House of Cards: Είδαμε όλη τη νέα σεζόν μέσα σε ένα ΣΚ και αυτές είναι οι εντυπώσεις μας

House of Cards: Είδαμε όλη τη νέα σεζόν μέσα σε ένα ΣΚ και αυτές είναι οι εντυπώσεις μας

Ο Frank και η Claire Underwood δίνουν ρεσιτάλ στον καλύτερο ως τώρα κύκλο της σειράς

Ίσως η πρώτη σου σκέψη όταν διάβασες τον τίτλο του άρθρου να ήταν "Μα, καλά, ποιος κάθεται να δει μια ολόκληρη σεζόν σειράς μέσα σε δύο μέρες;" και πίστεψέ με, είναι απόλυτα λογική. Η απάντηση, είναι "Πολύς!", γιατί εκτός από εμένα(που εντάξει, μπορώ να παραδεχτώ πως γενικά έχω ένα μικρό εθισμό στο να κάνω συχνά binge-watch διάφορων σειρών-σε επόμενο άρθρο θα εξηγήσουμε γιατί αυτό είναι μια πάρα πολύ κακή συνήθεια), ξενύχτησαν εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, για να δουν τι θα συμβεί στον "Πόλεμο των Ρόουζ", ή, πιο σωστά, τον "Πόλεμο των Underwoods".

Δες επίσης: Game of Thrones: Μια κομμένη σκηνή του 5ου κύκλου μας εξηγεί γιατί δολοφονήθηκε ο Jon Snow

Η σεζόν με λίγα λόγια: Ο Frank Underwood παλεύει να κρατήσει και να διατηρήσει τη θέση του Προέδρου και για την επόμενη τετραετία, ενώ η Claire έχει πλέον φιλοδοξίες να γίνει κάτι παραπάνω - πολύ παραπάνω - από Πρώτη Κυρία της Αμερικής.

957685 OTE TV House of Cards Spacey Wright a4227

Ο τέταρτος κύκλος της σειράς-φαινόμενο, House of Cards, ήταν αναμφισβήτητα ο πιο δυνατός ως τώρα και θα εξηγήσω, σε 6 λόγους το γιατί, προσπαθώντας να μην κάνω καθόλου spoilers:

1. Γιατί τα γεγονότα που διαδραματίζονται είναι τόσο ρεαλιστικά, που νομίζεις πως μιμούνται την πραγματικότητα κατά γράμμα. Ή, μπορεί να ισχύει και αυτό που έχει δηλώσει ο Kevin Spacey, πως, δηλαδή, "η πραγματικότητα μιμείται το House of Cards".

2. Γιατί κανένα από τα 13 επεισόδια της σεζόν δεν είναι "μέτριο", "βαρετό", ή ακόμη και "απλά καλό". Είναι όλα, ένα προς ένα, αριστοτεχνικά γυρισμένα, με προσοχή στη λεπτομέρεια, περισσότερη πλοκή, δράση, ανατροπές και... εκπλήξεις.

3. Γιατί το στυλ, αλλά και το ύφος της Claire Underwood είναι καλύτερα από ποτέ - όλος ο κύκλος είναι στην ουσία ένας τρόπος να τη γνωρίσουμε καλύτερα και να δούμε σε βάθος τι συμβαίνει με αυτή τη σκοτεινή(;) προσωπικότητα.

4. Γιατί(επαναλαμβάνω, χωρίς να κάνω spoilers) εκεί που νομίζεις πως έχουν τελειώσει όλα, αρκεί μια ματιά γεμάτη νόημα στο φακό από το μοναδικό Kevin Spacey για να αναθεωρήσεις όσα παρακολουθούσες στο επεισόδιο που μόλις τελείωσε - και να αναγκαστείς να δεις και το επόμενο.

5. Γιατί αν νόμιζες πως "τα είχες δει όλα" ως τώρα από τους Underwoods, θα διαψευστείς πανηγυρικά.

6. Και γιατί, το φινάλε-cliffhanger, αφήνει τόσα πολλά μέτωπα ανοιχτά, που περιμένουμε πως ο πέμπτος κύκλος θα είναι ακόμη πιο ιντριγκαδόρικος, ενδιαφέρων και γεμάτος γεγονότα που θα μας κάνουν να μείνουμε ξανά με ανοιχτό το στόμα μπροστά στην τηλεοπτική οθόνη.

fef384f0 c593 0133 8235 0ed2e059c4cf 40200

Ο ΟΤΕ TV προβάλλει, από το Σάββατο 05/03 έως και την Καθαρά Δευτέρα 14/03, στο ειδικό κανάλι House of Cards, τον 4ο κύκλο της σειράς με ελληνικούς υπότιτλους, ενώ η προβολή των επεισοδίων γίνεται στη λογική του binge-watch, με όλα τα επεισόδια και τους κύκλους να παίζονται back-to-back.