Game of Thrones: Πώς το στυλ του κάθε χαρακτήρα επηρεάζει τη διαδρομή του στη σειρά;

Game of Thrones: Πώς το στυλ του κάθε χαρακτήρα επηρεάζει τη διαδρομή του στη σειρά;

Αναλύουμε τις ενδυματολογικές επιλογές των βασικών πρωταγωνιστών

Οι πρωταγωνιστές του Game of Thrones έχουν ήδη δηλώσει πολλές φορές πως ο έκτος κύκλος της δημοφιλούς τηλεοπτικής σειράς (που βλέπουμε σε ταυτόχρονη μετάδοση με την Αμερική, αποκλειστικά στα κανάλια Novacinema) θα είναι και ο καλύτερος ως τώρα.
Μάχες, ανατροπές, συγκίνηση, δολοπλοκίες και πολλή δράση είναι μόνο μερικά από τα στοιχεία που διέπουν κάθε σχεδόν επεισόδιο του show και εμείς, μετρώντας αντίστροφα για το βράδυ της Κυριακής, αποφασίσαμε να μιλήσουμε για κάτι που ίσως δεν έχει αναλυθεί τόσο, όσο η μοίρα του Jon Snow.

Πώς επηρεάζει το ντύσιμο του κάθε χαρακτήρα τον ίδιο το χαρακτήρα και πώς έχουν καταφέρει οι παραγωγοί να ενσωματώσουν σε αυτό τις πολλές αλλαγές που έχουν γίνει ανά τις σεζόν, αλλά και να μας δώσουν στοιχεία για τη συνέχεια;

Daenerys Targaryen

2 0ff3c
3 95679

Οι κάπες της και οι μάξι, εντυπωσιακές τουαλέτες (που, μάλιστα, αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης ακόμη και για το γνωστό οίκο μόδας Valentino) της Daenerys, σε συνδυασμό με τα εντυπωσιακά χτενίσματα και τα πολυτελή κοσμήματά της, τής έδιναν έναν αέρα νικήτριας μέχρι, τουλάχιστον τα τελευταία επεισόδια της πέμπτης σεζόν. Τα πολυτελή σύνολα της Khaleesi, όμως, γρήγορα αντικαταστάθηκαν από κουρελιασμένα ρούχα, όταν η βασίλισσα έπεσε «αιχμάλωτη» της φυλής Dothraki.

Cersei Lannister

4 0d57d
5 ccc7a

Η πιο εντυπωσιακή, ίσως, αλλαγή, ενδυματολογικά, στην τελευταία σεζόν της σειράς, ήταν αυτή της Cersei Lannister. Η ειρωνική και γεμάτη δηλητήριο Cersei φυλακίστηκε, αποχωρίστηκε, έστω για λίγο, τα χρυσοποίκιλτα φορέματά της, αλλά και τη μακριά κόμη της και η επιστροφή της, παρέα με τον... μεταλλαγμένο πολεμιστή της, μυρίζει εκδίκηση.

Sansa Stark

6 80c15
7 dcc06

Η μικρή, φοβισμένη και άβουλη Sansa των πρώτων κύκλων, παίρνει σιγά σιγά τα πράγματα στα χέρια της και γίνεται μια πραγματική Stark. Το ντύσιμο της Sansa, όπως το είδαμε στο trailer της έκτης σεζόν, προδίδει κάτι πολύ σημαντικό: Η ίδια έχει απαλλαγεί από τα ρούχα που φορούσε στον πύργο του Ramsay Bolton και φορά πια, περήφανα, ρούχα με το σύμβολο της οικογένειας Stark. Άραγε αυτό να σημαίνει πως θα αναλάβει έναν πιο ενεργό ρόλο στη συνέχεια;

The Red Woman

8 41e11

Έφτασε στο Τείχος στο τέλος του 5ου κύκλου και όλοι ήλπιζαν πως θα κάνει ένα πράγμα: Θα αναστήσει τον Jon Snow. Αν και το ντύσιμο της Melisandre δεν έχει αλλάξει ιδιαίτερα από τη στιγμή που την αντικρίσαμε για πρώτη φορά, τη θέση του υπεροπτικού της ύφους έχει πια πάρει το ύφος μετάνοιας, αφού η ίδια έχει καταλάβει τα λάθη της (ή τουλάχιστον έτσι φαίνεται). Τα πάντοτε κατακόκκινα φορέματά της, αλλά και τα κατακόκκινα μαλλιά της ιέρειας του θεού της φωτιάς, είναι ξεκάθαρες αναφορές, στον πολύ ιδιαίτερο ρόλο της.

