H Google τιμά την συγγραφέα Λόρα Ίνγκαλς – Ουάιλντερ με το σημερινό doodle

H Google τιμά την συγγραφέα Λόρα Ίνγκαλς – Ουάιλντερ με το σημερινό doodle

H δημιουργός της αξέχαστης σειράς «Το μικρό σπίτι στο λιβάδι», γεννήθηκε σε μια καλύβα και πέρασε περιπλανώμενη τη ζωή της, μέχρι να ξεκινήσει τη συγγραφή του έργου που την χαρακτηρίζει μέχρι σήμερα

Με αφορμή τα 148 χρόνια από τη γέννησή της (7 Φεβρουαρίου του 1867) , η Google τιμά με το σημερινό doodle της, την γνωστή συγγραφέα, Λόρα Ίνγκαλς Ουάιλντερ. Η δημιουργός της διαχρονικής και επιτυχημένης σειράς και παιδικής νουβέλας, «Το μικρό σπίτι στο λιβάδι», απεικόνισε ουσιαστικά στο έργο της αυτό, τη δική της ζωή στις επαρχίες των Ηνωμένων Πολιτειών. Το μικρό ξύλινο αγροτόσπιτο στο δάσος, η μεγάλη οικογένεια και η ζεστασιά που υπήρχε μέσα σε αυτήν, η φάρμα και οι αγροτικές εργασίες αλλά και οι δραστηριότητες στη φύση, δεν συνέθεσαν μονάχα το σκηνικό του αξέχαστου έργου, αλλά και το πλαίσιο της δικής της ζωής.


Γεννημένη σε μια μικρή καλύβα μέσα στα δάση του Ουισκόνσιν, η Λόρα έμαθε από μικρή να περιπλανάται μαζί με την οικογένειά της προς αναζήτηση της δικής τους γης, περνώντας από τα λιβάδια του Κάνσας και καταλήγοντας στην περιοχή της Ντακότα. Κατά τη διάρκεια της μεγάλης αυτής περιπλάνησης, η γνωστή συγγραφέας, δούλευε σκληρά προκειμένου να συνεισφέρει στην επιβίωση της οικογένειάς της , ενώ παράλληλα, αγαπούσε το διάβασμα και το σχολείο, πράγμα που την οδήγησε να βαδίσει στα βήματα της μητέρας της, και να γίνει δασκάλα.


Στα 18 της, παντρεύεται τον Αλμάνζο Ουάιλντερ και μαζί αποκτούν την κόρη τους, Ρόζα. Οι τρεις τους ξεκινούν το δικό τους ταξίδι από την Νέα Υόρκη, όπου έμεναν, και καταλήγουν με την άμαξά τους, στο Μάνσφιλντ του Μιζούρι. Εκεί, η μέχρι τότε δασκάλα, ξεκινά την πορεία της ως συγγραφέας, αφού αρχίζει την καταγραφή των παιδικών της χρόνων και της περιπλάνησής της, μέσα από μια σειρά παιδικών βιβλίων.


Το πιο επιτυχημένο βιβλίο της σειράς αυτής, είναι αναμφισβήτητα το «Το μικρό σπίτι στο λιβάδι», που ύστερα από πολλά χρόνια, το 1974 πια, θα μεταφερθεί στην μικρή οθόνη και θα σημειώσει πρωτοφανή επιτυχία, αφού μέχρι και σήμερα παραμένει ένα γνωστό και αγαπημένο έργο. Εκεί όπου ξεκίνησε την συγγραφή των έργων της, στο Μάνσφιλντ του Μιζούρι, η συγγραφέας άφησε και την τελευταία της πνοή, λίγες μόλις μέρες μετά τα ενενηκοστά της γενέθλια (10 Φεβρουαρίου 1957).

Διαβάστε ακόμη:

Εντυπωσιακές!Αυτές είναι οι έξι καλλιτεχνικές πόλεις της Ευρώπης που πρέπει να επισκεφτείς

Κλειτοριδεκτομή: Η σκοτεινή πλευρά της ζωής ουρλιάζει!