Caroline Wozniacki και UCB: Εκστρατεία «Advantage Hers» για γυναίκες με χρόνιες φλεγμονώδεις νόσους

Γωγώ Φούντα
Caroline Wozniacki και UCB: Εκστρατεία «Advantage Hers»  για γυναίκες με χρόνιες φλεγμονώδεις νόσους
  • Η καμπάνια «Advantage Hers» έχει στόχο να ενημερώσει και να ενδυναμώσει τις γυναίκες σε ολόκληρο τον κόσμο που ζουν με χρόνια φλεγμονώδη ρευματικά νοσήματα και ψωρίαση.
  • Η Caroline Wozniacki, νικήτρια Grand Slam, είναι η αθλήτρια με την υψηλότερη κατάταξη και με διάγνωση ρευματοειδούς αρθρίτιδας, ενώ εξακολουθεί να παίζει επαγγελματικό τένις.

Η UCB είναι μια παγκόσμια βιοφαρμακευτική εταιρεία, που συνεργάζεται με την παγκοσμίου φήμης πρωταθλήτρια τένις, Caroline Wozniacki, για την παρουσίαση της καμπάνιας Advantage Hers, μιας νέας παγκόσμιας πρωτοβουλίας για την υγεία των γυναικών. Εμπνευσμένη από τη ζωή της Caroline με τη ρευματοειδή αρθρίτιδα, η καμπάνια έχει ως στόχο να ενημερώσει για τις ανεκπλήρωτες ανάγκες εκατομμυρίων γυναικών που ζουν με χρόνια φλεγμονώδη νοσήματα, όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα, η αξονική σπονδυλαρθρίτιδα, η ψωριασική αρθρίτιδα και η ψωρίαση. Στόχος της πρωτοβουλίας είναι να παρέχει ενημέρωση, πληροφορίες και υποστήριξη, για να τις ενισχύσει να αναλάβουν ενεργό ρόλο στη φροντίδα τους και να βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής τους.

«Γνωρίζω από εμπειρία τις δυσκολίες της καθημερινότητας με μια χρόνια ασθένεια, όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα, καθώς και τις καθυστερήσεις που μπορεί να υπάρξουν για μια έγκαιρη και σωστή διάγνωση. Γι’ αυτό είμαι τόσο ενθουσιασμένη με τη συμμετοχή μου στην πρωτοβουλία «Advantage Hers», δήλωσε η Caroline Wozniacki. «Μέσα από αυτή τη νέα προσπάθεια ενημέρωσης και ενδυνάμωσης, θέλω να έρθω σε επαφή με όσο το δυνατόν περισσότερες γυναίκες με χρόνιες φλεγμονώδεις ασθένειες σε όλο τον κόσμο, για να εμπνεύσω, να ενθαρρύνω και να μοιραστώ την εμπειρία μου με άλλες γυναίκες σαν κι εμένα. Στόχος μου είναι μέσα από την εκστρατεία να μοιραστώ χρήσιμες πληροφορίες και στήριξη σε γυναίκες που το έχουν πραγματικά ανάγκη. Συλλογικά, μπορούμε να υποστηρίξουμε η μία την άλλη κερδίζοντας πλεονέκτημα έναντι των νοσημάτων μας, με μικρές νίκες κάθε φορά

Οι χρόνιες φλεγμονώδεις νόσοι, όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα, η αξονική σπονδυλαρθρίτιδα, η ψωριασική αρθρίτιδα και η ψωρίαση, επηρεάζουν περισσότερα από 180 εκατομμύρια άτομα παγκοσμίως, με περίπου το μισό των οποίων να είναι γυναίκες. Αυτές οι χρόνιες παθήσεις μπορούν να προκαλέσουν σημαντική σωματική και συναισθηματική πίεση σε όσους ζουν με αυτές. Τα συμπτώματα μπορεί να ποικίλλουν, αλλά περιλαμβάνουν χρόνιο πόνο, συνεχή κόπωση, γαστρεντερικές επιπλοκές και συχνές λοιμώξεις, καθώς και συναισθηματική επίπτωση, όπως κατάθλιψη ή άγχος, και συννοσηρότητες όπως ο διαβήτης και οι καρδιακές παθήσεις.

Η καμπάνια Advantage Hers εμπνέεται από την ανάγκη βελτίωσης του επιπέδου φροντίδας για τις γυναίκες με αυτές τις χρόνιες φλεγμονώδεις νόσους και την ανάγκη να εξοπλιστούν με εργαλεία που θα τις βοηθήσουν να γίνουν οι ίδιες υπεύθυνες για τη φροντίδα τους. Οι γυναίκες με αυτές τις παθήσεις βιώνουν μοναδικές προκλήσεις και ανισότητες μεταξύ των φύλων που πρέπει να αντιμετωπιστούν, συμπεριλαμβανομένης και της καθυστερημένης διάγνωσης σε ορισμένες από αυτές τις παθήσεις, της αυξημένης σωματικής και ψυχικής επιβάρυνσης σε σύγκριση με τους άνδρες με τις ίδιες ασθένειες, και τις μη διαχειριζόμενες ανησυχίες σχετικά με τον οικογενειακό προγραμματισμό και την εγκυμοσύνη.

«Αντλήσαμε έμπνευση από την επιμονή και τη φιλοσοφία ζωής της Caroline απέναντι στις προκλήσεις υγείας που αντιμετωπίζει. Είμαστε περήφανοι που συνεργαζόμαστε μαζί της σε αυτή την συναρπαστική νέα πρωτοβουλία και που συμμετέχουμε στο ταξίδι της με τη ρευματοειδή αρθρίτιδα», δήλωσε ο Emmanuel Caeymaex, Executive Vice President Immunology Solutions & Head of US, της UCB.

Για να συμμετάσχετε, ακολουθήστε το ταξίδι της Caroline στα κοινωνικά της κανάλια (Instagram: @carowozniacki Twitter: @CaroWozniacki Facebook: Caroline Wozniacki), χρησιμοποιώντας το #AdvantageHers. Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες στον ακόλουθο σύνδεσμο: AdvantageHers.com.

Σχετικά με την καμπάνια Advantage Hers

Η Advantage Hers είναι μια παγκόσμια καμπάνια που σχεδιάστηκε για να αναδείξει τις ανεκπλήρωτες ανάγκες και τις μοναδικές προκλήσεις των γυναικών που ζουν με ένα συγκεκριμένο υποσύνολο χρόνιων φλεγμονωδών νόσων, όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα, η αξονική σπονδυλαρθρίτιδα, η ψωριασική αρθρίτιδα και η ψωρίαση. Η πρωταθλήτρια του τένις Caroline Wozniacki μοιράζεται το ταξίδι της με τη ρευματοειδή αρθρίτιδα στα μέσα κοινωνικής της δικτύωσης - από τους αρχικούς αγώνες της μέχρι να φτάσει στη διάγνωση, στις προσαρμογές που κάνει στη ζωή της αυτήν τη στιγμή, μέχρι και τους στόχους που έχει για το μέλλον - για να εμπνεύσει, να ενθαρρύνει και να ενδυναμώσει άλλες γυναίκες που ζουν με αυτές τις χρόνιες φλεγμονώδεις νόσους να αναλάβουν πιο ενεργό ρόλο στη φροντίδα τους. Για να μάθετε περισσότερα, επισκεφθείτε τον ιστότοπο της καμπάνιας: AdvantageHers.com.