Σπάμε ένα ρεκόρ Guinness;

Σπάμε ένα ρεκόρ Guinness;

Πω πω πόσα πολλά μικρά μπλε ανθρωπάκια. 

Τα γενέθλια του Peyo, του δημιουργού τους, γιορτάζουν τα Στρουμφ όλου του κόσμου με ποικίλες στρουμφο-εκδηλώσεις, παντού.

Το Σάββατο, 25 Ιουνίου, είναι το Αθηναϊκό ραντεβού για να σπάσουμε το ρεκόρ Guinness, στο Άλσος Στρατού, στο Γουδή, στις 4 μ.μ.

Γιορτάζουμε 83 χρόνια από τη γέννηση του Peyo και η Columbia Pictures και η Sony Pictures Animation διοργανώνουν, ταυτόχρονα, παντού εκδηλώσειςγια τον εορτασμό της διεθνούς μέρας των Στρουμφ. Και, κάπως έτσι, ξεκινάει και τη αντίστροφη μέτρηση για την πρεμιέρα της ταινίας «Στρουμφάκια» που κάνει πρεμιέρα στις 8 Σεπτεμβρίου στην Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια της Global Smurfs Day στους συμμετέχοντες στις διάφορες στρουμφο-εκδηλώσεις ανά την υφήλιο θα ζητηθεί να εμφανιστούν από την κορυφή ως τα νύχια με στρουμφο-περιβολή (λευκό στρουμφο-σκουφί, λευκό παντελόνι και παπούτσια και κορμί βαμμένο μπλε!), με σκοπό να καταρριφθεί το GUINNESS WORLD RECORD για τη Μεγαλύτερη Παγκόσμια Συνάθροιση Ανθρώπων ντυμένων Στρουμφ μέσα στο ίδιο 24ωρο. Οι εκδηλώσεις θα διεξαχθούν ταυτόχρονα σε διάφορα μέρη του πλανήτη με στόχο να συγκεντρωθούν περισσότεροι από 2.510 άνθρωποι ντυμένοι Στρουμφ, ώστε να σημειωθεί νέο ρεκόρ. Εκπρόσωποι του οργανισμού Guinness World Records θα δώσουν το παρόν και στις 12 πόλεις όπου θα πραγματοποιηθούν στρουμφο-εκδηλώσεις, καθώς αναμένεται να υπάρξει πολύ μεγάλη ανταπόκριση. Να σημειωθεί πως στους χώρους των εκδηλώσεων θα υπάρχουν διαθέσιμα άφθονα στρουμφο-σκουφάκια και t-shirts μπλε χρώματος για όποιον δεν καταφέρει να εμφανιστεί με την απαιτούμενη στρουμφο-περιβολή.

Ανάμεσα στις πόλεις οι οποίες θα συμμετέχουν στην Παγκόσμια Ημέρα των Στρουμφ συναντάμε τις Βρυξέλλες, πρωτεύουσα του Βελγίου και γενέτειρα του Peyo, το Σεβενίνγκεν της Χάγης στην Ολλανδία, το Δουβλίνο, την Πόλη του Μεξικού, την Πόλη του Παναμά, τη Βαρσοβία, τη Μόσχα, το Γιοχάνεσμπουργκ στη Νότια Αφρική, τη Νέα Υόρκη, το Λονδίνο και, φυσικά, την Αθήνα. Εξάλλου, μεταξύ των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν την 25η Ιουνίου, συναντάμε τη λονδρέζικη «Στρουμφο-εμπειρία», για τις ανάγκες της οποίας ο πολιτιστικός πολυχώρος O2 (πρώην Millennium Dome) θα μετονομαστεί σε «O-Blue», ενώ στη Νέα Υόρκη μικροί και μεγάλοι fans των Στρουμφ θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το πως θα μετατραπεί το περίφημο South Street Seaport σε... «Smurf Street Blueport». Στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στις Βρυξέλλες θα δώσει το παρόν και η οικογένεια του Peyo.