Δύο ελληνικές πόλεις κέρδισαν μια θέση ανάμεσα στους τοπ 35 διεθνείς προορισμούς για σκι!

Δύο ελληνικές πόλεις κέρδισαν μια θέση ανάμεσα στους τοπ 35 διεθνείς προορισμούς για σκι!

Οι ομορφιές της Ελλάδας για ακόμα μια φορά στο παγκόσμιο προσκήνιο 

Μπορεί ο ήλιος, τα νησιά και ο εκπληκτικός μεσογειακός καιρός να είναι μερικά από τα μεγαλύτερα χαρίσματα της χώρας μας, που χάρη σε αυτά, προσελκύει αμέτρητους τουρίστες από κάθε γωνιά της γης κάθε καλοκαίρι, ωστόσο, ήρθε η ώρα ο τόπος μας να κερδίσει κορυφαίες θέσεις, ανταγωνιζόμενος αμέτρητες χώρες, και σε έναν διαφορετικό τομέα, που ίσως να μην είχαμε στο μυαλό μας μέχρι πρότινος.


Δύο ελληνικές πόλεις, η Καστοριά και η Πορταριά, κατάφεραν να ενταχθούν στη λίστα με τους 35 δημοφιλέστερους προορισμούς για σκι παγκοσμίως, κάνοντάς μας για ακόμα μια φορά περήφανους που ζούμε σε αυτή τη γεμάτη ομορφιές χώρα. Η εν λόγω έρευνα, διεξήχθη από την μηχανή αναζήτησης και σύγκρισης ξενοδοχειακών τιμών trivago.gr και τα αποτελέσματα δικαίωσαν την ομορφιά των ελληνικών ορεινών περιοχών, που διατηρούν την παραδοσιακή τους ταυτότητα, σε συνδυασμό με το λευκό, χειμερινό τοπίο.

Συγκλονιστικό το χιονισμένο τοπίο της Καστοριάς

kastoriaxionia 1101c
Kastoria-greece-696278 576 432 0568a


Και μπορεί τις πρώτες θέσεις να κατέκτησαν οι αναμενόμενες χώρες (Αυστρία, Ιταλία, Ελβετία αλλά και Κίνα), ωστόσο η Καστοριά και η Πορταριά κατάφεραν να φιγουράρουν στην 31η και 33η θέση αντίστοιχα, αφήνοντας πίσω τους δημοφιλή τουριστικά θέρετρα, όπως η πόλη Corvara της Ιταλίας αλλά και η Obertauern της Αυστρίας και κάνοντας την Ελλάδα να κερδίσει ακόμα μια διεθνή καταξίωση. Άλλωστε, το τοπίο των δύο αυτών περιοχών, όπως και πολλών ακόμα ελληνικών χωριών, είναι σχεδόν παραμυθένιο κατά τη διάρκεια του χειμώνα, όταν το χιόνι ολοκληρώνει την ήδη μαγευτική εικόνα, και κάνει την εμπειρία των σπορ στο χιόνι μοναδική.

Δύο θέσεις πιο κάτω, η εξίσου πανέμορφη, Πορταριά

portaria-pelion-greece 73e50
portaria-pelion-greece-3 16305


Αναμφισβήτητα, όλοι μας γνωρίζουμε πως η Ελλάδα έχει «κρυμμένους» θησαυρούς και το χειμώνα, και τώρα πια, ήρθε η ώρα να περάσουν στο προσκήνιο του τουρισμού, έστω και καθυστερημένα, όμως όχι άδικα.

Διαβάστε ακόμη:

Θα σε απελευθερώσουμε! 17 πράγματα που πρέπει να σταματήσουν να σε νοιάζουν από ΣΗΜΕΡΑ

Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Παιδικού Καρκίνου: Η Λυδία, η Νεφέλη, ο Αντώνης και ο καρκίνος