«Τρως» τα νύχια σου & παίζεις νευρικά με τα μαλλιά σου; Δες τι αποκαλύπτει αυτό για σένα!

«Τρως» τα νύχια σου & παίζεις νευρικά με τα μαλλιά σου; Δες τι αποκαλύπτει αυτό για σένα!

Ήρθε η δικαίωση για όλες εμάς που πειράζουμε διαρκώς τις άκρες των μαλλιών μας!

Ήρθε η ώρα να δικαιωθείς. Αν είσαι από τις αγχώδεις προσωπικότητες, που θέλουν τα πάντα να είναι στην εντέλεια, ή αν παίζεις με τα μαλλιά σου κάθε φορά που αισθάνεσαι στρες, τότε αυτό το άρθρο σε αφορά.

Η συμπεριφορά σου είναι σημάδι πως είσαι τελειομανής! Μια νέα έρευνα από το πανεπιστήμιο του Montreal, κατάφερε να συνδέσει διάφορες καθημερινές συνήθειες, όπως το να τρως τα νύχια σου, να παίζεις με τα μαλλιά σου και να «πειράζεις» το πρόσωπό σου με το χαρακτηριστικό του τελειομανή. «Πιστεύουμε πως οι άνθρωποι που έχουν τέτοιες επαναληπτικές συμπεριφορές, ίσως είναι τελειομανείς, εννοώντας πως δεν είναι ικανοί να χαλαρώσουν και να κάνουν κάτι σε ‘φυσιολογικό’ ρυθμό. Επομένως, είναι πιο πιθανό να είναι ανυπόμονοι και απογοητευμένοι, όταν δε φτάνουν τους στόχους τους. Επίσης, αισθάνονται πολύ περισσότερη βαρεμάρα», είπε ο επικεφαλής της έρευνας, Ph. D, Kieron O’Connor, σε δήλωσή του.

Δες επίσης: Έρευνα που... αιφνιδιάζει: Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που προσέχει ένας άντρας πάνω μας;

Στην έρευνα συμμετείχαν 48 άνθρωποι, εκ των οποίων οι μισοί έχουν αυτές ακριβώς τις συμπεριφορές και τα αποτελέσματα έδειξαν πως οι συμμετέχοντες έκαναν όλα αυτά, όταν βρίσκονταν κάτω από καταστάσεις άγχους. Ο O'Connor δήλωσε στη The Huffington Post: «Τα θετικά αποτελέσματα των συνηθειών είναι η διέγερση και ο τρόπος ρύθμισης του συναισθήματος. Αυτό που ενεργοποιεί τη συνήθεια είναι το αίσθημα ματαίωσης και η ανυπομονησία, οπότε η πράξη είναι υποκατάστατο για περισσότερη εποικοδομητική δράση».

Την επόμενη φορά που κάποιος θα σου πει, «σταμάτα να τρως τα νύχια σου», ή «σταμάτα να σπας τα μαλλιά σου», μπορείς να του απαντήσεις αυτό με τη δικαιολογία πως είσαι απλά τελειομανής και όχι αγχώδης!