5+1 tips για να οργανώσεις τις καλύτερες διακοπές της ζωής σου

Ερμιόνη Σαρρή
5+1 tips για να οργανώσεις τις καλύτερες διακοπές της ζωής σου

Γιατί το παν είναι η... προετοιμασία

Hello June ή αλλιώς καλωσήρθες και επίσημα καλοκαιράκι. Και επίσημα πλέον μπορούμε να ξεκινήσουμε να κάνουμε όνειρα για νησιά, παραλίες και ημέρες μακριά από το κέντρο της πόλης.Ουφφ, ναι!

Οκ, τα βασικά πράγματα για να οργανώσεις σωστά τις διακοπές σου τα γνωρίζεις. Φροντίζεις αρκετά νωρίς να κλείσεις εισιτήρια, όπως και δωμάτιο ξενοδοχείυ. Μέχρι όμως να φτάσει εκείνη η ''άγια'' μέρα που θα επιβιβαστείς στο καράβι, εσύ ποιες διαδικασίες πρέπει να ακολουθήσεις; Εντάξει, τα tips μου είναι πολύ βασικά, απλά αλλά σωτήρια αφού μεταξύ μας, όλες μας είμαστε κορίτσια της τελευταίας στιγμής.

1. Οργάνωσε το πρόγραμμά σου: Φρόντισε να ενημερώσεις σχετικά νωρίς τους συναδέλφους σου για το πότε θα πάρεις την καλοκαιρινή σου άδεια και προγραμμάτισε όλες σου τις συναντήσεις μέχρι τότε. Έτσι δε θα χρειαστεί την τελευταία ημέρα να μείνεις στο γραφείο μέχρι τα ξημερώματα.

2. Κλείσε από νωρίς... beaute: Και ενώ οι άντρες δεν αγχώνονται για τίποτα, εμείς πάλι πρέπει να κάνουμε αποτρίχωση, μανικιούρ, κούρεμα και... ρίζα. Προγραμμάτισέ τα για την εβδομάδα της αναχώρησής σου γιατί γνωρίζεις πως τα κορίτσια που σε περιποιούνται εκείνες τις ημέρες θα «πνίγονται».

3. Ξεκαθάρισε τα ρούχα σου: Επειδή έχει τύχει πολλές φορές να βρίσκεσαι σε ένα νησί και τελικά να μη σου αρέσει κανένα από τα ρούχα που έχεις στη βαλίτσα σου, φέτος θα οργανωθείς κάπως καλύτερα. Δες τι θες να πάρεις μαζί σου, τσέκαρε αν σου ‘’πηγαίνει’’, αν έχεις φτιάξει τα outfits που σε κάνουν θεά (όχι ότι δεν είσαι αλλά τελοσπάντων) και απλά ρίξε τα μέσα στη ντουλάπα. Σε θέλουμε ιδιαίτερα προσεκτική στην υπόθεση ‘’μαγιό’’.

90c21efc7b5adbd030ff2054ff3b8fef b4de8

4. Μελέτησε λίγο την περιοχή: Καλύτερα να σημειώσεις ποια μέρη θες να επισκεφτείς και να φτιάξεις ένα πρόχειρο πλάνο. Προς Θεού, οι διακοπές δε θέλουν πρόγραμμα αλλά να ξέρεις ποια παραλία βρίσκεται κοντά σε ποιο αξιοθέατο και ποιο εστιατόριο. Μη σε «φάνε» και οι διαδρομές.

5. Φτιάξε το backpack σου: Το σακίδιο πλάτης είναι μία από τις πιο βολικές τσάντες για διακοπές. Φρόντισε, λοιπόν, να έχεις όλα τα απαραίτητα μέσα (γυαλιά ηλίου, εισιτήρια, πορτοφόλι, κινητό, αντηλιακό) και έτσι μπορείς να είσαι όλη μέρα άνετη και safe. Εμείς θα ρίχναμε και μερικά σνακς μέσα για τις δύσκολες ώρες (δες μπάρες δημητριακών, κρακεράκια).

6. Βγάλε φωτογραφίες: Αν έχεις φωτογραφική μηχανή τότε μην την αφήσεις στο σπίτι. Και αυτές από το κινητό είναι τέλειες αλλά όσο να ναι άλλη αίσθηση έχει το κλικ της μηχανής. Φρόντισε να αποτυπώσεις τις πιο ωραίες καλοκαιρινές στιγμές και μετά να τις εκτυπώσεις. Πόσο καιρό έχεις άλλωστε να το κάνεις;

0d6aeec818ea3c5939fe667248d58e57