Αύγουστος στην Αθήνα: 12+1 οικονομικές προτάσεις με μυστικά tips

Αύγουστος στην Αθήνα: 12+1 οικονομικές προτάσεις με μυστικά tips

Επειδή κι εμείς ξεμείναμε εδώ, ψάξαμε και βρήκαμε πως θα ξεφύγεις από τα τετριμμένα και ιδού 13 προτάσεις για να απολαύσεις τον Αύγουστο στην Αθήνα. Αποκαλύπτουμε λοιπόν από την σούπερ και σχεδόν μυστκή «κυκλαδίτικη» παραλία της Αττικής, μέχρι μια άγνωστη αρχαία πόλη αλλά και μια μεξικάνικη αυλή που όλοι χορεύουν salsa και πίνουν μαργαρίτες με 4 ευρώ. Το καλοκαίρι στην Αθήνα περιλαμβάνει από διανυκτερεύεις σε ξαπλώστρα, κατ' οίκον παρασκευή κοκτέιλ, δωρεάν μαθήματα μαγειρικής και γιόγκα, βόλτα στο σκυλοπάρκο που κουνάνε ουρές, βουτιές σε οικονομικές και καθαρές πισίνες. Αλληλεγγύη στους εναπομείναντες στην πόλη.

1) ΔΩΡΕΑΝ YOGA ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΚΗΠΟ

Στη κυριακάτικη συνάντηση της «Γιόγκα Γέλιου» χρειάζεσαι μόνο το στρωματάκι σου. Ούτε καν καλή διάθεση. Και τις μαύρες σου να έχεις, το γέλιο είναι φάρμακο και η Βηθλεέμ Μπαλτζή, από τις πρώτες yogi της Αθήνας θα σε βοηθήσει να ξαναβρείς την χαρά της ζωής. Οι δωρεάν συναντήσεις για «Laughter Yoga» υπόσχονται μια διαφορετική Κυριακή με μότο «Δεν γελάμε γιατί είμαστε ευτυχισμένοι.
Είμαστε ευτυχισμένοι γιατί γελάμε!»

Tip: Δεν χρειάζεται να έχεις ξανακάνει, θα βρεις πολλούς πρωτάρηδες.

Πότε: Κάθε Κυριακή, ώρα: 12:00 έως 13:00, ώρα προσέλευσης: 11:45 - 11:55

Που: Εθνικός Κήπος, Σημείο συνάντησης: Ηλιακό ρολόι, οδός Αμαλίας, τηλ.: 6973744 578

yoga γέλιου a61e3

2) ΒΓΑΛΕ ΤΟΝ JAMIE OLIVER ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ

Μήπως ήρθε η Κυριακή που βαριέσαι να τραβηχτείς σε κάποια παραλία της Αττικής; Αντί να κάτσεις να δεις όλες τις συνταγές μαγειρικής στην τιβί, δοκίμασε το «Food Lab». Εκεί δίνουν ραντεβού λάτρεις της μαγειρικής, βετεράνοι αλλά και πρωτάρηδες που δεν ξέρουν να βράσουν ούτε αβγό, από τον φοιτητή δηλαδή που μένει για πρώτη φορά μόνος μέχρι τον έμπειρο σεφ που θέλει να μοιραστεί τα μυστικά του. Δεν το λες ακριβώς «μάθημα» πες ότι μαζεύτηκε μια παρέα να μαγειρέψει εποχικά προϊόντα της καλοκαιρινής, ελληνικής γης σε μια υπαίθρια κουζίνα. Δηλώσεις συμμετοχής: simetexo@organizationearth.org ή τηλεφώνησε στο 2102325380

Tip: τα προϊόντα τα μαζεύεις εκεί, από τον λαχανόκηπο. Δεν πληρώνεις, πας με την ποδιά σου και με ένα υλικό της αρεσκείας σου

Που: Κέντρο της Γης, δίπλα στο Πάρκο Τρίτση. Είσοδος από τη Λεωφόρο Δημοκρατίας, πίσω από το Εμπορικό Κέντρο.

Είσοδος: Δωρεάν

mageiriki 96270

3) ΣΥΝΑΝΤΗΣΤΕ ΡΟΜΠΟΤ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΤΩΝ

«Είναι κρίμα τα παιδιά να μαθαίνουν μόνο για τον Ντα Βίντσι και να μη γνωρίζουν από ποιους εμπνεύστηκε». Αυτό το παράπονο είχε ο μηχανολόγος μηχανικός Κώστας Κοτσανάς που ερεύνησε, σχεδίασε και υλοποίησε 50 σημαντικές εφευρέσεις αρχαίων Ελλήνων. Γνωρίζετε ότι στην αρχαιότητα υπήρχε σινεμά; Οτι έφτιαχναν ρομπότ-υπηρέτες και ήξεραν πως να φτιάξουν αυτοκινούμενα οχήματα κι ότι υπήρχαν αυτόματα ξυπνητήρια; Θα εκπλαγείτε από την έκθεση αρχαιοελληνικής τεχνολογίας που ήρθε από το Κατάκολο μέσα στον Αύγουστο για να μας μυήσει στα θαύματα της αρχαίας Ελλάδας.

Tip: Πάρτε παιδί, ανίψι, βαφτιστήρι ή απλώς το καπελάκι σας και συνδυάστε το Μουσείο με μια βόλτα στο Θησείο. Δηλώστε συμμετοχή στο 2110126486, καθημερινά 10:00- 18:00

Πότε: Κυριακή 10.30 - 12.30

Που: Μουσείο Ηρακλειδών, Θησείο

Είσοδος: Γενική ξενάγηση 6 € – Διαδραστική ξενάγηση (διαδραστικές δραστηριότητες με τα εκθέματα ) 10 €
Διάρκεια: Από μιάμιση έως δύο ώρες.

mouseio 2f06c

4) ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΤΟ ΣΟΥΝΙΟ ΠΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Τέλεια παραλία, πεντακάθαρα νερά. Αρκεί να μην έχει νοτιά και –ιδανικά- να μην είναι μεσημέρι Κυριακής, ημέρα που ξεκουράζονται όλοι εκτός... των ρακετοφόρων. Είναι κατά κοινή ομολογία, η πιο όμορφη αμμουδερή παραλία της Αττικής, με νερά κρυστάλλινα. Καιρός να εκδικηθείς όσους χωρίς έλεος σε βομβαρδίζουν με φωτογραφίες από τα νησιά, ενώ λιώνεις στην πόλη. Παίζει, την ώρα που φωτογραφίζεις να μπει κατά λάθος στο κάδρο γυμνιστής, συχνάζουν αρκετοί.

Tip: Τα Σαββατοκύριακα πλακώνει κόσμος, αν δεν μπορείς άλλη μέρα φρόντισε να πας νωρίς και αν είσαι της εξερεύνησης να έχεις μαζί μάσκα- οι γύρω σπηλιές και κολπίσκοι έχουν ενδιαφέρον

Που: Πριν φτάσεις στα Λεγραινά, συναντάς στο δεξί χέρι την πινακίδα που γράφει «Ιδιοκτησία ΚΑΠΕ», στρίβεις δεξιά και ακολουθείς το χωμάτινο δρομάκι έως το πρώτο μεγάλο πλάτωμα. Παρκάρεις και συνεχίζεις με τα πόδια, ακολουθώντας την κατηφόρα και μετά τα σκαλοπάτια που οδηγούν στο μικρό κολπάκι με την κυκλαδίτικη ακτή της Αττικής. Υπάρχει και μια καντίνα για τα απαραίτητα- η παραλία δεν είναι οργανωμένη.

kape d879e

5) ΑCE TENNIS CLUB

Αν δεν είσαι για μάθημα τένις, προχώρα κατευθείαν στην πισίνα για μαύρισμα, βουτιές και φρέντο. Είναι καθαρή, χωρίς πολύ πιτσιρικομάνι και το προσωπικό είναι ευγενέστατο. Οι διαστάσεις αξιοπρεπείς, 10Χ20 μέτρα και διαθέτει και υδρομασάζ. Αν βάλεις κάτω το κόστος, ισοδυναμεί με τις βενζίνες/καφέδες/ ξαπλώστρες που θα πληρώσεις για να πας στην άλλη άκρη της Αττικής.

Τip: Πας και με Προαστιακό, βρίσκεται στα 200 μ. από τη στάση Παλλήνη

Που: Λεωφόρος Ανθούσας 9, Παλλήνη| 210 6666725

Ώρες λειτουργίας: 10:00- 20:00

Είσοδος: 7€ τις καθημερινές, 10€ τα Σαββατοκύριακα

pisinaaa 04797

6) ΠΑΓΩΤΟ ΤΗΣ ΑΘΩΑΣ ΕΠΟΧΗΣ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ

Καλοκαιρινή λιγούρα + άδεια πόλη = μπορώ να πάω στην άλλη άκρη πανεύκολα ακόμα και για μια λιχουδιά. Κι αν έχετε κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό σας, στο Γαλακτοπωλείο Λακαφώση, θα βρείτε. Είναι το παγωτό που μυρίζει παιδικά χρόνια, διακοπές στο χωριό με τη γιαγιά. Ξεκινάω: παγωτό αμύγδαλο, παγωτό μερέντα, γιαούρτι, παγωτό με καραμελωμένους ξηρούς καρπούς και σιρόπι καραμέλας. Το αγαπημένο μου, είναι παγωτό τους φράουλα μόνο από φρέσκο φρούτο. Φυσικά δεν θα τραβηχτείτε μόνο για ένα κυπελλάκι, πάρτε μέλι με γεύση μαστίχα. Κάποτε το γάλα, ήταν δικής τους παραγωγής, τώρα συνεχίζουν να το επιλέγουν προσεκτικά με σεβασμό στην πρώτη ύλη. Μακριά αλλά αξίζει 100% μια επίσκεψη.

Tip: Δεν κάθεσαι εκεί, αγοράζεις μόνο για το σπίτι.

Που: Λεωφόρος Σταμάτας 47, 2106217810, www.lakafosis.gr

3834e39c400572553af4186d8c0b31fc 1f31a

7) ΘΑ ΓΙΝΩ ΜΕΞΙΚΑΝΑ

Βάλτε στη λίστα το «Αmigos». Τις προάλλες έκανε check-in στο κατάστημα της Γλυφάδας (λειτουργεί και δεύτερο στην Νέα Σμύρνη) ένας φίλος στο facebook, γνώστης και λάτρης της μεξικανικής κουζίνας από τότε που σπούδαζε στην Αμερική. Από κάτω έγινε χαμός. Ολοι εκθείαζαν το μενού και τις τιμές. Εχει πιστούς πελάτες οι οποίοι εκθειάζουν τα λαχταριστά fajitas, τα τραγανά tacos, τα υπερκαυτερά chilli πιάτα μετά από τα οποία πρέπει να «σφίξεις» κάνα δυο τεκίλες για να σβήσεις τη φλόγα. Δεν πρόλαβα να πάω αλλά τους πήρα τηλέφωνο και έμαθα ότι κάθε Τετάρτη στη Νέα Σμύρνη και Πέμπτη στη Γλυφάδα βγαίνουν από τον ρυθμό της πόλης και μπαίνουν στον παλμό της Salsa. Με live ορχήστρα και έμπειρους χορευτές και χορεύτριες από την Βραζιλία, την Κούβα και το Μεξικό ξεκινάει η μεξικάνικη φιέστα.

Tips: Αφησα το σημαντικότερο για το τέλος: Frozen Margarita μόνο με 4€!

Που: «Amigos» Νέα Σμύρνη: Μεγάλου Αλεξάνδρου 70, 2109332220, Γλυφάδα: Κύπρου 65Α, 2108983167

Πότε: Τα Live Salsa Nights ξεκινούν στις 21:30, κάθε Τετάρτη στην Νέα Σμύρνη και κάθε Πέμπτη στην Γλυφάδα

Κόστος: 20 – 22€ το άτομο

amigos ec9c0

8) ΓΙΝΕ Η ΜΠΑΡΓΟΥΜΑΝ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ ΣΟΥ

Ακόμη και αν είσαι στο δάσος το team της «DrinkWorks» θα φροντίσει ώστε το cocktail kit που ζήτησες να φτάσει στη delivery συσκευασία που επιθυμείς, με τον πάγο και τα ποτήρια και όλα όσα χρειάζεται, για να μην χάνεις χρόνο και να αρχίσει το party. Εχεις να διαλέξεις ανάμεσα σε 25 διαφορετικά cocktail kits με βάση Rum, Gin, Whisky, Vodka, Tequila, Sparkling wine, cachaca αλλά και Μαστίχα τα οποία εκτός του αλκοόλ περιέχουν δοσομετρητές, φρέσκους χυμούς, ποτήρια, την κοκτειλοσυνταγή και γενικά οτιδήποτε χρειαστεί για να έχεις έτοιμο το ποτό σου, από τα χεράκια σου. Αν είσαι με παρέα το κόστος είναι πολύ χαμηλότερο από το να βγεις με τους φίλους σου σε μπαρ και να πιείτε από ένα κοκτέιλ. Με το Mohito Supreme Box ας πούμε, φτιάχνεις 15 κοκτέιλ όπου κι αν είσαι, ενώ με τα ίδια χρήματα μια εξαμελή παρέα θα μπορούσε να πάρει από ένα κοκτέιλ.

Tip: Καλέστε 5-6 φίλους που έχουν ξεμείνει, για επιτραπέζιο και κοκτέιλ στο σπίτι. Εναλλακτικά, παραγγείλτε το στη δουλειά με τους συναδέλφους σας, Παρασκευή πρωί (για να το παραλάβετε το μεσημέρι).

Που: Καραολή & Δημητρίου 40 Χαλάνδρι (μπορείτε να παραλάβετε αν το επιθυμείτε) να παραγγείλετε τηλεφωνικά καλώντας στο τηλέφωνο 211 015 3588 ή μέσω Internet, χρησιμοποιώντας το καλάθι αγορών.

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα έως Πέμπτη: 11:00 έως 22:00, Παρασκευή & Σάββατο: 13:00 έως 23:00, Κυριακή: 15:00 έως 22:00

mojito14 box ab7b7

9) ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ... ΣΕ ΞΑΠΛΩΣΤΡΑ

Συνήθως τα Beach Bars «βαράνε» ανελέητα μόλις πέφτει ο ήλιος, το «Μαύρο Λιθάρι» όμως χαμηλώνει την ένταση και ο DJ βάζει μουσική για ερωτύλους. Δεν θα σε έβαζα όμως να οδηγήσεις 50 λεπτά μόνο για τη ρομαντζάδα και την ηρεμία κάτω από τα αστέρια. Υπάρχουν μυστικά που μόνο οι θαμώνες ξέρουν, όπως ότι εδώ δεν πληρώνεις ξαπλώστρα, ότι με 5€ παραγγέλνεις κλαμπ με σπιτικές πατάτες (τεράστια μερίδα για δύο άτομα) και το καλύτερο από όλα ότι εδώ «διανυκτερεύεις». Κοινώς, την πέφτεις στην ξαπλώστρα, κοιμάσαι μέχρι το πρωί και ξυπνάς με το κύμα να σου γαργαλάει το αυτί. Και μη φανταστείτε ότι είναι συνήθεια που έχουν 20άρηδες. Μου το είπε 45άρης φίλος, συνάδελφος παντρεμένος με παιδιά που έκανε έκπληξη στη γυναίκα του, επειδή φέτος δεν πήγαν πολλές ημέρες διακοπές.

Tip: Αν πας απόγευμα για μπάνιο, είναι ωραία όλες τις ημέρες, αν πας πρωί Σαββατοκύριακου γίνεται το σώσε.

Που: 47ο χλμ Αθηνών-Σουνίου, Ανάβυσσος, ΚΤΕΛ Αττικής από 06:00-09:30

on-the-beach 3a53f

10) ΤΖΑΖ, ΚΟΚΤΕΙΛ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΝΑ ΤΣΙΜΠΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΗΛΙΟΒΑΣΙΛΕΜΑ

Στο «Cosa Nostra by the Sea» αδερφάκι του ομώνυμου εστιατορίου στου Ψυρρή, αξίζει να πας για φαγητό και ποτό όπως οι τουρίστες, δηλαδή πριν το ηλιοβασίλεμα. Γύρω στις 8, πιάσε το καλύτερο τραπεζάκι δίπλα στη θάλασσα και παράγγειλε από τη λίστα με τα κοκτέιλ. Αφού απολαύσεις τον πορτοκαλοροδοκόκκινο ουρανό πάνω από τον Σαρωνικό και «φορτώσεις» το instagram αν είσαι του αθλήματος κι ενώ ήχοι τζαζ σου χαϊδεύουν τα αφτιά, νιώθεις την πείνα να σου χτυπάει την πόρτα. Οι λιτοδίαιτοι μπορούν να μείνουν στα ορεκτικά, οι υπόλοιποι τιμήστε τη μακαρονάδα με τους πετροσωλήνες.

Tip: Κάθε Πέμπτη βράδυ έχει live jazz

Που: Ακτή Κουμουνδούρου 50, Μικρολίμανο, 210410110

cosa nostra 31777

11) ΠΑΡΚΟ ΣΚΥΛΩΝ

Εχεις ξεμείνει στην Αθήνα με το σκύλο σου; Ενας υπέροχος χώρος γύρω στα 300τ.μ. μέσα στο Άλσος Χολαργού, με παιχνίδια για σκύλους, δεντράκια και παγκάκια για να κάτσει κάποιος, σας περιμένει. Ο χώρος είναι ειδικά διαμορφωμένος, μπορεί να συνδυαστεί με μια βόλτα στο άλσος, νερό υπάρχει για να πιει εντός του πάρκου ενώ μπορεί να τρέξει ελεύθερα και άφοβα χωρίς λουρί εντός της περίφραξης ύψους 2 μέτρων.

Tip: Υπάρχει και εξοπλισμός για εκπαίδευση του σκύλου, για άλματα, και τρικ. Θα χαρεί, θα κάνει βόλτες, θα μάθει και κόλπα.

Που: 25ης Μαρτίου και Καραϊσκάκη (είσοδος από λεωφόρο Κατεχάκη ή λεωφόρο Μεσογείων)

dogpark 9344c

12) ΣΙΝΕΜΑ ΙΝΚΟΓΚΝΙΤΟ

Θερινό σινεμά, που μυρίζει γιασεμί και βουκαμβίλια. Ακόμα και τις μέρες του καύσωνα, το cine Αίγλη στο Ζάππειο είναι μια όαση. Αν θέλετε κάτι εντελώς πριβέ, κάντε κράτηση στην βεράντα όπου γίνονται ιδιωτικές προβολές της αγαπημένης σας ταινίας, με δείπνο 4 πιάτων (για 2 άτομα) με κρασί, σε λογική τιμή, €25,00/άτομο (στην τιμή περιλαμβάνεται και το εισιτήριο).

Tip: Αν έχετε χρόνο, να πάτε νωρίτερα για να κάνετε βόλτα στον Εθνικό Κήπο

Που: Αίγλη Ζαππείου (είσοδος από Βασ. Όλγας)

Πληροφορίες: τηλ.: 210-3369369 & 210- 3369300

aigli 583da

13) ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΕ ΜΙΑ ΚΡΥΦΗ ΑΡΧΑΙΑ ΠΟΛΗ

Κάντε ένα γκάλοπ ακόμα και στους πιο ψαγμένους φίλους σας για να διαπιστώσετε πόσοι ξέρουν τον Ραμνούντα. Ενας; Κανείς; Ωρα να οργανώσετε μια εκδρομή στην Ανατολική Αττική, για sightseeing στο μοναδικό αρχαίο δήμο της Αττικής που έχει διατηρηθεί σε άρτια κατάσταση. Ακέραια τα οικοδομήματα χωρίς τις στέγες. Αγνωστη στους περισσότερους, η αρχαία πόλη του Ραμνούντα αποτελεί ένα ανεκτίμητης αξίας μνημείο πολιτισμού. Δυστυχώς το 80% του χώρου δεν είναι επισκέψιμο. Ο υπάλληλος όμως που κόβει τα εισιτήρια είναι πάντα πρόθυμος να σας ξεναγήσει στην πολιτιστική μας κληρονομιά που δυστυχώς δεν έχει αναδειχθεί. Υπάρχει μία παραλία ακριβώς κάτω από τον αρχαιολογικό χώρο, την οποία δεν γνωρίζουν πολλοί και είναι σχετικά ήσυχη, μπορείτε μετά την ξενάγηση να πάτε εκεί για μπάνιο. Παίρνεις ένα γειτονικό χωματόδρομο, (ρώτα τον φύλακα του αρχαιολογικού χώρου ποιος είναι ο σωστός χωματόδρομος) περνάς με τα πόδια κάτι βραχάκια και έφτασες.

Tips: Να έχετε μαζί σας νερό. Μη φοβηθείτε να περιπλανηθείτε ακόμα και μέσα στη ζέστη.

Που: Η απλούστερη διαδρομή είναι Εθνική Οδός Αθηνών Λαμίας - Καπανδρίτι - Βαρνάβας - Γραμματικό (εξ ολοκλήρου ασφαλτοστρωμένη). Μετά το Γραμματικό, στο δρόμο προς Αγία Μαρίνα, πηγαίνουμε προς το θέρετρο αξιωματικών (Αγία Μαρίνα) αλλά στρίβουμε αριστερά, λίγες δεκάδες μέτρα πιο πριν, για να φτάσουμε στη φυλασσόμενη είσοδο του αρχαιολογικού χώρου. Εναλλακτική διαδρομή, από Μαραθώνα, Κάτω Σούλι και συνεχίζουμε χωρίς να στρίψουμε δεξιά προς Αγ. Μαρίνα.

Είσοδος: 2€, τηλ.: 22940 63.477

ramnous 8139a