Tips για ένα ευχάριστο Σαββατοκύριακο χωρίς πολλά έξοδα

Ερμιόνη Σαρρή
Tips για ένα ευχάριστο Σαββατοκύριακο χωρίς πολλά έξοδα

Δε χρειάζεται να μείνεις μέσα

Το Σαββατοκύριακο είναι στη γωνία, ο καιρός ακούγεται ότι θα είναι καλός και εσύ σκέφτεσαι ότι πρέπει να τη «βγάλεις» μέσα στο σπίτι. Μα γίνεται; Δε γίνεται. Το καλοκαίρι είναι εδώ και γενικώς πρέπει επειγόντως να ανεβάσεις τη διάθεσή σου. Δες πώς θα περάσεις το ΣΚ εκτός σπιτιού και με ελάχιστα (σχεδόν και καθόλου) χρήματα.

Αρχικά, υπάρχουν πολλές παραλίες εντός και εκτός της Αττικής που δε χρειάζεται να πληρώσεις ούτε είσοδο, αλλά ούτε και κάποιο άλλο ποσό για να απολαύσεις το μπάνιο σου (π.χ ξαπλώστρες). Τα νερά είναι καθαρά και οι περισσότερες μάλιστα έχουν και μπλε σημαία. Μερικά παραδείγματα είναι οι εξής:

  • Ραφήνα-Ν.Μάκρη: Το Κόκκινο Λιμανάκι στην περιοχή της Ραφήνας ή οι Μαρίκες είναι δύο από τις πιο ωραίες παραλίες της Αν. Αττικής στις οποίες μπορείς να περάσεις όλη τη μέρα με την παρέα σου. Από την άλλη, το Ζούμπερι είναι μία εξίσου καλή επιλογή και θα συναντήσεις τον περισσότερο κόσμο να απλώνει την πετσέτα του και τις παρέες των νέων να παίζουν επιτραπέζια παιχνίδια στην άμμο. Εννοείται, ότι υπάρχουν και beach bars για καφέδες και όλα τα συναφή.
  • Πόρτο Ράφτη-Σούνιο: Η ονομασία της και μόνο θα σε κάνει να θες να την ανακαλύψεις. Η Ερωτοσπηλιά βρίσκεται στο Πόρτο Ράφτη και πολλοί είναι οι... Αθηναίοι που της έχουν αδυναμία. Αν πάλι προτιμάς το Σούνιο, η λέξη Λεγραινά είναι αυτή ακριβώς που πρέπει να σημειώσεις. Δεξιά και αριστερά της θα βρεις και μικρά κολπάκια, απλά φρόντισε να έχεις προμηθευτεί με τα απαραίτητα (φαγητά και νερά).
  • Πόρτο Γερμενό: Αυτή την παραλία την έχεις ακούσει αρκετά, αλλά ακόμη να την επισκεφτείς; Γέμισε την τσάντα της θαλάσσης με νερά και σάντουιτς, ξεσήκωσε την παρέα σου και κατευθυνθείτε προς τα εκεί. Δίπλα είναι και η εξίσου γνωστή παραλία, Ψάθα.

Βραδιά ταινίας: Ναι το dvd τo έχεις κάπως συνδεδεμένo με το χειμώνα, αλλά μπορείς να κάνεις το μπαλκόνι σου να μοιάζει με θερινό σινεμά. Κάλεσε την παρέα σου και δείτε μία ταινία που σας αρέσει. Μπύρες και ποπ κορν είναι πάντα ευπρόσδεκτα στο τραπέζι.

Πολιτιστικές εκδηλώσεις: Πρέπει να κοιτάξεις το πολιτιστικό πρόγραμμα της πόλης σου (ή της πιο κοντινής) και να είσαι σίγουρη πως όλο και κάτι καλό σε περιμένει. Ίσως μία συναυλία ή μία θεατρική παράσταση είναι στο πρόγραμμα για αυτό το ΣΚ. Οι περισσότερες προσφέρονται δωρεάν, οπότε μη χάσεις την ευκαιρία.

Ποδηλατάδα: Έχεις αφήσει εδώ και μήνες το ποδήλατο να σκονίζετε στην αποθήκη; Ήρθε, λοιπόν, η ώρα να κάνεις μία βόλτα μέσα στην πόλη με το ποδήλατό σου. Είτε μόνη, είτε με παρέα μπορείς να τριγυρίσεις στα πιο στενά δρομάκια της πόλης και να ανακαλύψεις γειτονιές που μέχρι τώρα σου ήταν άγνωστες. Και αν δεν ξετρελαίνεσαι με αυτήν την ιδέα, πάρε τηλέφωνο τον καλό σου και προσκάλεσέ τον για έναν ρομαντικό περίπατο κάτω από την Ακρόπολη ή δίπλα στη θάλασσα. Ναι, καλαμπόκι στο χέρι (ή παγωτό) και καλοκαιρινός περίπατος. It's a good idea!