Παγκόσμια Ημέρα Αντρών: Γιατί τους αγαπάμε τελικά τόσο πολύ;

Ερμιόνη Σαρρή
Παγκόσμια Ημέρα Αντρών: Γιατί τους αγαπάμε τελικά τόσο πολύ;

Χρόνια Πολλά σε όλα τα αρσενικά αυτού εδώ του κόσμου!

Σήμερα οι άντρες αυτού εδώ του κόσμου γιορτάζουν και έτσι είπαμε να τους αφιερώσουμε ένα άρθρο, γιατί πολύ απλά τους έχουμε μία όποια αδυναμία. Ναι, μπορεί να μας παιδεύουν, να μας τσαντίζουν, να μας βγάζουν εκτός εαυτού, αλλά έχουν και αυτοί, βρε παιδί μου, τα καλά τους. Χωρίς αυτούς, ας είμαστε ειλικρινείς, η ζωή μας θα ήταν κάπως μονότονη, χωρίς λίγη ίντριγκα, ζήλια και... έρωτα.

Τον έρωτά μας προς το αντρικό φύλο μας τον «γέννησε» ο ένας και μοναδικός άντρας, μα φυσικά ο μπαμπάς μας. Ναι, και αυτός μας εκνευρίζει πού και πού, αλλά είναι ο πρίγκιπάς μας. Ο μπαμπάς είναι ο άντρας που δε μας άφησε ποτέ να κλαίμε, που μας έκανε-και κάνει- όλα τα χατίρια και φυσικά αυτός που μας θέλει για πάντα δικιές του. Ποιος πατέρας δέχεται πως το κοριτσάκι του έχει μεγαλώσει και το διεκδικεί κάποιος άλλος; Αυτή, λοιπόν, η ανιδιοτελής αγάπη του μας έχει κάνει όλες να ψάχνουμε έναν άντρα σαν και αυτόν. Ναι ακόμη και τα ελαττώματα του ψάχνουμε στον έξω αυτό κόσμο των αντρών, και ας μην το παραδεχόμαστε. Όπως ένας άντρας ερωτεύεται μία γυναίκα σαν τη μαμά του, έτσι και εμείς θέλουμε έναν άντρα σαν και τον μπαμπά μας.

Και πάμε στον έξω αυτό κόσμο που είπαμε προηγουμένως. Το αντρικό φύλο έχει μεγάλη ποικιλία και θελημένα ή μη μας γεμίζει με εμπειρίες. Για σκέψου λίγο με πόσα αγόρια ήσουν ερωτευμένη στο σχολείο, με πόσα στο Πανεπιστήμιο και γενικώς πόσες φορές τα έχεις «βάλει» με το αντρικό μυαλό. Πρώην, νυν και μελλοντικοί, κατά τη γνώμη μας, είναι συλλεκτικά όντα ως προς αυτά που μας προσφέρουν. Καθένας ξεχωριστά σου μαθαίνει και κάτι. Άλλος με τα ψέματά του σε μεταμορφώνει στη γυναικεία μορφή του James Bond, ενώ κάποιος άλλος σου δείχνει τι εστί πραγματική αγάπη. Αν δεν έχεις φάει τα μούτρα σου και αν δεν έχεις κλάψεις με λυγμούς για έναν άντρα, δεν έχεις μάθει τι εστί πραγματικός έρωτας (πες το και καψούρα). Αν δεν έχεις καταλήξει σε μπουζουξίδικο στις 6 το πρωί για να ακούσεις τα γνωστά τραγούδια-μαχαιριές, τότε δεν έχεις γνωρίσει όλους τους τύπους αντρών που υπάρχουν πάνω σε αυτή τη γη. Και να ξέρεις πως αυτά θα σε οδηγήσουν στον πραγματικό... άντρα. Σε εξελίσσουν σαν άνθρωπο, όσο αστείο και αν σου ακούγεται.

efa055ba546994305e3fbbbee6a5ae55 75463

Όσο και αν πιστεύεις πως έχεις τον γνωστό μαγνήτη, σίγουρα κάποια στιγμή εμφανίζεται ο άντρας-είδωλο. Αυτός που ερωτεύεσαι, σε ερωτεύεται, είναι κύριος και ξαφνικά πιστεύεις πως είσαι πρωταγωνίστρια σε κάποιο παραμύθι ή άντε έστω και σε κάποια ταινία του σινεμά. Δεν είναι σπάνιοι αυτοί οι άντρες και αποδείξεις υπάρχουν πολλές. Γνωρίζουν πώς να μας φροντίζουν, πώς να μας δίνουν όλα όσα θέλουμε και να μας λένε όλα όσα ακούμε. Μερικές φορές το κάνουν και επίτηδες για να αποφύγουν τις γκρίνιες, αλλά σημασία έχει πως το κάνουν.

Οι άντρες όμως υπάρχουν στις ζωές μας και ως φίλοι. Ναι, τώρα θα μου πεις πως φιλία μεταξύ άντρα και γυναίκας δεν υπάρχει, αλλά ας μιλήσουμε για τις εξαιρέσεις. Ίσως αυτός ο φίλος να είναι και ο πρώην που τελικά δεν τα βρήκατε και αποφασίσατε να το γυρίσετε στην... παρεούλα. Καταρχάς, ο φίλος ή και κολλητός είναι η «εγκυκλοπαίδειά» μας για να μάθουμε τι σκέφτονται και τι θέλουν. Ευτυχώς τα αντρικά μυαλά είναι πιο προβλέψιμα από τα γυναικεία. Από πείρας θα σου πούμε επίσης πως ένας άντρας φίλος δε θα σε ζηλέψει ποτέ και φυσικά είναι πάντα πιο αντικειμενικός από τις γυναίκες. Και τέλος, αν δεν είχες και τον κολλητό από το σχολείο, ποιον θα χρησιμοποιούσες ως άντρα δόλωμα; Ιδού το ερώτημα.

Με τα καλά τους, λοιπόν, και τα κακά τους, εμείς τους αγαπάμε!

12243121 1525698617745857 7100792625369388158 n df77f