Μα τι ωραία που μυρίζει αυτή η ταινία

Μα τι ωραία που μυρίζει αυτή η ταινία

Αν νομίσατε πως το 3D θα ήταν η τελευταία εξέλιξη της τεχνολογίας όσον αφορά στη θέαση κινηματογραφικών ταινιών κάνετε πολύ μεγάλο λάθος.

Η ιδέα του να μπορείτε να ολοκληρώσετε την εμπειρία θέασης χρησιμοποιώντας όχι μόνο την ακοή και την όραση αλλά και την όσφρηση είναι πολύ κοντά στο να γίνει πραγματικότητα. Το project που είναι γνωστό ως Smell-O-Vision είναι πολύ πιο κοντά στο να υλοποιηθεί από όσο φανταζόμασταν. Που δεν το φανταζόμασταν καν, για να είμαστε ειλικρινείς.

Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, σε συνεργασία με τη Samsung, έχουν ήδη δημιουργήσει μια συσκευή που θα μπορεί να προσαρμοστεί στην τηλεόραση και να δημιουργήσει μυρωδιές. Πώς λειτουργεί; Καλώδια θερμαίνονται και αναλαμβάνουν να γεμίσουν τον χώρο με ευωδιές της επιλογής σας. Προς το παρόν είναι κάπως χειρωνακτική η λειτουργία του δηλαδή και, επίσης, μόνο δύο αρώματα έχουν δοκιμαστεί και έχουν καταφέρει να γίνονται αντιληπτά σε ακτίνα 30 μέτρων γύρω από τη συσκευή.

Ξέρετε, ίσως, πως η ιδέα αυτή είχε επιχειρηθεί και παλιότερα να υλοποιηθεί -χωρίς μεγάλη επιτυχία- σε κινηματογραφικές αίθουσες.