Αυτός είναι ο βασικότερος λόγος για τον οποίο κάποιος σε διαγράφει από το Facebook

Αυτός είναι ο βασικότερος λόγος για τον οποίο κάποιος σε διαγράφει από το Facebook

Η κυριότερη αιτία πίσω από το unfriend

Εντάξει, παραδέξου το, το έχεις κάνει κι εσύ: Σίγουρα έχει υπάρξει και για σένα η στιγμή που κάποιος φίλος σου στο Facebook δημοσίευσε κάτι το οποίο σε έκανε να πατήσεις το κουμπάκι της διαγραφής! Ε, λοιπόν, κάποιοι αποφάσισαν να ψάξουν τι σε ωθεί σε αυτή την απόφαση και ερεύνησαν τους λόγους που κρύβονται πίσω από το unfriend. Αν και η συγκεκριμένη έρευνα δεν έγινε πάνω σε Έλληνες χρήστες, το αποτέλεσμα κι εδώ θα ήταν μάλλον το ίδιο.

Διάβασε επίσης: Η επιστήμη του Instagram: Έρευνες δείχνουν ποια φίλτρα παίρνουν τα περισσότερα likes!

Η έρευνα, με τίτλο "I Don't Like You Anymore", δημοσιεύθηκε στην Journal of Communications και πραγματοποιήθηκε από ερευνητές στο The Hebrew University of Jerusalem και το πανεπιστήμιο του Tel Aviv, πάνω σε Εβραίους και Ισραηλίτες χρήστες του Facebook, στο χρονικό διάστημα μετά την κατάπαυση πυρός ανάμεσα σε Γάζα και Ισραήλ. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι περίπου μισοί από τους συμμετέχοντες ήταν περισσότερες ώρες online εκείνες τις ημέρες και πως το 16% έκανε κάποιον unfriend, λόγω των πολιτικών του απόψεων.

"Τα αποτελέσματα δείχνουν πως οι περισσότεροι άνθρωποι που είναι πιο πιθανό να πατήσουν unfriend είναι νεότεροι, πολιτικά δραστήριοι, πιο δραστήριοι στο Facebook, έχουν πολλούς φίλου στο Facebook κι έχουν περισσότερο ακραίες πολιτικές απόψεις - αυτοί είναι οι σημαντικοί άνθρωποι στις online συζητήσεις", δήλωσε σχετικά με την έρευνα ο Nicolas John του πανεπιστημίου Hebrew University of Jerusalem στην PsyPost.

Με λίγα λόγια, όσο περισσότερα πράγματα δημοσιεύεις για την πολιτική, τόσο περισσότερο αυξάνεις τις πιθανότητές σου να σε κάνει κάποιος unfriend. Μάλλον αναμενόμενο!