Brienne

9 6b956

Από την αρχή, η δυναμική παρουσία της συνοδευόταν από την κλασική της πανοπλία και η Brienne δε θύμιζε σε τίποτα τις υπόλοιπες γυναίκες του GoT. Η Gwendoline Christie μπορεί να φορά περίπου τα ίδια σε όλο το show, αλλά φέτος, το «ανδρόγυνο» στυλ της, μαζί με τις εξαιρετικές ικανότητές της στη μάχη, είναι στοιχεία-κλειδιά που θα μας κάνουν να αγαπήσουμε αυτό το χαρακτήρα, ακόμη περισσότερο.

Jaime Lannister

10 9f8b9
11 3d469

Περιπλανήθηκε για πολύ καιρό, φορώντας ρούχα που σχεδόν θύμιζαν χωρικό και αποχωρίστηκε το αριστοκρατικό του στυλ. Ο Jaime Lannister όμως, στην έκτη σεζόν, έχει επιστρέψει πια στο King’s Landing και μαζί με την επιστροφή του αυτή, άλλαξε και τα ρούχα του. Έτοιμος για μάχη, φορά τη χρυσή πανοπλία των Lannisters και ορκίζεται να πάρει εκδίκηση για τη χαμένη κόρη του, Myrcella.

Tyrion Lannister

12 b318c

Ο Tyrion είναι ο χαρακτήρας που έχει ίσως υποστεί τις λιγότερες αλλαγές από την αρχή του show. Πάντα εύθυμος και με χιούμορ, ακόμη και τις στιγμές που όλα πηγαίνουν στραβά, το γεγονός πως οι παραγωγοί έχουν αφήσει το ντύσιμό του σχεδόν ίδιο από τον πρώτο κύκλο, δεν είναι καθόλου τυχαίο. Συνδέουμε αυτό το «σεβασμό» προς το πρόσωπό του με το επίσης καθόλου τυχαίο γεγονός πως ο Tyrion έχει καταφέρει να τη γλιτώσει πέντε σεζόν τώρα, παρά το ότι έχει περάσει περισσότερες περιπέτειες από πολλούς που «σκότωσαν» οι σεναριογράφοι μέσα στο πρώτο πεντάλεπτο εμφάνισής τους.

Και για το τέλος, το μαντέψατε. Jon Snow

13 c1b69

Η ματωμένη πανοπλία του και το πρόσωπό του στην απόχρωση «εκρού του νεκρού», ήταν η σκηνή-αυλαία της πέμπτης σεζόν, αλλά και η σκηνή που μας σημάδεψε όσο τίποτα άλλο, τόσα χρόνια που βλέπουμε Game of Thrones.

Για να μην σας κάνουμε spoilerκ, αν δεν έχετε δει ακόμη τα νέα επεισόδια, θα πούμε απλά ότι έχει πάρει το μάτι μας κάποιες φωτογραφίες του Kit Harrington από τα γυρίσματα της έκτης σεζόν, όπου ο ίδιος φορά Stark πανοπλία και μάλιστα εκείνη που φορούσε ο Ned Stark, στην πρώτη σεζόν του show.

Τυχαίο; Δε νομίζουμε.

Το νέο επεισόδιο του Game of Thrones έρχεται! Πού θα το δεις;

Μα, φυσικά, στα κανάλια Novacinema, σε ταυτόχρονη μετάδοση με την Αμερική! Αυτή την Κυριακή και κάθε Κυριακή, στις 04:00 μετά τα μεσάνυχτα, βλέπεις τα νέα επεισόδια του έκτου κύκλου!

Αν δε θέλεις, βέβαια, να ξενυχτήσεις , μπορείς με τη νέα λειτουργία εγγραφής, να γράψεις το επεισόδιο και να το δεις όποτε θέλεις εσύ!