6 φορές που η Eurovision κατάφερε να μας καθηλώσει στους καναπέδες μας

Ερμιόνη Σαρρή
6 φορές που η Eurovision κατάφερε να μας καθηλώσει στους καναπέδες μας

Μερικοί από αυτούς μας έκαναν να βγούμε και στα μπαλκόνια μας 

Σήμερα η Ελλάδα βλέπει Eurovision. Σε αντίθεση με άλλες χρονιές, φέτος τα πράγματα είναι πιο ήρεμα σε σημείο που πολλοί από εμάς δε γνωρίζουμε καν ποιο είναι το τραγούδι μας. Αγαπάμε όμως Eurovision και για ακόμα μία φορά θα κάτσουμε στους καναπέδες μας, θα πιούμε τις μπυρίτσες μας, θα τσιμπίσουμε μερικά κομμάτια πίτσας και θα φωνάξουμε δυνατά «Πάμε Ελλααααάδα»!

Ποιες είναι όμως οι αγαπημένες μας στιγμές; Ποιες συμμετοχές μας έκαναν να κάτσουμε με τις ώρες στους καναπέδες μας και να ροκανίζουμε τα νύχια μας (ουπς, sorry Βιβή);Και βασικά ποιες μας έμειναν αξέχαστες.

-Η Καίτη Γαρμπή και το αξέχαστο φόρεμά της: «Ελλάδα χώρα του φωτός» τραγούδησε η Καίτη Γαρμπή το 1993 και φώτισε όλη η Ευρώπη. Το τιρκουάζ της φόρεμα έσπασε κάθε ρεκόρ κοντινού πλάνου για τα δεδομένα της Eurovision αφού από ότι φαίνεται ο σκηνοθέτης δεν μπορούσε να αντισταθεί στο κορμί της Καιτούλας μας.

{youtube}0aKWP2vs26M{/youtube}

Σάκης και η κωλοτούμπα του: Και πόσοι από εμάς δε φορέσαμε αυτό το λευκό t-shirt με την ελληνική σημαία για χάρη του Σάκη Ρουβά; Οι Ευρωπαίοι από την άλλη φώναζαν «Ώπα» την ώρα που εκείνος λικνιζόταν πάνω στη σκηνή και έσκιζε ρούχα. Αααα ρε Σάκη τι μας είχες κάνει τότε.

{youtube}asZwDUTEXls{/youtube}

-O Ρακιντζής και το magic word του: Και να μου έλεγες πως δεν έχεις προσπαθήσει έστω και μία φορά να κοπιάρεις τη χορογραφία αυτού του τραγουδιού, δε θα σε πιστέψω. Το έχεις και το έχω κάνει και κατά βάθος έχεις ταυτίσει απόλυτα το Μιχάλη Ρακιντζή με τη Eurovision και το μαύρο δερμάτινο παντελόνι. Μιχάλη, S.A.G.A.P.O.

{youtube}hiTOVNRS-vw{/youtube}

Καλομοίρα και το νάζι της: Δεν έχει υπάρξει και ούτε θα υπάρξει τέτοιο νάζι ποτέ ξανά στη Eurovision.Και ενώ η Καλομοίρα, λοιπόν, τραγουδούσε «My secret combination is a mystery for you» όλοι μας την κοιτάζαμε σα μουδιασμένοι να χοροπηδά πάνω στη σκηνή.

{youtube}ZSF12QndMrg{/youtube}

- Η Έλενα Παπαρίζου και ο απόλυτος χαμός: Βγαίνει η λύρα, ανεβαίνει η Παπαρίζου στα ύψη και ξαφνικά βρισκόμαστε αντιμέτωποι με το απόλυτο παραλήρημα. Οι Ευρωπαίοι φωνάζουν Helenaaaa την ώρα που εμείς βρισκόμαστε ήδη στο κέντρο της Αθήνας ακούγοντας στη διαπασών το «My number One» και κουνώντας ελληνικές σημαίες.

{youtube}Fzp8XMTM94I{/youtube}

- Η άνοιξη της Σοφίας Βόσσου: Και πού να το ήξερε τότε η Σοφία Βόσσου πως ακόμα και σήμερα θα χορεύαμε τα καλοκαίρια στα beach bars το «Θα είναι σα να μπαίνει η άνοιξη». Στη δική μου παρέα πάντως το αγαπάμε ιδιαιτέρως. Μπορεί το 1991 να ήμασταν 2- 3 ετών αλλά στα 27 μας το τιμάμε σε κάθε πρώτη στιγμή.

{youtube}s27fw44U7Qk{/youtube}