Βόμβα από το National Geographic: Ψεύτικες οι εικόνες της Βενετίας;

Βόμβα από το National Geographic: Ψεύτικες οι εικόνες της Βενετίας;

Τα fake news ταξιδεύουν πιο γρήγορα από ποτέ!

Σε τέτοιους χαλεπούς καιρούςς, το μόνο που μας θα μας έλειπε, πέραν του πανικού και της καταστροφολογίας, είναι και η παραπληροφόρηση. Δυστυχώς όμως, κάτι τέτοιο δεν μπορείς να το αποφύγεις, μιας και η εξάπλωση των social media και φυσικά η τεράστια δημοτικότητά τους, επιτρέπει στον καθένα να λέει και να δείχνει ό,τι θέλει.

Μία περίεργη ιστορία λοιπόν, έρχεται στο φως της δημοσιότητας, την οποία καταδεικνύει το National Geographic, και η οποία είναι -μάλλον- προιόν της παραπληροφόρησης που αναφέραμε παραπάνω.

Σίγουρα έχεις δει τις φωτογραφίες από την υπέροχη Βενετία που κάνουν το γύρο του κόσμου. Η πόλη άδεια, οι γόνδολες δεμένες και τα νερά πιο καθαρά από ποτέ! Κύκνοι, πάπιες και ψαράκια εμφανίστηκαν αμέσως μόλις σταμάτησε η κυκλοφορία των σκαφών ενώ και στο λιμάνι δελφίνια κολυμπούν ανενόχλητα. Εικόνες που σε κάνουν να χαμογελάς και σίγουρα σου δίνουν ελπίδα.

Ωστόσο τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία, οι κύκνοι υπήρχαν πάντα στα νερά του Burano, ένα μικρό νησί που ανήκει στην ευρύτερη Βενετία από όπου προήλθαν και τα πλάνα- ενώ οι εικόνες των δελφινιών δεν είναι από το λιμάνι της Βενετίας αλλά από λιμάνι της Σαρδηνίας, μίλια μακριά.

Πρόκειται για φωτογραφίες και πλάνα που ταξίδεψαν σε όλο τον κόσμο, δίνοντας ψεύτικες ελπίδες στον κόσμο,που κυριολεκτικά αναζητά μία σανίδα σωτηρίας τις δύσκολες αυτές στιγμές. Η αλήθεια είναι ότι τέτοιες μέρες, όλοι ψάχνουμε την ελπίδα και τη θετική είδηση. Ας ελπίσουμε την επόμενη φορά, να είναι αληθινή!