Τελικά οι άντρες νιώθουν πως απειλούνται από τις επιτυχημένες γυναίκες;

Τελικά οι άντρες νιώθουν πως απειλούνται από τις επιτυχημένες γυναίκες;

Μια έρευνα έρχεται να διαλευκάνει το τοπίο

Μπορεί οι περισσότεροι άνδρες να υποστηρίζουν πως γοητεύονται από τις έξυπνες και τις επιτυχημένες γυναίκες, όμως έρευνες δείχνουν, πως τελικά, ίσως αυτό να είναι απλά ένας μύθος.

Σύμφωνα με τα ευρήματα μιας νέας έρευνας που έγινε από το University of Buffalo, το California Lutheran University και το University of Texas και δημοσιεύθηκε στον Telegraph, οι άνδρες μπορεί να θεωρούν πως οι έξυπνες γυναίκες είναι ελκυστικές, όμως τείνουν να αισθάνονται κατώτεροι από αυτές κι έτσι δεν τις προτιμούν ως συντρόφους τους.

Η έρευνα χωρίστηκε σε δύο μέρη. Αρχικά, ζητήθηκε από 105 άνδρες να αξιολογήσουν τα προτερήματα γυναικών που είχαν είτε πολύ υψηλές είτε πολύ χαμηλές επιδόσεις σε ένα τεστ ευφυίας, με βασικό κριτήριο το αν θα τις επέλεγαν ως συντρόφους. Τα αποτελέσματα, όπως ανέφεραν οι ερευνητές, έδειξαν πως οι άνδρες "έδειξαν μεγαλύτερο ενδιαφέρον στις γυναίκες που έδειξαν περισσότερα(παρά λιγότερα) σημάδια ευφυίας από τους ίδιους".

Διάβασε επίσης: Μήπως πρέπει να μειώσεις λίγο τις ώρες που ξοδεύεις στα social media;

Στο δεύτερο κομμάτι της έρευνας, βέβαια, τα αποτελέσματα έδειξαν κάτι εντελώς διαφορετικό. Ζητήθηκε από τους ίδιους άνδρες να κάνουν ένα τεστ ευφυίας και τους δόθηκε η πληροφορία πως θα γνώριζαν, αργότερα, μια γυναίκα που τα είχε πάει είτε καλύτερα είτε χειρότερα από αυτούς, στο ίδιο τεστ. Σε αυτή την περίπτωση, οι ερευνητές παρατήρησαν πως οι άνδρες στους οποίους ειπώθηκε πως θα γνωρίσουν μια πιο έξυπνη γυναίκα από εκείνους, "αποστασιοποιήθηκαν από εκείνη, την αξιολόγησαν ως λιγότερο ελκυστική και έδειξαν λιγότερη επιθυμία να ανταλλάξουν πληροφορίες, ή να προγραμματίσουν κάποιο ραντεβού με αυτήν".

Έτσι, οι ερευνητές κατέληξαν στο εξής: Το κλειδί για να κατανοήσουμε το πραγματικό αποτέλεσμα της έρευνας, είναι το δεύτερο σενάριο. "Τα συναισθήματα μειωμένου ανδρισμού επηρέασαν τη μειωμένη έλξη των ανδρών, απέναντι σε γυναίκες που τους ξεπέρασαν(στο τεστ) στο κομμάτι της ζωντανής αλληλεπίδρασης", έγραψαν οι υπεύθυνοι της έρευνας.

Συμπέρασμα: Μήπως τελικά οι άνδρες, παρά την πρόοδο που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια, παραμένουν πιστοί(είτε συνειδητά, είτε υποσυνείδητα) σε τέτοιου είδους αντιλήψεις;

Πείτε μας την άποψή σας στα σχόλια!