Καλοκαίρι και γυναίκα: Οι 10 μεγαλύτεροι εφιάλτες που όλες αντιμετωπίζουμε

Γωγώ Φούντα
Καλοκαίρι και γυναίκα: Οι 10 μεγαλύτεροι εφιάλτες που όλες αντιμετωπίζουμε

Γιατί η ωραιότερη εποχή του χρόνου, μπορεί να γίνει βάσανο όταν είσαι γυναίκα

Καλοκαιράκι: Τι ωραία εποχή βρε κορίτσια. Ή μήπως όχι; Διότι ωραία είναι η θάλασσα, ο ήλιος και φυσικά οι βόλτες στα σοκάκια των νησιών, ή έστω στους χωματόδρομους του χωριού-καλά είναι κι αυτά-αλλά έχουμε μία εντύπωση ότι η εποχή αυτή είναι πιο ξέγνοιαστη για τους άντρες παρά για τις γυναίκες. Διότι φίλες, και φίλοι φυσικά, το καλοκαίρι είναι η κατεξοχήν εποχή της έκθεσης και της... γύμνιας! Και αν για τους άντρες, αυτό είναι αδιάφορο, γιατί δεν κάνουν καμία προσπάθεια να κρύψουν κοιλιές και τριχοφυία, για εμάς τις γυναίκες, δεν είναι καθόλου, και ακριβώς εκεί έγκειται και ο βασανισμός μας! Λοιπόν, με εξαιρετική αγάπη και συμπόνια, παρακάτω θα μιλήσουμε για τους βασικότερους εφιάλτες των γυναικών, την κατά τ'άλλα υπέροχη αυτή εποχή, για να καταλάβει η καθεμιά σας, ότι δεν είναι μόνη!

1. Το συνεχές ξύρισμα: Φυσικά και δεν έκλεισες για λέιζερ το χειμώνα, ειδικά τώρα και με την οικονομική κρίση, οπότε κάθε μέρα, ή έστω μέρα παρά μέρα, έχεις να σηκωθείς μία ώρα νωρίτερα για να αφαιρέσεις την τριχωτή ζούγκλα από τη γάμπα σου! Αυτό σημαίνει, λιγότερος ύπνος, περισσότερα νεύρα γιατί θα κοπείς, και φυσικά καθόλου απαλό δέρμα! Μα τι μαρτύριο είναι αυτό καλέ;

2. Το μακιγιάζ που... τρέχει: Έχει 40 βαθμούς κι εσύ καλείσαι να γίνεις όμορφη και σέξι προκειμένου να πιεις το κοκτέιλ σου στο beach bar που μαζεύει όλο τον καλό τον κόσμο! Και τι να κάνεις; Να μη βάλεις λίγο make up; Μία μάσκαρα; Ένα μολύβι έστω στην άκρη για γατίσιο βλέμμα; Διότι αυτά που λένε, η ομορφιά κρύβεται μέσα σου και όσο πιο απλή τόσο το καλύτερο, καλά κάνουν και τα λένε, αλλά μακάρι να τα εφάρμοζαν κιόλας! Αnyway, οι βαθμοί όπως είπαμε είναι 40, εσύ έχεις βαφτεί και σιγά σιγά τα προιόντα που έχεις βάλει στο πρόσωπό σου, αποχωρούν οικειοθελώς με φορά προς τα κάτω. Συγνώμη αλλά αυτά εχει η ζωή! Δυστυχώς έτσι δεν είσαι ούτε σέξι ούτε και καλοκαιρινή. Μοιάζεις περισσότερο με alien! Δε βαριέσαι;

3. Πεντικιούρ και γενικά... κάτω άκρα: Είναι κι αυτό! Πώς θα βάλεις σανδάλι αγαπητή μου αν δεν έχεις περιποιημένη πατούσα; Διότι ο άντρας φοράει την παντόφλα του-έτσι τη λέει-και βγαίνει βόλτα! Εσύ όμως, θα πρέπει πρώτα να τσεκάρεις το βερνίκι, τα πετσάκια, τις φτέρνες και τα γύρω γύρω, και μετά να αποφασίσεις να βάλεις το παπουτσάκι σου, με πολλή προσοχή μη γίνει και καμιά ζημιά. Τραγικό!

