Lockdown: Πότε ανοίγουν σχολεία, εστίαση, λιανεμπόριο – Όλες οι ημερομηνίες

Lockdown: Πότε ανοίγουν σχολεία, εστίαση, λιανεμπόριο – Όλες οι ημερομηνίες

Η δήθεν καραντίνα δεν αποδίδει και η κυβέρνηση στρέφεται σε νέους τρόπους αντιμετώπισης της πανδημίας – Πότε και πώς μπορεί να ανοίξει η αγορά – Με προσοχή και μέτρα η επιστροφή των μαθητών.

Μπορεί τα επιδημιολογικά δεδομένα να είναι απογοητευτικά για τη Χώρα μας, ωστόσο, επιστήμονες και κυβέρνηση φέρονται να προσανατολίζονται στην αλλαγή του τρόπου με τον οποίο αντιμετωπίζεται μέχρι σήμερα η πανδημία.

Τι εννοούμε; Τα κρούσματα, παρά το lockdown δεν μειώνονται, αντιθέτως αυξάνονται και μάλιστα σε επικίνδυνο βαθμό. Η κυβέρνηση έχει δώσει παράταση στο lockdown μέχρι την Καθαρά Δευτέρα 15 Μαρτίου, με στόχο να υπάρξει ανάσχεση της πανδημίας και παράλληλα να αποσυμπιεστεί η πίεση στο ΕΣΥ, μιας και οι ΜΕΘ τελειώνουν.

Ωστόσο, τα στοιχεία που προκύπτουν καθημερινά, δείχνουν ότι το κλείσιμο στο λιανεμπόριο και στην εστίαση δεν έχουν φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα, επομένως ίσως θεωρείται αναγκαίος ο επαναπροσδιορισμός ενός νέου μοντέλου που θα συνδυάζει την ανοικτή οικονομία, αλλά με κανόνες τέτοιους που θα προστατεύουν σε ένα βαθμό τους πολίτες από την πανδημία.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr