Μια(εξαγριωμένη) συντάκτρια γράφει: Η απάντηση στον fashion blogger που βρίζει την Ελλάδα

Μια(εξαγριωμένη) συντάκτρια γράφει: Η απάντηση στον fashion blogger που βρίζει την Ελλάδα

Ο Bryan Boy αποφάσισε να εκφραστεί δημόσια για τη χώρα μας - κι εγώ αποφάσισα να του απαντήσω

Καθώς χάζευα στο διαδίκτυο, εμφανίστηκε στο feed του Facebook μια φωτογραφία από τον εορτασμό του «ΟΧΙ» στο Σύνταγμα και δίπλα ένα μικρό κείμενο. Ακόμη ένα ειδησεογραφικό site, σκέφτηκα, μέχρι που παρατήρησα ότι τη δημοσίευση έκανε ο διεθνούς φήμης fashion blogger, Bryan Boy. Α, ενδιαφέρον, για να δούμε τι λέει, λοιπόν, για τη χώρα μας, είπα και ξεκίνησα να διαβάζω.


Πριν προχωρήσω στο κείμενο, να σας προειδοποιήσω πως δεν τοποθετούμαι ούτε πολιτικά, ούτε οικονομικά, ούτε θα πάρω θέση υπέρ του ΝΑΙ ή του ΟΧΙ, γιατί το κείμενο αυτό δεν έχει γραφτεί για να σχολιάσει τίποτα από τα παραπάνω. Το κείμενο αυτό έχει γραφτεί γιατί ένιωσα θυμό ως Ελληνίδα, ως Ευρωπαία, αλλά και ως άνθρωπος, όχι μόνο όταν διάβασα το κείμενο που συνόδευε τη φωτογραφία του Bryan Boy, αλλά και όταν παρατήρησα, πως σε κάθε ευκαιρία, ο ίδιος εξαπέλυε επίθεση κατά των Ελλήνων, απαντώντας με υπεροψία σε όσους «τολμούσαν» να σχολιάσουν κάτι αρνητικό για τις απόψεις του, κάτω από τις δημοσιεύσεις του.

Για όσους δε γνωρίζουν τι εστί Bryan Boy, να σας ενημερώσω πως είναι ένας βραβευμένος fashion blogger και επιχειρηματίας από τις Φιλιππίνες, με τεράστια επιρροή στη μόδα(το Instagram account του μετρά πάνω από 500.000 ακολούθους και ο Marc Jacobs έχει δώσει το όνομά του σε τσάντα του). Ζει μια αρκετά πλουσιοπάροχη ζωή και ταξιδεύει στους πιο πολυτελείς προορισμούς του πλανήτη, κάνοντας – το παραδέχομαι, ακόμη κι εμάς - πολλές φορές(μέχρι τώρα) να ζηλέψουμε τη γεμάτη λάμψη καθημερινότητά του.

Φυσικά, έχουμε δημοκρατία και ο καθένας μπορεί να λέει ελεύθερα τη δική του άποψη. Όμως, όταν μια άποψη φτάνει στα όρια της ύβρεως και της προσβολής ενός ολόκληρου λαού και μιας ολόκληρης χώρας, δεν μπορώ παρά να σχολιάσω τα λεγόμενα σου, Bryan Boy.

bryanboy-greece 72293


Χωρίς να αναφερθώ στα σχόλιά του για το δημοψήφισμα, κράτησα τα εξής: «Ελπίζω πως κανένας δε θα τους δανείσει πια χρήματα. Να δούμε πώς και τι θα μπορούν να αγοράσουν και πού θα βρουν το κεφάλαιο ή τα μετρητά. Face palm!!! Μήπως θα έρθει ο Πούτιν να σας σώσει; Δεν μπορώ! Από την άλλη πλευρά, θα πέσει το ευρώ για λίγο καιρό. Ευκαιρία να ψωνίσουμε bitches!!!!!! Αγοράζουμε όλα τα νέα προϊόντα για τη σεζόν φθινόπωρο χειμώνας φτηνά!!!!».


Από έναν άνθρωπο που έχει ταξιδέψει σε ολόκληρο τον πλανήτη, περίμενα περισσότερα. Από έναν άνθρωπο που θεωρεί(;) πως η μόδα είναι μια μορφή τέχνης, περίμενα περισσότερα. Όμως, απ’ ότι φαίνεται, το μόνο που ενδιαφέρει τον ίδιο είναι πώς θα αγοράσει περισσότερα designer αγαθά, πώς θα κάνει τον εαυτό του να φαίνεται «ανώτερο» από τους «καημένους» Έλληνες και πώς θα περάσει στο κοινό του ως φυσιολογικά, υποτιμητικά μηνύματα για την Ελλάδα και το λαό της. Όταν, μάλιστα, μια Ελληνίδα, σχολίασε κάτω από μια φωτογραφία του πως περιμένει πότε ο ίδιος θα πάει στη Μύκονο και πως 'karma is a bitch', ο ίδιος απάντησε: «Μπα, ακύρωσα το ταξίδι μου στη Μύκονο. Πολύ φτωχός τόπος για μένα να πάω. Φοβάμαι πως δε θα υπάρχουν μετρητά στα ATMs». Δεν τα λέω εγώ – τα λέει ο Bryan.


Βλέπεις, λοιπόν, έναν λαό που ταλαιπωρείται και αντί να δείξεις αλληλεγγύη, όπως έκανε η Vogue, ο Guardian, η ιταλική εφημερίδα La Stampa και ο επίσης fashion blogger, Mariano Di Vaio, αποφασίζεις να εκμεταλλευτείς το γεγονός για να «προκαλέσεις». Άποψή μου. Δημοκρατία έχουμε, όπως λες κι εσύ.


Συγγνώμη, κύριε Bryan Boy, αλλά το ήθος, ο χαρακτήρας και η ευγένεια ενός ανθρώπου κι ενός λαού, δεν κρίνονται από επώνυμα outfits, διάσημους φίλους, gourmet δείπνα, ταξίδια σε τροπικά νησιά και πολυτελείς σαμπάνιες. Ευτυχώς.