Και μέσα σε αυτήν την απάνθρωπη πραγματικότητα, δείξε πόσο ΑΝΘΡΩΠΟΣ είσαι

Ερμιόνη Σαρρή
Και μέσα σε αυτήν την απάνθρωπη πραγματικότητα, δείξε πόσο ΑΝΘΡΩΠΟΣ είσαι

Άφησέ μας εμάς τους νέους να ονειρευτούμε πως υπάρχει μία λάμψη ελπίδας για ένα καλύτερο μέλλον ακόμη και αν τα ρούχα μας είναι λερωμένα με στάχτες. 

Δεν ξημέρωσε μία μαύρη ημέρα. Ξημέρωσε μία ημέρα που κανείς μας δε θα ήθελε να υπάρξει ούτε και για τον χειρότερο εχθρό του. Θα ήθελες να είναι ένα κακό παραμύθι αλλά δεν είναι. Υπάρχουν δράκοι στην ιστορία μας αλλά με ανθρώπινη μορφή. Είναι αληθινοί, έχουν δύο χέρια με τα οποία και δημιούργησαν αυτό το κακό. Δεν έχω παιδιά αλλά αν είχα δεν ξέρω αν θα ήμουν χαρούμενη για το μέλλον τους. Δεν είμαι καν για το δικό μου παρόν. Γιατί να υπάρχουν τέτοιοι «δράκοι»; Ποτέ μου δεν ήμουν ρομαντική αλλά σήμερα θα ήθελα να γράφω για όμορφες πριγκίπισσες και να μην αντικρίζω στάχτες και χαμένες περιουσίες. Να μη μετρώ νεκρούς αλλά χαρούμενες στιγμές.

Μέσα σε αυτήν την απάνθρωπη πραγματικότητα θέλω να δείξεις πως είσαι ΑΝΘΡΩΠΟΣ. Να στείλεις ένα μήνυμα. Να δώσεις ένα μπουκαλάκι νερό. Να αγοράσεις τρόφιμα. Να δώσεις τα ρούχα σου που τόσα χρόνια δε φοράς. Να σώσεις αδέσποτα και κατοικίδια που έφυγαν από το σπίτι τους και χάθηκαν από τους ιδιοκτήτες τους. Να προσφέρεις έστω ένα χώρο για να κοιμηθεί κάποιος. Μπορεί σήμερα να είμαι εγώ αυτή που μετρώ καταστροφές και πίστεψέ με δε θέλω να συνεχίσω την πρόταση λέγοντας πως ίσως αύριο είσαι εσύ. Θέλω να γραφτεί επίλογος. Να τραβήξουμε και μία μαύρη γραμμή έντονη με αρχή και τέλος.

Στο διαδίκτυο κυκλοφορούν διάφορες πληροφορίες για το τι μπορείς να προσφέρεις. Δήμοι κοντά στην Κινέτα, τη Νέα Μάκρη, τη Ραφήνα και όλη την Αττική μαζεύουν τρόφιμα, ρούχα και γενικώς είδη πρώτης ανάγκης. Δείξε πως είσαι άνθρωπος. Άφησέ μας εμάς τους νέους να ονειρευτούμε πως υπάρχει μία λάμψη ελπίδας για ένα καλύτερο μέλλον ακόμη και αν τα ρούχα μας είναι λερωμένα με στάχτες.

Συγκεντρώνονται τρόφιμα, νερά και ήδη πρώτης ανάγκης στο Δημοτικό Κατάστημα Νέας Μάκρης (Λεωφ. Μαραθώνος 104).

Ανοιχτό είναι το Πολιτιστικό Πάρκο Νέας Μάκρης με κυλικείο και σταθμό πρώτων βοηθειών.

Το κεντρικό σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης στη Ραφήνα παρέχει νερό και φαγώσιμα, ενώ στο κέντρο του Πικερμίου, οι καφετέριες EVEREST και Γρηγόρης μικρογεύματα προσφέρουν δωρεάν νερό και φαγητό

Για όσους βρίσκονται στην Κινέτα υπάρχει ανοιχτή αυλή στους Αγίους Θεόδωρους για τα αδέσποτα ζώα που κινδυνεύουν. Αν δείτε ζώο κοντά στην πυρκαγιά μαζέψτε το και καλέστε στο 6975664142. Για περίθαλψη ζώων μπορείτε να καλέσετε και στο 2108013302.

Στέγη και περίθαλψη σε όσους έχουν ανάγκη, ΚΑΠΗ Κινέτας και Μεγάρων, αλλά και στο Δημαρχείο και το Πνευματικό κέντρο Ραφήνας

- Στέγη στο Marathon Beach hotel Λεωφ Ποσειδώνος 12, Μαραθώνας Νέα Μάκρη 2294 095022

- Δημοτικό κτήριο Νέας Μάκρης 22943-20582

- Δωρεάν στέγη και φαγητό από το La Playa Marathon

- Δωρεάν στέγη στο ξενοδοχείο Νηρέα-Νέα Μάκρη 2294091214

- Το 1ο και 2ο δημοτικό Αγίων Θεοδώρων προσφέρει στέγη μέχρι νεωτέρας

Το ΕΚΕΑ, συγκεκριμένα καλεί τους πολίτες να δώσουν αίμα:

- Σε όλες τις Αιμοδοσίες της Αττικής, Χαλκίδας, Κορίνθου, 9:00π.μ. - 14:00μ.μ.

- Στις Αιμοδοσίες των Νοσοκομείων: Γ.Ν.Α. ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ, Γ.Ν.ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ «ΘΡΙΑΣΙΟ», Γ.Ν. «Η ΕΛΠΙΣ», με εκτάκτως διευρυμένο ωράριο 9:00 π.μ. - 20:00


  • Οι πολίτες που επιθυμούν να προσφέρουν είδη πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, εμφιαλωμένο νερό κ.ά.) στα θύματα των πυρκαγιών, μπορούν να απευθύνονται στην τηλεφωνική γραμμή 210-4819001 του Κέντρου Logistics της Περιφέρειας Αττικής ή στους οικείους Δήμους.





Ακολουθεί λίστα ειδών πρώτης ανάγκης:

  • Εμφιαλωμένα νερά
  • Χυμούς
  • Τρόφιμα που διατηρούνται εκτός ψυγείου και κατά προτίμηση να είναι άμεσης ανάλωσης (κονσέρβες, συσκευασμένα κρουασάν, μπισκότα, φρυγανιές, κ.λπ.)
  • Γάλατα μακράς διάρκειας, τα οποία διατηρούνται εκτός ψυγείου, π.χ. εβαπορέ

Σημείο συγκέντρωσης: Κέντρο Logistics της Περιφέρειας Αττικής στην Εσπλανάδα – Πλατεία Νερού δίπλα στο Τάε Κβο Ντο του Φαληρικού