Queen ρεπορτάζ: Πώς ήταν σήμερα η κίνηση στα καταστήματα;

Ερμιόνη Σαρρή
Queen ρεπορτάζ: Πώς ήταν σήμερα η κίνηση στα καταστήματα;

Τι είδαμε και τι ακούσαμε

Σήμερα η ατμόσφαιρα μόνο καλοκαίρι δε μαρτυρά. Από τη μία η συννεφιά και από την άλλη οι πολιτικές εξελίξεις, νιώθουμε όλοι μας αγχωμένοι και στενoχωρημένοι. Αυτές οι μέρες είναι ιδιαίτερα σημαντικές για τη χώρα μας και πρέπει όλοι να δείξουμε ψυχραιμία.

mallapeksw 9b774

Σήμερα, λοιπόν, κάναμε ένα μικρό διάλειμμα από το γραφείο και τρέξαμε σε ένα από τα πιο γνωστά εμπορικά κέντρα της Αθήνας, το The Mall Athens για να πάρουμε μία μικρή ιδέα για το τι συμβαίνει στην αγορά. Η κίνηση όντως ήταν αρκετά «πεσμένη», αλλά τουλάχιστον αυτοί που συναντήσαμε είχαν να μας δώσουν μία νότα αισιοδοξίας. Οι πωλήτριες και οι πωλητές των καταστημάτων μίλησαν για μία αρκετά ήρεμη Δευτέρα, κάτι όμως που ήταν αναμενόμενο. Υπήρχαν κάποιοι αγοραστές που δεν πτοήθηκαν από τις εξελίξεις και επισκέφτηκαν τα μαγαζιά για να αγοράσουν αυτά που τους έλειπαν. Κάποιοι άλλοι βέβαια είχαν φτάσει εκεί για να κάνουν μία μικρή βόλτα και να τραβήξουν χρήματα από τα ΑΤΜ.

11652187 918064188235183 1960627183 n 2c3a1
mallatm 61a56

Ενώ χαζεύαμε δίπλα δίπλα τη βιτρίνα ενός καταστήματος, η Μαρία(27 χρονών) μας είπε:« Είμαι πολύ στενοχωρημένη για όσα συμβαίνουν, αλλά δε γίνεται να κλειστούμε και μέσα. Στην Ελλάδα ζούμε και έχουμε μάθει να το παλεύουμε». Στα μαγαζιά εστίασης συναντήσαμε αρκετό κόσμο που έπινε τον καφέ του ή έτρωγε κάτι και φυσικά όλοι συζητούσαν για τα τεκταινόμενα. Ο κύριος Δημήτρης (58 ετών)που κατάλαβε για ποιο σκοπό είχαμε βρεθεί στο εμπορικό μας φώναξε:«Η Ελλάδα είναι η πιο όμορφη χώρα αυτού του κόσμου και δεν πρέπει να την αφήσουμε να φτάσει στον πάτο».

mallsimera 857ee
mallfagito b54df
mallkafes 07182

Γενικώς οι υπεύθυνοι των καταστημάτων περιμένουν αυτή η εβδομάδα να κινηθεί αρκετά ήρεμα στο κομμάτι των πωλήσεων, ενώ μερικοί έχουν ξεκινήσει ήδη τις προσφορές.

mallekptwseis 46529
malldiadromoi 5fd15