Μια γυναίκα μιλά για τη ζωή της... «Πώς βρήκα τον εαυτό μου, όταν έχασα τον εαυτό μου»

Μια γυναίκα μιλά για τη ζωή της... «Πώς βρήκα τον εαυτό μου, όταν έχασα τον εαυτό μου»

Μια αληθινή ιστορία μέσα από ένα δύσκολο ταξίδι αυτογνωσίας

"Είχα τα πάντα. Το σπίτι μου, τον άντρα μου, δύο υπέροχες κόρες και έναν καλό μισθό. Ένιωθα ασφαλής. Με τον καιρό, όμως, το ασφαλής έγινε φυλακισμένη. Ήμουν άδεια και δυστυχισμένη.

Χαμένη, τελείως χαμένη. Δεν ήξερα πώς να βρω τον δρόμο πίσω στην ευτυχία.

Η ζωή μου ήταν προκλητικά προβλέψιμη. Ήξερα τι θα γίνει το επόμενο λεπτό. Δεν ήμουν πια αυτή που ήμουν. Ήξερα, όμως, πως δεν μπορούσα να ζω άλλο χωριστές ζωές από τον ίδιο μου τον εαυτό. Μια μέρα μετά τη δουλειά ξεκίνησα να περπατάω... Κατάλαβα πως δεν πήγαινε άλλο.

Αυτό έγινε πριν τρία χρόνια. Σήμερα από το ίδιο σπίτι, με την ίδια οικογένεια και την ίδια ζωή υπάρχει μια διαφορά. Τα χιλιόμετρα, που διέσχισα και οι εμπειρίες, που έζησα για να με ξαναφέρουν στην ασφάλεια και την ευτυχία.

Υπήρξαν πολλές στιγμές φόβου... Έκανα λάθη και λάθη. Όλες οι λάθος επιλογές με έφεραν τελικά στον σωστό δρόμο.

Τελικά αυτό που έχω να πω σε κάθε γυναίκα που νιώθει χαμένη είναι να χαθεί.

Αυτή η περίοδος αμφισβήτησης είναι η στιγμή που θα αναρωτηθείς για τα πάντα. Για τη ζωή σου, για τους άλλους, για σένα. Όταν ξεκινούν οι ερωτήσεις, όμως, έρχονται και οι απαντήσεις.
Αν μέσα σου νιώθεις χαμένη άκουσε προσεκτικά. Η ψυχή σου φωνάζει με πάθος.... 'Είμαι κουρασμένη και μπερδεμένη. Η ζωή μου δεν με γεμίζει πια'.

Ξεκίνησε να ψάχνεις. Ψάξε σε κάθε σημείο. Συνέχισε να ζεις μέχρι να γελάσεις ξανά, μέχρι να ανακαλύψεις την ευτυχία, την αποδοχή, την κατανόηση και πιο σημαντικά τον σκοπό της ζωής σου. Όταν είσαι χαμένη, έχεις χάσει τον σκοπό σου.
Θυμάμαι να γεμίζω τύψεις για το γεγονός πως δεν εκτιμώ την ευλογημένη ζωή μου. Κατάλαβα λοιπόν πως οι εξωτερικές συνθήκες όσο τέλειες και αν φαίνονται είναι ασήμαντες μπροστά στο πως νιώθω μέσα μου.

Πως βρίσκεις λοιπόν τον σκοπό σου;

Κάνε κάτι. Οτιδήποτε. Κάνε το αντίθετο από αυτό που κάνεις αυτή τη στιγμή!
Γίνε πρωτάρης ξανά. Θα μάθεις νέα πράγματα για τον εαυτό σου. Όχι μόνο για τον χαρακτήρα σου, αλλά για εκείνο το μοναδικό πράγμα που σε φέρνει κοντά στο φως. Μόλις το βρεις έχεις ανακαλύψει τον σκοπό της ζωής σου ξανά.

Το πιο δύσκολο κομμάτι της διαδικασίας είναι η μοναξιά σου. Δεν μπορείς να βασιστείς σε κάποιον άλλον για να σου δείξει τη σωστή κατεύθυνση. Είναι μοναχική αποστολή. Άλλωστε το να τα καταφέρεις μόνη σου είναι το νόημα σε αυτό το ταξίδι.

Άκουσε τον εαυτό σου και όχι τους άλλους. Αυτό που έχει σημασία είναι η δική σου ενθάρρυνση και όχι των άλλων.
Αυτό που με κράτησε σε αυτό το ταξίδι ήταν η εμπιστοσύνη σε μένα. Η εμπιστοσύνη στην σκέψη πως θα πήγαινα εκεί που έπρεπε να πάω.

Πρέπει πρώτα να χαθείς για να βρεις τον εαυτό σου".

Διαβάστε ακόμη:

«Γιατί κάνω τα ίδια λάθη ξανά και ξανά»; Η ερώτηση της σύγχρονης γυναίκας έχει απάντηση