Feel Free: Πώς η Casual Monday θα σε απελευθερώσει από τη moody διάθεση;

Feel Free: Πώς η Casual Monday θα σε απελευθερώσει από τη moody διάθεση;

Εσύ τι διάθεση έχεις τις Δευτέρες;

Αν η δημοφιλής ρήση του Πλάτωνα «αρχή ήμισυ παντός» ισχύει όντως, τότε κάποιος πρέπει να πάρει επίσημα την πρωτοβουλία και να αφαιρέσει τις Δευτέρες από τα ημερολόγια. Το κακό με τη συγκεκριμένη ημέρα δεν είναι μόνο πως σηματοδοτεί την επιστροφή στην πραγματικότητα έπειτα από ένα ονειρικό ή έστω ξεκούραστο Σαββατοκύριακο, αλλά το γεγονός πως επηρεάζει τη σκέψη μας με τα αρνητικά vibes της ήδη από το απόγευμα της Κυριακής. Πώς, λοιπόν, έχουμε την απαίτηση να κυλήσει ευχάριστα η εβδομάδα, όταν εμείς οι ίδιοι έχουμε προλάβει να προκαταβάλουμε το «αύριο»; Από την άλλη βέβαια, πώς να αισθανθείς άνετη και free, όταν ξέρεις πως σε λίγες ώρες θα πρέπει να εγκαταλείψεις το κρεβάτι σου και από γνήσια και χαλαρή freestyler να ντυθείς… μεγαλοστέλεχος;

Τέτοιες βαθυστόχαστες και φιλοσοφικές σκέψεις με ταλανίζανε, ώσπου πέρασε από το μυαλό μου το εξής παράδοξο: Ποιος ο λόγος να έχουμε καθιερώσει ως casual μία ημέρα όπως η Παρασκευή, η οποία είναι από μόνη της έτσι κι αλλιώς πιο χύμα, και να μην «ξορκίσουμε» τις ακεφιές της Δευτέρας ανατρέποντας τα δεδομένα; Με άλλα λόγια, πόσο πιο αισιόδοξα και εύκολα θα περνούσε η εβδομάδα, πόσο πιο free θα αισθανόμασταν εμείς οι ίδιες, εάν αντί για casual Friday, ορίζαμε επιτέλους τη ρηξικέλευθη «casual Monday»; Πριν βιαστείς να βγάλεις πρόχειρα συμπεράσματα πως παραλογίζομαι χωρίς λόγο, κάθισε αναπαυτικά, άνοιξε μία ΑΜΣΤΕΛ free με 0.0% αλκοόλ και άσε με να σου εξηγήσω γιατί η «casual Monday» είναι η προφανής και λογική ιδέα, που θα γλιτώσει εσένα και ολόκληρη την εβδομάδα σου από τη moody διάθεση.



Το ξεκίνημά σου, η επιλογή σου

Καθιερώνοντας την κατά γενική ομολογία ζόρικη Δευτέρα ως «casual» ή αλλιώς «η μέρα που μπορεί ο καθένας να εκφράσει ενδυματολογικά τον πραγματικό του εαυτό στο γραφείο», άμεσα έχεις εξασφαλίσει πως τουλάχιστον στο κομμάτι του ντυσίματος έχεις τον απόλυτο έλεγχο και η «αρχή» θα είναι καλή. Σκέψου πόσο σημαντικό και καθοριστικό είναι για την εξέλιξη της υπόλοιπης εβδομάδας, το γεγονός πως τη Δευτέρα μπορείς να φορέσεις κάτι που σε κάνει να νιώθεις όμορφα και όμορφη, κάτι που δεν σου έχει επιβάλλει κάποιος απρόσωπος «κώδικας» ή υπεύθυνος να φορέσεις, αλλά είναι μία δική σου επιλογή η οποία σου επιτρέπει να κινείσαι, άρα και να εκφράζεσαι με μεγαλύτερη άνεση. Όταν μας «αγκαλιάζουν» ρούχα που έχουμε επιλέξει και μας εκφράζουν, αυτόματα η αυτοπεποίθηση, η διάθεση και η σιγουριά μας αναπτερώνουν! Δοκίμασε για μία μόνο φορά την casual Monday και θα δεις πως θα αποκτήσεις άλλο μπρίο, θα περπατάς πλέον με άλλον αέρα και τόλμη στους διαδρόμους του γραφείου!

