Ένας χρόνος από το θάνατο του Robin Williams: Θυμόμαστε τους 5 κορυφαίους του ρόλους

Γωγώ Φούντα
Ένας χρόνος από το θάνατο του Robin Williams: Θυμόμαστε τους 5 κορυφαίους του ρόλους

Σαν σήμερα ο σπουδαίος ηθοποιός βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του

Σαν σήμερα, ένα χρόνο πριν, η Παγκόσμια Κοινότητα παρακολουθούσε με αγωνία τις λεπτομέρειες για το θάνατο του διάσημου ηθοποιού Robin Williams, ο οποίος βρέθηκε απαγχονισμένος στο σπίτι του στην Καλιφόρνια, με τις αρχές να κάνουν φυσικά λόγο για αυτοκτονία. Έκτοτε, πολλά είδαν το φως της δημοσιότητας, όπως το ότι ο χαρισματικός ηθοποιός πάλευε με την κατάθλιψη, την εξάρτησή του από το αλκοόλ και τις ουσίες, αλλά και την ασθένεια του Πάρκινσον η οποία βρισκόταν ακόμη σε αρχικό στάδιο.

Ένα χρόνο μετά, όλα αυτά λίγη σημασία έχουν, τουλάχιστον για εμάς, μιας και το αποτέλεσμα είναι ένα και δεν αλλάζει: Ο Παγκόσμιος Κινηματογράφος έχασε έναν από τους μεγαλύτερους ηθοποιούς και όπως πολλοί υποστηρίζουν ένα από τα πιο χαμογελαστά και καλοσυνάτα πλάσματα.

Εμείς λοιπόν, ως ελάχιστο φόρο τιμής, ξαναθυμόμαστε τους πιο χαρακτηριστικούς του ρόλους, οι οποίοι σημάδεψαν όχι μόνο τον ίδιο αλλά και όλους όσους τον θαύμασαν στο πέρασμα των χρόνων.

1. Good Morning Vietnam (1987): Υποδύθηκε έναν πληθωρικό ραδιοφωνικό παραγωγό ο οποίος ξεσήκωνε το ακροατήριο με την έντονη φωνή του και φυσικά το χιούμορ του. Είχε ταξιδέψει στο Βιετνάμ για να κρατάει παρέα και να ψυχαγωγεί τα αμερικανικά στρατεύματα, ενώ η ατάκια του «Goodmorning Vietnam» που έλεγε κάθε πρωί στην εκομπή του, έχει μείνει στην ιστορία.

RobinGoodMorning 3003225c e98f6

2. Good Will Hunting (1997): Υποδύθηκε τον Sean Maguire, έναν ψυχοθεραπευτή ο οποίος γίνεται μια στοργική πατρική φιγούρα για έναν ορφανό ασθενή του. Για τον ρόλο του αυτό, βραβεύτηκε με Oscar B' Αντρικού Ρόλου, ενώ η ταινία, αποτέλεσε και το πολύ πετυχημένο σκηνοθετικό ντεμπούτο των Ben Affleck και Matt Damon.

robinwilliams-good 3003255c c6512

3. Aladdin (1992): Yποθέτουμε θυμάστε την ταινία της Disney, όπου ο φτωχούλης Aladdin βρίσκει ένα μαγικό λυχνάρι που μέσα του κρύβει το πιο γλυκό και φασαριόζικο Τζίνι! Ε λοιπόν ο Robin δάνεισε τη φωνή του στον μπλε αυτό γίγαντα χαρίζοντάς μας άπειρο γέλιο. Όσοι δεν το έχετε δει στην original εκδοχή του, κάντε έναν κόπο. Αξίζει.

robinwilliams-alad 3003446c ee2d6

4. Dead Poets Society (1989): Και ποιος δεν έχει δει τη συγκεκριμένη ταινία. Ο Wiliams υποδύθηκε τον καθηγητή John Keating ο οποίος έφερε τα πάνω κάτω σε ένα συντηρητικό σχολείο όπου φοιτούσαν εύπορα αγόρια. Μία από τις πιο συγκινητικές νεανικές ταινίες που έγιναν ποτέ, η οποία έδωσε στον ηθοποιό και μία υποψηφιότητα για Oscar.

robinwilliams-poet 3003259c 197e3

5. Mrs Doubtfire (1993): Δεν καταλαβάμε ποτέ αν ήταν κωμωδία ή δράμα, αλλά το γεγονός ότι ο άνθρωπος αυτός κατάφερε να μεταμφιεστεί σε μεσήλικη κυριούλα, και όχι μόνο να μην την παρουσιάσει ως καρικατούρα, αλλά να καταφέρει να φτιάξει έναν απίστευτο και συγκινητικό χαρακτήρα, κάνει αυτή την ταινία και αυτό τον ρόλο, έναν από τους καλύτερούς του.

robinwilliams-doub 3003267c b7406