Κάν'το όπως… ο σκύλος σου!6 μαθήματα ευτυχίας που μας δίνουν οι αγαπημένοι μας «φίλοι»

Κάν'το όπως… ο σκύλος σου!6 μαθήματα ευτυχίας που μας δίνουν οι αγαπημένοι μας «φίλοι»

Γέμισε τη ζωή σου με χαρά και θετική ενέργεια, έχοντας ως οδηγό το αγαπημένο σου κατοικίδιο! 

Το άγχος και η πίεση που έχει κατακλύσει την καθημερινότητά μας, πολλές φορές μας κάνει να πιστεύουμε πως η ευτυχία είναι κάτι αρκετά μακρινό, ένας περίπλοκος στόχος που είναι σχεδόν αδιανόητο να πετύχεις. Ωστόσο, το κυνήγι της ευτυχίας είναι πολύ πιο απλή υπόθεση, μιας και η ουσιαστική χαρά της ζωής βρίσκεται στις μικρές και απλές στιγμές μας. Έμπρακτο παράδειγμα αποτελούν οι τετράποδοι φίλοι του ανθρώπου, που μας διδάσκουν πως είναι να είσαι ευτυχισμένος, πιο ικανοποιημένος και ευγνώμων με όσα ήδη έχεις.


Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι έρευνες έχουν καταδείξει πως τα άτομα που ζουν, έχοντας ως κατοικίδια σκύλους, είναι περισσότερο ευτυχισμένα από τα υπόλοιπα. Παρακάτω ακολουθούν λοιπόν, μερικά από τα... tips που μπορεί ο καθένας μας να αντλήσει και να εφαρμόσει στην καθημερινότητά του, παρατηρώντας τον τρόπο ζωής και συμπεριφοράς των αγαπημένων μας φίλων.

Animals   Dogs     Dog hat 085709 29 1 21b5b


1.Η ευτυχία είναι... απλή
Η ευτυχία μπορεί να φαίνεται κάτι αρκετά περίπλοκο, ωστόσο στην πραγματικότητα είναι πολύ απλή, αρκεί να καταλάβεις πως η ουσιαστική μορφή της βρίσκεται στη συνύπαρξή σου με τους ανθρώπους που αγαπάς και σε αγαπούν ή σε πράγματα που πραγματικά απολαμβάνεις. Ένας σκύλος για παράδειγμα, μπορεί να βρει χαρά μέσα από έναν απλό περίπατο ή την επαφή του με τη φύση. Επομένως, προσπάθησε να είσαι ευγνώμων για όσα έχεις, και μην αναγάγεις ως κάτι δύσκολο την ευτυχία, αφού το να είσαι χαρούμενη είναι απλά... απλό. Ακόμα και ο περίπατος στην εξοχή μια ανοιξιάτικη μέρα, ο ήλιος και τα ανθισμένα λουλούδια, μπορούν να σε κάνουν να νιώσεις ευφορία, για το λόγο αυτό, μάθε να απολαμβάνεις το μεγαλείο της λιτότητας.

Animals   Dogs The bulldogs closed the muzzle paws 087278 29 bbba8


2.Κάνε δραστηριότητες που αγαπάς
Ακόμα και αν οι υποχρεώσεις σου δεν σου επιτρέπουν να έχεις αρκετό ελεύθερο χρόνο, μην ξεχνάς να το ρίχνεις και λίγο έξω, διασκεδάζοντας πραγματικά. Προτίμησε να μην σπαταλάς το χρόνο σου σε ό, τι είναι αμφίβολο πως θα σου προσφέρει χαρά και κάνε πράγματα που πραγματικά θα σου χαρίσουν χαμόγελο. Μπορεί να σου φαίνεται αρκετά απλοϊκό να πας για έναν καφέ με φίλους ΠΑΛΙ, ωστόσο, αν αυτό είναι που θα σε κάνει περισσότερο χαρούμενη από το να ζήσεις μία μοναδική εμπειρία κάνοντας ένα νέο σπορ ή χόμπι που ουσιαστικά θα σε κουράσει, τότε μην υποτιμάς την αξία του. Σκέψου πως ο τετράποδος φίλος σου, είναι ευτυχισμένος απλά και μόνο απολαμβάνοντας μία καθημερινή και συνηθισμένη βόλτα.

