Το αστρονομικό ποσό που έχει συγκεντρωθεί για την ανοικοδόμηση της Παναγίας των Παρισίων

Νατάσσα Σχοινά
Το αστρονομικό ποσό που έχει συγκεντρωθεί για την ανοικοδόμηση της Παναγίας των Παρισίων

Οι προσφορές ήταν τεράστιες

Η φωτιά που ξέσπασε το βράδυ της Δευτέρας στο εμβληματικό κτίριο της Notre Dame (Παναγίας των Παρισίων) προξένησε φοβερή καταστροφή σε ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα του πλανήτη. Μπορεί οι πυροσβέστες να έφτασαν στο σημείο μέσα σε δέκα λεπτά, όμως, παρά την άμεση ανταπόκριση, δεν μπόρεσαν να αποτρέψουν το μέγεθος της ζημιάς.

Οι διάσημες και ισχυρές προσωπικότητες του πλανήτη, με το άκουσμα της είδησης και το αποκαρδιωτικό θέαμα, έσπευσαν να δηλώσουν το παρών στη διαδικασία ανοικοδόμησης της εκκλησίας και να διαθέσουν υπέρογκα ποσά για να κινηθεί ο τροχός και να ξεκινήσει η αναστήλωση του εικονικού μνημείου. Η συμμετοχή ήταν τόσο μεγάλη, που, όπως αναφέρει το Fox News, το ποσό την Τετάρτη είχει φτάσει σχεδόν το 1 δισεκατομμύριο δολάρια, ενώ το Baja Post ανέφερε την Πέμπτη ότι το ξεπέρασε.

Ο πρωθυπουργός Emmanuel Macron έχει θέσει ήδη προθεσμία πέντε χρόνων για την αποκατάσταση της Παναγίας των Παρισίων, που πλέον έχει δεχθεί χρήματα, όχι μόνο από ιδιώτες αλλά κι από ισχυρές εταιρείες, όπως η Apple. Η κυβέρνηση, μάλιστα, έχει δημιουργήσει ειδικό γραφείο που θα έχει να κάνει με την κατάθεση των μεγαλύτερων ποσών.