4. Ο ιδρώτας... παντού: Έχεις μεγάλο στήθος και το καμαρώνεις; Είσαι καταδικασμένη να ιδρώνεις μέχρι αηδίας στο υπό άλλες συνθήκες σύμβολο της θηλυκότητάς σου. Έχεις καμπύλες, πιο τροφαντούς γοφούς και σχηματισμένα οπίσθια; Είσαι τυχερή μόνο το χειμώνα γιατί τώρα το καλοκαίρι τα μπουτάκια σου τρίβονται και μετά από λίγο δεν μπορείς ούτε να περπατήσεις-το να βάλεις παντελόνι ούτε λόγος γιατί αυτό θα σημαίνει ότι θα πεθάνεις από θερμοπληξία, κάτι που δεν είναι πολύ σικ. Οπότε τι κάνεις; Χαρτομάντιλα και ο Θεός βοηθός.

5. Τα μαλλιά: Έχετε συνειδητοποιήσει υποθέτουμε ότι το καλοκαίρι ΔΕ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΜΑΣ! Μόνο στην περίπτωση που είσαι νύφη, κι αυτό πάλι με επιφύλαξη. Όπως και να τα φτιάξεις, μέσα σε 5 λεπτά θα ιδρώσεις, ο σβέρκος σου θα γίνει ένα όχι και τόσο σέξι θέαμα, και το μαλλάκι θα μετατραπεί σε κότσο με συνοπτικές διαδικασίες!

6. Ας μην ξεχνάμε και την υγρασία: Φίλη μου, αν τα μαλλιά σου είναι φουντωτά-τα δικά μου είναι-και όταν η υγρασία εμφανίζεται, το πρόσωπό σου εξαφανίζεται πίσω από τη ζούγκλα, τότε σε καταλαβαίνουμε, σε νιώθουμε-το ίδιο και η Monica από τα φιλαράκια- και φυσικά είμαστε στο πλευρό σου. Είθε αυτές τις δύσκολες μέρες, το λαστιχάκι να γίνει ο καλύτερός σου φίλος!

humidity3 a2cc4

7. Η δυσκολία της καρέκλας: Φοράς φούστα και κάθεσαι κανά 2ωρο σε έναν καναπέ, σε μία καρέκλα κτλ. Το 2ωρο αυτό είναι κομβικό σημείο, διότι από την μία οφείλεις να σηκωθείς γιατί αλλιώς θα σε πιάσει η μέση σου, και από την άλλη οφείλεις να το συμπληρώσεις γιατί οι περιττές κινήσεις σε συνθήκες καύσωνα πληρώνονται ακριβά! Και τότε γίνεται: Ναι τα οι γοφοί σου, έχουν κολλήσει πάνω στο κάθισμα και δεν ξεκολλάνε με τίποτα. Και να ξεκολλήσουν, σου κάνουν ένα ωραιότατο σημάδι. Το οποίο θα πρέπει να ανεχτείς για τουλάχιστον ένα τεταρτάκι της ώρας.

8. Το μαύρισμα: Πανικός, αμόκ και τρέλα, μας πιάνει με το μαύρισμα γιατί θεωρούμε ότι έτσι δείχνουμε πιο όμορφες και εξωτικές. Ισχύει, αλλά μέχρι να το πετύχουμε αυτό, έχουμε καεί γύρω στις 15 φορές, έχουμε απλώσει πάνω μας όλα τα γιαούρτια της αγοράς, και έχουμε αλλάξει άλλες τόσες φορές δέρμα, σα σαύρες. Και όλα αυτά για λίγη εξωτική γοητεία.

9. Οι αποκαλύψεις: Και εκεί που λιάζεσαι από μπρος, θέλεις να λιαστείς και από πίσω. Έλα όμως που εσύ γυρνάς, αλλά το μαγιό μένει στη θέση του. Όπως φυσικά αντιλαμβάνεστε, έχουν πεταχτεί έξω διάφορα σημεία του σώματος, εσύ γίνεσαι ρόμπα και κουρνιάζεις για να μην τραβάς την προσοχή, και την επόμενη φορά υπόσχεσαι στον εαυτό σου ότι θα πάρεις ένα νούμερο μεγαλύτερο μπικίνι! Και καλά τώρα.

10. Οι φουντίτσες στο πουθενά: Και εκεί που βγάζεις τα ρούχα και εκθέτεις την κορμάρα σου, συνειδητοποιείς ότι κατά τόπους έχεις ξεχάσει κάποιο σεβαστό ποσό... τρίχας πάνω σου! Και δυστυχώς δεν είναι από τις περιπτώσεις που τα βλέπεις μόνο εσύ, γιατί είναι...ολοφάνερα! Γι' αυτό λοιπόν σου έχουμε μία συμβουλή: Όπου κι αν πας, πάντα μαζί ένα ξυραφάκι! Σώζει ζωές.