amstel1

Γιατί η Παρασκευή αξίζει τα καλά μας

Ουσιαστικά, αν σκεφτείς πως όλο το πενθήμερο Δευτέρα έως Παρασκευή αποτελεί μια αντίστροφη μέτρηση για να φωνάξεις με το πέρας αυτής «FRIYAYYYY», θεωρώ πως είναι αρκετά προφανές γιατί η Παρασκευή δεν πρέπει να θεωρείται επ’ ουδενί «casual». Η Παρασκευή είναι μία καθιερωμένη φιέστα, μία εβδομαδιαία «Πρωτοχρονιά» που δίνει άλλο νόημα σε όλη την εβδομάδα, ακόμη και σε όλη μας τη ζωή. Από όταν πηγαίναμε Α’ Δημοτικού μέχρι σήμερα που πλησιάζουμε τα τριάντα, η Παρασκευή κάνει την καρδιά μας να χτυπά δυνατά, εμάς να ανυπομονούμε, να μετράμε τα λεπτά σαν να είμαστε ακόμη έξι χρονών και περιμένουμε να ακούσουμε το κουδούνι για το σχόλασμα, οπότε της αξίζει να τη γιορτάζουμε με κάθε λαμπρότητα και επισημότητα. Άσε ότι αποκτάει ακόμη μεγαλύτερη χάρη, όταν σε βρίσκει να τσουγκρίζεις και να απολαμβάνεις ελεύθερα ΑΜΣΤΕΛ free (μόνο με 25 θερμίδες, να τα λέμε κι αυτά) στα after work drinks με τις κολλητές «καπάκια» μετά το 8ωρο. Κακά τα ψέματα άλλωστε, ποιος έχει το κουράγιο να γυρίζει σπίτι και να αλλάζει ρούχα; Το πιο πιθανό είναι να καταλήξει στο κρεβάτι του μία ώρα αρχύτερα. «Ανοίγοντας» την εβδομάδα με άνεση και «κλείνοντάς» τη νικήτρια με μία λαμπερή και προσεγμένη εμφάνιση, να είσαι σίγουρη πως ακόμη και τις ενδιάμεσες ημέρες, θα αισθάνεσαι… like a queen τουλάχιστον!

amstel2

Κλείνοντας, σκέψου απλά πόσο χρόνο θα εξοικονομήσεις από την πρωινή σου προετοιμασία για το γραφείο και πόσο λιγότερο αγχωτικό θα γίνει το ξεκίνημα της εβδομάδας, όταν δεν θα χρειάζεται να κάνεις ανασκαφές στη γκαρνταρόμπα σου μέχρι να βρεις το απόλυτο business look. Μία γνήσια freestyler όπως εσύ, που έχει μία δική της απελευθερωμένη φιλοσοφία, που δεν πιέζεται και δεν θέλει να πιέζει κανέναν, που σκέφτεται out of the box και πράττει με έναν δικό της μοναδικό τρόπο, δεν υπάρχει λόγος να προσπαθεί να χωρέσει στις «προκάτ» συνήθειες ή στο στενό «κοστούμι» που όρισε κάποιος άλλος. Την επόμενη Δευτέρα, λοιπόν, μην ξεχάσεις φεύγοντας για το γραφείο να φορέσεις τον πιο άνετο εαυτό σου! Αν αποδειχθεί πως το «πείραμα» Casual Monday πέτυχε, τότε γυρίζοντας σπίτι σου το ίδιο απόγευμα, πανηγύρισε πίνοντας μία ΑΜΣΤΕΛ free στην υγειά της απελευθερωμένης και «ανεβασμένης» σου διάθεσης! Τι «γιατί»; Γιατί είμαι free από επιλογή!