Άρση περιοριστικών μέτρων: Ποιες μετακινήσεις απαγορεύονται εντός Αττικής - Όλα όσα θα ισχύουν

Άρση περιοριστικών μέτρων: Ποιες μετακινήσεις απαγορεύονται εντός Αττικής - Όλα όσα θα ισχύουν

Άρση περιοριστικών μέτρων - Κορονοϊός: Έκκληση για τήρηση των νέων κανόνων απηύθυνε για άλλη μια φορά ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ενόψει του πρώτου σταδίου άρσης των μέτρων και τη σχετική απελευθέρωση των μετακινήσεων.

Κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας στο υπουργείο Υγείας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς έκανε κάποιες διευκρινίσεις για τις μετακινήσεις από αύριο ειδικά στο Λεκανοπέδιο της Αττικής.

Ο υφυπουργός τόνισε πως δεν θα επιτρέπονται οι μετακινήσεις σε άλλη περιφερειακή ενότητα, όπως και δεν θα επιτρέπονται οι μετακινήσεις εκτός νομού για όλη τη χώρα. Ο ίδιος έθεσε και κάποια παραδείγματα, λέγοντας μεταξύ άλλων πως ο κάτοικος Περιστερίου μπορεί να πάει στη Μάνδρα αλλά ότι οι κάτοικοι Αθήνας δεν μπορούν να πάνε στα νησιά του Αργοσαρωνικού.

«Δεν μετακινούμαστε άσκοπα και χωρίς λόγο» είπε και πρόσθεσε πως θα πρέπει να αποφεύγονται συναθροίσεις άνω των δέκα ατόμων.

Ο κ.Χαρδαλιάς, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για τον κορονοϊό, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην πολυαναμενόμενη άρση των μέτρων, η οποία απέχει λίγες ώρες, υπογραμμίζοντας ότι το εγχείρημα είναι δύσκολο, σύνθετο, αλλά εξαιρετικά σημαντικό, γιατί το αποτέλεσμά θα κρίνει τα πάντα, για τις ζωές μας, την καθημερινότητά μας, την ίδια την πατρίδα μας.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr