Ο παγκόσμιος διαγωνισμός δημιουργικότητας της Absolut εμπνέει τη νέα γενιά καλλιτεχνών

Ο παγκόσμιος διαγωνισμός δημιουργικότητας της Absolut εμπνέει τη νέα γενιά καλλιτεχνών

Absolut Creative Competition

Η Absolut διοργανώνει ένα διεθνή διαγωνισμό δημιουργικότητας, το Absolut Creative Competition, σε 20 χώρες (μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα), με στόχο να ανακαλύψει τον νέο δημιουργικό εκφραστή της μάρκας, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα ότι η δημιουργικότητα μπορεί να αλλάξει τον κόσμο!

Τα τελευταία 40 χρόνια, η Absolut έχει συνεργαστεί με περισσότερους από 550 από τους πιο τολμηρούς καλλιτέχνες παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων των Keith Haring, Arman Armand, Romero Britto και Maurizio Cattelan, με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί πάνω από 800 έργα τέχνης.

Ο παγκόσμιος διαγωνισμός αποτελεί το μεγαλύτερο εγχείρημα συνεργασίας στην ιστορία της μάρκας, παροτρύνοντας καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο να εκφραστούν με τον δικό τους τρόπο και να σχεδιάσουν έργα, που θα αντλήσουν έμπνευση από το μήνυμα της πρόσφατης καμπάνιας της Absolut Create a Better Tomorrow, Tonight”.

Με καμβά την εμβληματική της φιάλη, η Absolut επιζητεί την πρωτοποριακή και αυθεντική έκφραση των αξιών που πρεσβεύει. Ο παγκόσμιος νικητής θα επιλεγεί από μία διεθνή κριτική επιτροπή και θα δει το έργο του να προβάλλεται στα social media και τα online κανάλια της Absolut, καθώς και σε ένα εμβληματικό κεντρικό σημείο στον κόσμο. Επίσης, θα λάβει χρηματικό έπαθλο €20.000 και θα προσκληθεί να παρευρεθεί στην εκδήλωση όπου θα γίνει η ανακοίνωση του νικητήριου έργου, το Μάιο του 2019.

Ο διαγωνισμός Absolut Creative Competition ξεκινά επίσημα στην Ελλάδα την 3η Δεκεμβρίου και η υποβολή των έργων μπορεί να γίνει μέσω του https://www.absolut.com/gr/competition/ έως τις 31 Ιανουαρίου 2019.

Οι συμμετοχές στον παγκόσμιο τελικό θα κριθούν από καταξιωμένους εκπροσώπους της τέχνης, μεταξύ των οποίων οι Mickalene Thomas και Aaron Cezar.

«Η δημιουργικότητα μπορεί να πυροδοτήσει τον διάλογο και να αλλάξει τον κόσμο. Αυτός άλλωστε είναι κι ο λόγος που η πιο πρόσφατη καμπάνια της Absolut γιορτάζει τη δύναμη που έχει η τέχνη στο να κάνει τη διαφορά. Είμαστε όλοι πολύ ενθουσιαμένοι και ανυπομονούμε να θαυμάσουμε τις συμμετοχές και να γιορτάσουμε τον νικητή τον επόμενο Μάιο», δήλωσε σχετικά η Sina Neubrandt, Senior Global Marketing Manager της Absolut.

Για να μάθετε περισσότερα για τον διαγωνισμό, δείτε το σχετικό video