Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Πού θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία σε λίγες ώρες

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Πού θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία σε λίγες ώρες

Μεταβολή του καιρού προβλέπεται από σήμερα (09/12) και από τα νοτιοδυτικά, με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους θυελλώδεις ανέμους, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ.

Η βαθμιαία μεταβολή του καιρού αναμένεται από αργά το βράδυ της Δευτέρας (09/12) και από τα νοτιοδυτικά με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και καταιγίδες που κατά τη διάρκεια της νύχτας θα επηρεάσουν τα υπόλοιπα δυτικά αλλά και νότια τμήματα της χώρας και πιθανώς να είναι τοπικά ισχυρές. Οι άνεμοι αρχικά μεταβλητοί ασθενείς και πρόσκαιρα στα Δωδεκάνησα από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Γρήγορα όμως θα στραφούν σε νότιους νοτιοανατολικούς 3 με 5 και τη νύχτα στο νότιο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Δείτε στην gallery τους προγνωστικούς χάρτες:

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, την Τρίτη (10/12) προβλέπονται βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές από τις πρώτες πρωινές ώρες στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά (κυρίως τις παράκτιες περιοχές), την Πελοπόννησο, την Κρήτη, σταδιακά στις Κυκλάδες, την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια, από το απόγευμα στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική Μακεδονία και από το βράδυ στα νησιά του
ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα στη δυτική Ελλάδα από τις νυχτερινές ώρες θα εξασθενήσουν.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr