Σαν σήμερα: 6 χρόνια χωρίς το "Βασιλιά της Ποπ", Michael Jackson

Σαν σήμερα: 6 χρόνια χωρίς το "Βασιλιά της Ποπ", Michael Jackson

Ο διάσημος καλλιτέχνης άφησε την τελευταία του πνοή στις 25 Ιουνίου του 2009

Σαν σήμερα, πριν από έξι χρόνια, ο θρύλος της ποπ, Michael Jackson, πέθανε σε ηλικία 50 ετών. Ο βραβευμένος με Grammy τραγουδιστής έχασε τις αισθήσεις του στην πολυτελή κατοικία που νοίκιαζε στην οδό North Carolwood Drive, στην περιοχή Holmby Hills του Los Angeles και παρά τις προσπάθειες ανάνηψής του από τον προσωπικό του γιατρό, Conrad Murray, αλλά και τη μεταφορά του στο νοσοκομείο, ο σταρ κατέληξε νεκρός.

Ο Jackson προετοίμαζε τότε την επιστροφή του στη μουσική, με το "This Is It", μια περιοδεία με 50 εμφανίσεις του(που είχαν ήδη γίνει sold out) σε όλο τον πλανήτη. Ως αιτία θανάτου του, ανακοινώθηκε η οξεία δηλητηρίαση, μετά τη λήψη ισχυρού αναισθητικού, ηρεμιστικού και άλλων φαρμάκων, ενώ ως ένοχος καταδικάστηκε ο γιατρός του, σε τέσσερα χρόνια φυλάκισης, για ανθρωποκτονία εξ' αμελείας.

Σήμερα, έξι χρόνια μετά το θάνατό του, τα τραγούδια του ακούγονται ακόμη σε κάθε γωνιά του πλανήτη και κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει πως ο ίδιος ήταν ένας ολοκληρωμένος performer, ένας ξεχωριστός καλλιτέχνης που έμελλε ν' αλλάξει για πάντα την πορεία της ποπ μουσικής. Ο θρόνος του "Βασιλιά της Ποπ" του ανήκει δικαιωματικά...