qaj4xckb54ee15e10b91e033000847 82bc5


3.Υποδέξου τους αγαπημένους σου με χαμόγελα!
Είτε έλειψες για μέρες, είτε για λίγα λεπτά, ο σκύλος σου θα σε υποδεχθεί πίσω στο σπίτι με το ίδιο χαμόγελο, τον ίδιο ενθουσιασμό. Αν κάτι θα έπρεπε να σου γίνει μάθημα από αυτόν, είναι η απεριόριστη χαρά που δίνει και σε εσένα η συμπεριφορά του αυτή, που σε γεμίζει αγάπη και θετική ενέργεια. Δες τον λοιπόν ως ένα παράδειγμα προς μίμηση, και υποδέξου την επόμενη φορά με ένα διάπλατο χαμόγελο τον σύντροφό σου, τους φίλους σου, τους γονείς σου. Η χαρά που θα δώσεις θα είναι εξίσου μεγάλη με εκείνη που παίρνεις και εσύ από το αγαπημένο σου κατοικίδιο.

jr6k7r8754ee15382670e423212390 5cd0f


4.Εξέφρασε ανοιχτά τη χαρά σου
Όταν είσαι ενθουσιασμένη με κάτι ή απλά χαρούμενη, δείξε στους άλλους αυτό που νιώθεις. Όπως ακριβώς και ο σκύλος σου, που κουνά την ουρά του, χοροπηδά τριγύρω και είναι ανίκανος να ελέγξει τα συναισθήματά του, έτσι και εσύ, χαμογέλασε και εξέφρασε ανοιχτά όσα νιώθεις, μοίρασε τη θετική σου ενέργεια και άφησε τους γύρω σου να την μοιραστούν μαζί σου.

b76cs8dz54ee164a45b82175293387 58574


5.Διεκδίκησε όσα θέλεις
Οι σκύλοι ξέρουν καλά πώς να ζητούν την εκπλήρωση των επιθυμιών και των αναγκών τους. Για παράδειγμα, όταν θέλουν να βγουν έξω πλησιάζουν την πόρτα γρατζουνώντας την ή όταν θέλουν να ασχοληθείς μαζί τους, το μόνο σίγουρο είναι πως... θα σε κάνουν να το καταλάβεις. Αντίστοιχα και εσύ λοιπόν, μάθε να εκφράζεσαι χωρίς φόβο. Ζήτα αυτά που θέλεις πραγματικά και μην περιμένεις οι άλλοι να έχουν... μαντικές ικανότητες και να διαβάζουν τη σκέψη σου.

Animals   Dogs Puppies playing on the grass 089097 29 658a5


6.Κάνε καινούριους φίλους
Οι σκύλοι δεν ντρέπονται να πλησιάζουν άλλους σκύλους. Αντιθέτως, λατρεύουν να κάνουν νέους «φίλους» και δεν περιμένουν απλά πότε κάποιος θα τους δώσει σημασία για να κοινωνικοποιηθούν, αφού πλησιάζουν από μόνοι τους, τους σκύλους ή τα πρόσωπα που επιθυμούν, και προσπαθούν να «συστηθούν» με ένα φιλικό για τους ίδιους τρόπο. Κάπως έτσι και εσύ, μπορείς να προσπαθήσεις να είσαι πιο ανοιχτή σε νέες φιλίες, να δίνεις ευκαιρίες στα άτομα που σε πλησιάζουν, χωρίς να έχεις ενδοιασμούς, αλλά και να προσεγγίζεις και εσύ αντίστοιχα, άτομα που σου φαίνονται ενδιαφέροντα. Αν το κάνεις συνήθεια, τότε αυτό μόνο χαμόγελα, χαρά και εμπειρίες θα μπορούσε να προσθέσει ση ζωή σου.

Διαβάστε ακόμη:

Το πιο τρυφερό project: Ένας άντρας εμπνέεται από τη γυναίκα του που νίκησε τον καρκίνο

Αν δεν κλάψετε με το παρακάτω video, εμείς σηκώνουμε τα χέρια ψηλά!