Φεστιβάλ Καννών 2017: O Γιώργος Λάνθιμος απέσπασε το Βραβείο Σεναρίου

Γωγώ Φούντα
Φεστιβάλ Καννών 2017: O Γιώργος Λάνθιμος απέσπασε το Βραβείο Σεναρίου

Aκόμη ένα βραβείο για τους Γιώργο Λάνθιμο και Ευθύμη Φιλίππου

Το λαμπερό και άκρως πολυτελές 70ό Φεστιβάλ Καννών, έφτασε στο τέλος του, με το ελληνικό ενδιαφέρον να είναι έντονο μιας και ο Γιώργος Λάνθιμος διεκδίκησε με αξιώσεις το Χρυσό Φοίνικα, με την νέα του ταινία «The Killing of a Sacred Deer» με πρωταγωνιστές τους Nicole Kidman και Colin Farrell.

Τελικά, το ελληνικό δίδυμο Λάνθιμου-Φιλίππου, απέσπασε το Βραβείο Σεναρίου το οποίο και μοιράστηκε με το «You Were Never Really Here» της Lynne Ramsay. Nα σημειώσουμε, ότι ότι ο Χρυσός Φοίνικας πήγε τελικά στην ταινία «The Square», ενώ τα βραβεία ερμηνείας απέσπασαν οι Diane Kruger- για την ταινία «Aus Den Nichts» η τελευταία μισή ώρα της οποίας είναι γυρισμένη στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στο Σχοινιά- και Joaquin Phoenix για την ταινία «You Were Never Really Here».

lanthimosss

Αξίζει να αναφερθεί, ότι κατά τη διάρκεια της προβολής του «The Killing of a Sacred Deer», υπήρξαν αρκετές αποδοκιμασίες στην αίθουσα παρά το γεγονός ότι οι κριτικές ήταν εξαιρετικές. Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής ήταν ο Pedro Almodovar.

kap1

Diane Kruger

kap4

Joaquin Phoenix

Συγχαρητήρια στους Έλληνες σκηνοθέτες και ραντεβού του χρόνου στην... Κρουαζέτ.