Koυίζ για την Ημέρα της Γης: Η Google τιμά το περιβάλλον με το σημερινό της Doodle

Koυίζ για την Ημέρα της Γης: Η Google τιμά το περιβάλλον με το σημερινό της Doodle

Kάντε το test και διαπιστώστε τι ζώο είστε

Η 22α Απριλίου, έχει καθιερωθεί από τα Ηνωμένα Έθνη ως η Ημέρα της Γης, με σκοπό φυσικά την ευαισθητοποίηση των πολιτών για την προστασία του πλανήτη που τόσο το έχει ανάγκη.

1 2ff42

Όπως είθισται πλέον, η Google τιμά για ακόμη μια φορά την παγκόσμια αυτή μέρα με ένα Doodle-Quiz. Συγκεκριμένα, οι χρήστες του διαδικτύου μπορούν να μάθουν απαντώντας σε κάποιες πολύ απλές ερωτήσεις, ποιο ζώο, πτηνό ερπετό ή ψάρι θα μπρούσαν να είναι-αν σας βγει γιγάντιο καλαμάρι μην απογοητευτείτε, έχει κι αυτό τη χάρη του-ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι σε όλο τον κόσμο αναμένεται να διοργανωθούν διάφορες εκδηλώσεις και εκστρατείες για την προστασία της Γης.

hmera-ths-ghs-2015-2 577 355 e14e1

Αξίζει να αναφερθεί ότι τη Γη τιμούν σήμερα πάνω από 175 χώρες, ενώ η σημερινή ημερομηνία ορίστηκε μόλις το 2009, έπειτα από πρωτοβουλία του προέδρου της Βολιβίας Ιβο Μοράλες. Παρόλα αυτά, εμπνευστής του θεσμού αυτού, θεωρείται ο ακτιβιστής Τζον Μακ Κόνελ ο οποίος είχε αναφέρει αρχικά ως ιδέα τον εορτασμό της Ημέρας της Γης, το 1969 σε ένα συνέδριο της Ουνέσκο.

1 0e24b

Τέλος, με τη Διακήρυξη του Ρίου το 1992, αναγνωρίζεται στον καθένα ξεχωριστά η ευθύνη, για την προώθηση της αρμονίας στηφύση και τη Γη ώστε να επιτευχθεί μια δίκαιη ισορροπία μεταξύ των οικονομικών, κοινωνικών και περιβαλλοντικών αναγκών των σημερινών και μελλοντικών γενεών.

Ας αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας λοιπόν.