Ένας Μαραθώνιος που αποδεικνύει ότι ποτέ δεν πρέπει να σταματάμε να προσπαθούμε για τα παιδιά

Ένας Μαραθώνιος που αποδεικνύει ότι ποτέ δεν πρέπει να σταματάμε να προσπαθούμε για τα παιδιά

Όλα όσα μας έμαθε η ΙΚΕΑ στον 13ο Διεθνή Μαραθώνιο Θεσσαλονίκης «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ»

Γιατί τρέχουμε; Ο καθένας μας τρέχει για τους δικούς τους λόγους: Για να ξεχάσουμε, για να γνωρίσουμε τα όριά μας, για να αποκτήσουμε αυτοέλεγχο και να διατηρήσουμε τη φυσική μας κατάσταση. Σε κάθε περίπτωση, το τρέξιμο μας κάνει χαρούμενους γιατί κατά τη διάρκεια του εκκρίνονται οι ενδορφίνες που είναι γνωστές και ως «ορμόνες της ευτυχίας». Ακόμα πιο χαρούμενοι όμως αισθανόμαστε όταν ξέρουμε ότι τρέχουμε για καλό σκοπό.

Αυτό διαπιστώσαμε στον 13ο Διεθνή Μαραθώνιο Θεσσαλονίκης «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 1η Απριλίου. Ξεχωρίσαμε την ΙΚΕΑ Running Team γιατί αγωνίστηκε για έναν πολύ σημαντικό λόγο και έτσι η προσπάθειά της αποκτούσε ξεχωριστό νόημα. Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά τα μέλη της ομάδας, έβαλαν τα δυνατά τους για να ενισχύσουν το Πρόγραμμα Κοινωνικής Υπευθυνότητας της ΙΚΕΑ, «Σταθμοί Χαράς».

Μία μεγάλη «δυνατή» ομάδα με λαμπερές συμμετοχές

Μικροί και μεγάλοι φόρεσαν τα αθλητικά τους και γεμάτοι αισιοδοξία κατέκλυσαν το κέντρο της Θεσσαλονίκης για να συμμετέχουν ενεργά στο μεγάλο αθλητικό και πολιτιστικό γεγονός που πραγματοποιήθηκε σε γιορτινή ατμόσφαιρα. Οι συμμετοχές με την IKEA Running Team ξεπέρασαν τις 1.000, ενώ μαζί με τα μέλη έτρεξαν και δημοφιλείς celebrities όπως οι Αποστόλης Τότσικας, Γιώργος Λέντζας, Ευαγγελία Τσιορλίδα, Θοδωρής Μαραντίνης, Μάνος Γαβράς, Ρούλα Ρέβη, Τόνια Σωτηροπούλου και ο προπονητής της ομάδας, Βαγγέλης Ζαρουχλιώτης, που θέλησαν να συμμετέχουν ενεργά και να ευαισθητοποιήσουν το ευρύ κοινό να κάνει το ίδιο.

Ο σκοπός τους έκανε ακόμη πιο ισχυρούς και τους γέμιζε δύναμη και αισιοδοξία για να φτάσουν στη γραμμή του τερματισμού. Και αυτό διότι μέσα από αυτό το εγχείρημα η ΙΚΕΑ αποδεικνύει ότι δεν σταματάει να προσπαθεί για τα παιδιά και να κινητοποιεί και όλους εμάς προς αυτή την κατεύθυνση. Άλλωστε, τρέχουμε γεμάτοι αυτοπεποίθηση όταν γνωρίζουμε ότι με αυτόν τον τρόπο κάνουμε καλό στους γύρω μας και βοηθάμε στην υλοποίηση του προγράμματος Κοινωνικής Υπευθυνότητας «Σταθμοί Χαράς» για τα παιδιά που το έχουν ανάγκη. Είναι σημαντικό να ξέρουμε ότι μπορούμε να ενισχύσουμε μία πρωτοβουλία, όπως αυτή της ΙΚΕΑ του Ομίλου FOURLIS και να προσφέρουμε μία καλύτερη καθημερινότητα στα παιδιά, χαρίζοντάς τους περισσότερες ευκαιρίες να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα.

Πολύ ενδιαφέρουσες ήταν και οι παράλληλες δράσεις που παρακολουθήσαμε το Σαββατοκύριακο στο πλαίσιο της διοργάνωσης. Μία μέρα πριν τον μεγάλο αγώνα, στο περίπτερο της ΙΚΕΑ στο Άγαλμα Μεγάλου Αλεξάνδρου τα μέλη της ΙΚΕΑ Running Team παραλάμβαναν τις συμμετοχές τους. Εκεί, είχαν την ευκαιρία να ζήσουν και μία ξεχωριστή εμπειρία και να κρατήσουν για πάντα ζωντανή τη στιγμή του Μαραθωνίου μέσα από τις φωτογραφίες που έβγαλαν στο καθιστικό της ΙΚΕΑ με τους δικούς τους ανθρώπους. Παράλληλα, οι μικροί μας φίλοι που βρίσκονταν στον χώρο είχαν τη δυνατότητα να απασχοληθούν δημιουργικά, ζωγραφίζοντας σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο. Όπως φαίνεται τα παιδιά έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο σε κάθε δράση της εταιρείας.

ikea running team

Αξίζει ακόμα να αναφέρουμε ότι από το 2013 που ξεκίνησε πρόγραμμα κατάφερε να σημειώσει μεγάλη επιτυχία και να εξοπλίσει πολλούς 54 δημοτικούς βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς σε ολόκληρη τη χώρα, μετατρέποντάς τους σε άκρως λειτουργικούς χώρους όπου τα παιδιά μπορούν να εκφράσουν τη δημιουργικότητά τους. Τα καλά νέα είναι ότι η ΙΚΕΑ έχει δεσμευτεί ότι και το 2018 θα συνεχίσει να δημιουργεί «Σταθμούς Χαράς», ενώ σχεδιάζει να διαμορφώσει και να εξοπλίσει δέκα δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς σε όλη την Ελλάδα, θέτοντας για μία ακόμη τα φορά τα παιδιά ως προτεραιότητά της. Η ΙΚΕΑ μας εμπνέει να μην σταματήσουμε να προσπαθούμε να προσφέρουμε σε κάθε παιδί όλα όσα χρειάζεται για να είναι ευτυχισμένο και να έχει μία καλύτερη ποιότητα ζωής.

Γιατί η προσπάθεια είναι πολύ σημαντική και αποτελεί το πρώτο βήμα για την υλοποίηση κάθε στόχου μας. Αξίζει λοιπόν να δίνουμε την απαραίτητη προσοχή σε τέτοιες δράσεις προκειμένου να χαρίσουμε ένα καλύτερο «αύριο» στα παιδιά.

Τώρα ξέρετε ότι το τρέξιμο δεν έχει απλώς πολλαπλά οφέλη για την υγεία σας, αλλά μπορεί να αποκτήσει ξεχωριστή σημασία και να βοηθήσει στην ενίσχυση πρωτοβουλιών, χαρίζοντας χαμόγελα σε εκείνους που το έχουν ανάγκη…