Μοντέλο parapera

Μοντέλο parapera

H άφιξη του Parapera στην Αθήνα αποδεικνύει ότι μέσα στο χάος μπορεί να γεννηθεί κάτι όμορφο και φρέσκο.

Δεν έχει κλείσει μήνα το Parapera και ήδη έχει φέρει φρέσκο αέρα στην περιοχή της Αχαρνών και στο είδος που λέγεται παζάρι χειροποίητων αντικειμένων και πολυχώρος. Το όμορφο τριώροφο νεοκλασικό με το χαρακτηριστικό -σχεδόν ροζ -χρώμα άνοιξε πρόσφατα τις πόρτες του για να υποδεχτεί δεκάδες καλλιτέχνες που εκθέτουν τα αντικείμενα τους από κοσμήματα, ρούχα, παπούτσια μέχρι και ποδήλατα αλλά και πολύ κόσμο που τον ενδιαφέρει τόσο το να ψωνίζει μοναδικά πράγματα σε προσιτές τιμές αλλά και να περνάει τον χρόνο του σε ένα χώρο καλαίσθητο και ζεστό Αυτό που κατάλαβα είναι ότι όποιος πάει στο χώρο ξαναπάει και κολλάει αφού έχει ήδη δημιουργηθεί μια κοινότητα καλλιτεχνών και δημιουργών με ιδέες και μεράκι.

parapera1

Στο Parapera κάναμε βόλτες στα περίπτερα και φάγαμε ευχάριστα στο εστιατόριο του που λειτουργεί σε ένα πολύ ωραίο χώρο όπου μπορεί να διαβάσεις τα βιβλία σου αλλά και εναλλακτικά να λιαστείς στην αυλή του. Ειδικά για το εστιατόριο έχω να πω τα καλύτερα. Οι γεύσεις που προτείνει ο Ιταλός σεφ Angelo Cavalieri είναι μεσογειακές και σε ταξιδεύουν. Ριζότο από τη Ρώμη, σαλάτα με μήλα και σως ροδιού από την Αθήνα, μελιτζάνες με γιαούρτι από το Πόντο, πίτες από την Πόλη , μακαρονάδες από τις Συρακούσες. Δεν είναι καθόλου τυχαίο που όποτε πάω τα τραπέζια είναι γεμάτα αφού εκτός από τα ωραία πιάτα οι τιμές είναι ακόμα ωραιότερες και αξίζουν ένα μπράβο για αυτό, αφού έχουν αντίληψη της εποχής και της κατάστασης.

parapera2

Το Parapera πάει τα πράγματα όντως πιο πέρα αφού στα δρώμενα του εντάσσει και σεμινάρια, ήδη έχουν ξεκινήσει τα θεατρικά αλλά και μουσικά live. To σημαντικότερο όμως για μένα είναι ότι έχει δώσει ζωή και αέρα σε μια πολύπαθη περιοχή του κέντρου. Μαθαίνω ότι οι κάτοικοι της περιοχής έχουν χαρεί πολύ με όλο αυτόν τον νέο κόσμο που μπαινοβγαίνει στη γειτονιά τους και φέρνει έναν υγιή και ελπιδοφόρο αέρα μαζί του και το υποστηρίζουν εγκάρδια. Και εις άλλα τέτοια λοιπόν!

Parapera Market Αχαρνών 61 και Φερών. Τηλ: 210 8214520 Μετρό Βικτώριας/Λαρίσης