Queen Loves: Πού να πιεις τα καλύτερα cocktails σε όλη την Αθήνα

Queen Loves: Πού να πιεις τα καλύτερα cocktails σε όλη την Αθήνα

Ο απόλυτος οδηγός για τις εξόδους σου αυτό το Σαββατοκύριακο - αλλά και όλες τις ημέρες της εβδομάδας

Πού θα πιεις τα πιο ξεχωριστά cocktails, παρέα με την καλύτερη μουσική; Χθες, σου μιλήσαμε για τα φαγητά στα οποία δεν μπορούμε να αντισταθούμε - και τα εστιατόρια όπου θα τα δοκιμάσεις(εδώ) - και σήμερα σου προτείνουμε να πιεις τα ωραιότερα cocktails στην Αθήνα, σε μερικούς από τους ωραιότερους χώρους της. Εσύ θα πεις όχι;

Μαριλού Ρεπαπή

To αγαπημένο μου μαγαζί για cocktail (και όχι μόνο) είναι αδιαμφισβήτητα το Noel. Τα cocktails του δεν σου θυμίζουν τίποτα που να έχεις δοκιμάσει αλλού και ακόμα κι αν μπορείς να παραγγείλεις και τα cocktail που όλοι γνωρίζουν, οι δικές του προτάσεις θα σε κάνουν να τα ξεχάσεις. Oι σερβιτόροι και οι μπάρμεν μπορούν να σου προτείνουν κάτι που να ταιριάζει ακριβώς στα γούστα σου και στην δική μου περίπτωση, αυτό είναι μια δύσκολη υπόθεση. Επίσης, λατρεύω τον χώρο για την warm αισθητική του αλλά και γιατί μπορώ να επιλέξω πού θα κάτσω αναλόγως με το mood μου. Από το να περάσω τη νύχτα μου στο μπαρ για να είμαι μέσα στο action (ναι και να χορέψω και να πιω σφηνάκια), μέχρι να κάτσω έξω να χαζεύω κόσμο να περνάει, να απομονωθώ πιο μέσα γιατί δεν είμαι σε κοινωνικό mood, να κάτσω σε τραπέζι μέσα στη στοά για να τα πω με τις φίλες μου (έχει και καταπληκτικό φαγητό), να κάτσω όρθια στην αρχή της στοάς για να είμαι μεν ανάμεσα σε κόσμο αλλά τόσο ώστε να μην αισθάνομαι πολυκοσμία. Όπως κι αν το έχω φανταστεί εκείνη την ημέρα, το Noel έχει ένα σημείο για εμένα. Όσο για το cocktail που προτείνω; Αυτή την περίοδο μου έχει κλέψει την καρδιά ένα cocktail από τον νέο κατάλογο. Λέγεται Matilda και περιέχει γκράπα Nardini, Cocchi Americano rosa, raspberry, λεμόνι και μπαχάρι. Η δική μου ευτυχία έχει ακριβώς αυτή τη γεύση. Πραγματικά είναι το ωραιότερο κοκτέιλ που έχω πιει, όχι απλά στο Noel, στη ζωή μου όλη.

unnamed 2 5f078

Noel, Κολοκοτρώνη 59Β (Στοά Κουρτάκη), Αθήνα

Δήμητρα Τσιγγενέ

Όποιος με ξέρει γνωρίζει πως δεν πίνω, οπότε σε ό,τι έχει να κάνει με bars και ποτά σίγουρα δεν είμαι εγώ η καταλληλότερη για να συμβουλέψω. Τα ποτά δε με αφορούν όταν βγαίνω. Αυτό που με νοιάζει είναι να είναι καλαίσθητος ο χώρος και φυσικά να έχει ωραίο κόσμο. Το Clumsies στην Πραξιτέλους το αγαπώ! Οι λόγοι προφανείς.

12212151 10208005162990623 727676639 n c4eb1

The Clumsies, Πραξιτέλους 30, Αθήνα

Βιβή Αγγελάκη

Όταν θελήσω να κάνω τη διαφορά, λέγοντας "όχι" στην μπύρα και το οινόμελο- που λατρεύω το χειμώνα- τότε μπορώ να κάτσω στη μπάρα άπειρες ώρες και να δοκιμάζω cocktails... Ανάλογα με τη διάθεση, την παρέα και το κουράγιο μετά τη δουλειά, επιλέγω και τα μέρη που βγαίνω. Αυτή την εποχή αγαπώ το κέντρο (η Κολοκοτρώνη είναι πάντα μια safe επιλογή), τον Πειραιά (Tony’s Bar, Lola's), το Χαλάνδρι, τους Αμπελόκηπους (Balthazar), την Κηφισιά (Artisanal).

12205103 959440014128036 883031088 n 5e326

Lola's, 2ας Μεραρχίας 14, Πειραιάς

Ερμιόνη Σαρρή

Αν περάσεις Σάββατο απόγευμα από την οδό Σκουφά θα με δεις σίγουρα στο Passepartout με ένα cocktail στο χέρι. Είμαι οπαδός των απογευματινών του parties (συνήθεια που μου έχει μείνει από το αθάνατο ΚΛΙΚ των βορείων προαστίων) και πάντα το προσωπικό του με κάνει να αισθάνομαι σαν στο σπίτι μου. Θα με θυμηθείς, όταν δοκιμάσεις το Home Sweet Home.

unnamed 1 b5ea3

Passepartout, Σκουφά 47, Αθήνα

Το καλοκαίρι βέβαια απόκτησα και ένα νέο στέκι, το Mr. Peacock του Χαλανδρίου. Ναι, το τέλειο μέρος για να πας μετά τη δουλειά, να πιεις και φυσικά να γνωρίσεις μερικά από τα πιο ωραία αγόρια(μουσάτα κατά κύριο λόγο) της Αθήνας.

mrpeacock 0da57

Mr. Peacock, Κατσουλιέρη 7, Χαλάνδρι

Γωγώ Φούντα

Μπορεί να μην μένω στο κέντρο της Αθήνας αλλά η αλήθεια είναι ότι όταν θέλω να βγω για ποτό, σίγουρα πιο σπάνια από ότι παλιότερα, τότε το επιλέγω ασυζητητί! Πάνε κάποια χρόνια, από τότε που επισκέφτηκα για πρώτη φορά το Baba Au Rum, φοιτήτρια ήμουν ακόμα γεμάτη ζωντάνια και όρεξη για το... άγνωστο, και η αλήθεια είναι ότι κάπως κόλλησα με το συγκεκριμένο μαγαζί. Είναι τα cocktails τα υπέροχα και συγκλονιστικά; Zombie πίνω σε ένα ποτήρι που είναι μεγαλύτερο από μένα! Είναι οι αμέτρητες ποικιλίες ρουμιού που σε μαγεύουν, ή μήπως είναι οι bartenders οι οποίοι φτιάχνουν με τέτοια μαεστρία και αγάπη τα cocktails, που κάθεσαι και τους χαζεύεις; Το έχω πάθει γι΄αυτό το λέω. Αν δεν έχετε πάει, και αγαπάτε τα coctail και το ρούμι, σίγουρα θα σας αρέσει. Βασικά θα σας αρέσει αν απλά έχετε καλό γούστο και αισθητική! Και μπορεί πλέον το κέντρο της Αθήνας να είναι ο απόλυτος προορισμός, αλλά εγώ είμαι δεμένη με ένα άλλο bar, μικρό, όμορφο και διακριτικό, στην πλατεία Μαβίλη, εκεί που κάποτε ήταν η ιστορική καντίνα με το πιο νόστιμο-και μπελαλίδικο θα προσθέσω εγώ-βρώμικο της Αθήνας. Nαι φυσικά και αναφέρομαι στο Μπρίκι, το μακρόστενο μπαράκι, με την υπέροχη μουσική, τα ακόμα πιο υπέροχα cocktails και τη διακόσμηση που σε κάνει να νιώθεις σαν στο σπίτι σου. Ναι όπως καταλαβαίνετε είμαι ιδιαίτερα δεμένη με το μαγαζί, γιατί μπορώ να πω χωρίς υπερβολή, ότι το έχω επισκεφτεί σε όλες τις περιστάσεις. Καθημερινή για χαλαρό ποτό, Σάββατο για όχι χαλαρό ποτό, ανήμερα Χριστουγέννων για σίγουρα όχι χαλαρό ποτό. Να σημειώσω ότι στο πίσω μέρος υπάρχουν και στασίδια ιδανικά για ραντεβουδάκια μιας και η ατμόσφαιρα μπορεί να γίνει πολύ αγαπησιάρικη και ρομαντική στο λεπτό!

mpriki 9d489

Μπρίκι, Δορυλαίου 6, Πλατεία Μαβίλη, Αθήνα

Ζωή Πατσιώλη

Ως όχι πολύ μεγάλη λάτρις του αλκοόλ, δεν είμαι η ειδική να προτείνω τα καλύτερα cocktails, αλλά το Gin Joint είναι σημείο αναφοράς στην Καρύτση. Θυμίζει speakeasy bar (ήταν τα μυστικά / παράνομα μπαρ της περιόδου της ποτοαπαγόρευσης στις ΗΠΑ) και, εκτός από ρετρό αύρα, έχει μια τεράστια λίστα με cocktails και αμέτρητες ετικέτες τζιν.

11873628 1075658475779488 4216275928587203671 n 9bc78

The Gin Joint, Χρήστου Λαδά, 1, Αθήνα

Ελίνα Μακροδημήτρη

Το λάτρεψα από την αρχή του και τώρα τελευταία το αγάπησα λίγο περισσότερο. Μιλώ, φυσικά, για το πολυβραβευμένο Tailor Made, αυτό στην πλατεία Αγίας Ειρήνης, αλλά και εκείνο στη Νέα Σμύρνη, ένα μαγαζί με ποιότητα, τόσο στα cocktails, όσο και στον απίστευτο καφέ του. Όμορφος, ξεχωριστός χώρος με ιδιαίτερη διακόσμηση, που έχω συνδυάσει με γέλια και παρέα, ένας μεγάλος κατάλογος cocktail, για να ικανοποιήσει ακόμη και τους πιο απαιτητικούς και οι πιο εξυπηρετικοί bartenders, έτοιμοι να σου προτείνουν το κατάλληλο ποτό για την ώρα/ημέρα/εποχή, "παίζοντας" με τις γεύσεις. Πάντα θα βρεις κάτι καινούριο να δοκιμάσεις, κάτι που θα σε ενθουσιάσει ακόμη καλύτερο από το προηγούμενο cocktail που ήπιες εκεί. Αγαπημένο το frozen mango daquiri, που μου θυμίζει καλοκαίρι.

tailor-made 62d5a

Tailor Made, Πλατεία Αγίας Ειρήνης 2, Μοναστηράκι