Πώς το… μηδέν γίνεται η κινητήριος δύναμη για μια νέα αρχή στη ζωή μας!

Πώς το… μηδέν γίνεται η κινητήριος δύναμη για μια νέα αρχή στη ζωή μας!

Πρέπει να παραδεχτούμε ότι, αρχικά, ίσως φαίνεται παράδοξο το πώς το «μηδέν» μπορεί να γίνει έμπνευση ή κινητήριος δύναμη. Συνήθως, διότι ταυτίζουμε το μηδέν με το «τίποτα» - κι αυτή είναι μία μεγάλη παγίδα, μία λάθος εκτίμηση, που μας οδηγεί σε μια σειρά επιλογών που, ουσιαστικά, βασίζονται σε μία παραπλανητική βάση.

Το μηδέν, όμως, είναι η πραγματική αφετηρία των πάντων και μόνο ξεκινώντας από το μηδέν μπορούμε να κάνουμε μία πραγματική αρχή, μπορούμε να κάνουμε κάθε ξεκίνημα στη ζωή μας. Οι μαθηματικοί και οι φιλόσοφοι που βασίζονται στις αρχές των μαθηματικών, έχουν γράψει άπειρες σελίδες για να εξηγήσουν πόσο σημαντικό είναι το μηδέν και ο ρόλος του, τόσο στα μαθηματικά, όσο και στην ίδια τη ζωή. Αυτή η απόσταση, από το μηδέν μέχρι το ένα, όχι μόνο «υπάρχει», αλλά είναι και εξαιρετικά σημαντική – δεν είναι άλλωστε τυχαίο το γνωστό ρητό περί της αρχής, που είναι «το ήμισυ του παντός». Η αξία του μηδενός είχε αναγνωριστεί από την αρχαιότητα και ειδικά οι αρχαίοι Έλληνες ασχολήθηκαν επισταμένως με την ουσία του, προκαλώντας συζητήσεις και ερωτήματα φιλοσοφικού περιεχομένου, οι απαντήσεις των οποίων αναζητήθηκαν από την ανθρωπότητα επί χιλιετίες.

Το δικό μας «μηδέν» για μια νέα αρχή

Πέρα από την ιστορική φιλοσοφική αναζήτηση όμως, αξίζει να έχουμε στον νου μας την αξία που έχει κάθε νέα αρχή, κάθε ξεκίνημα από το μηδέν για τη δική μας ζωή, σήμερα. Πόση ανάγκη έχουμε να γυρνάμε στο «μηδέν» και να αρχίζουμε μια νέα περιπέτεια στη ζωή, με νέα δύναμη, νέα αισιοδοξία, νέους στόχους και σκοπούς; Αν το καλοσκεφτούμε, το «μηδέν» το χρειαζόμαστε πραγματικά – και σε πολλούς περισσότερους από έναν τομείς της σκέψης μας και της καθημερινότητάς μας. Γιατί πώς αλλιώς θα ζήσουμε κάθε νέα αρχή που χρειαζόμαστε, αν δεν ξεκινήσουμε, όχι από το ένα, αλλά από το μηδέν;

vikos2

Είναι ανάγκη να «μηδενίσουμε» για να μπορέσουμε να φύγουμε μπροστά. Είναι ανάγκη να καταφύγουμε στο «μηδέν» για να θέσουμε σωστές, νέες βάσεις για κάθε μας νέα προσπάθεια. Να μπορέσουμε να κάνουμε τη νέα αρχή που μας χρειάζεται όχι «τυχαία» αλλά με πλήρη συνείδηση του τι συμβαίνει και για ποιους λόγους, ώστε να μπορέσουμε πραγματικά να αξιοποιήσουμε τις νέες ευκαιρίες που παρουσιάζονται στον δρόμο μας.

Αντλώντας έμπνευση από το μηδέν

Ποιο είναι, όμως, εκείνο το μηδέν που έχουμε στη ζωή μας και μας χαρίζει έμπνευση για να σχεδιάσουμε κάθε μας νέα αρχή; Είναι το μηδέν που κυλάει στο ποτήρι μας και μας χαρίζει πλούσια γεύση με μηδέν ζάχαρη – είναι το μηδέν της νέας Βίκος Cola Zero! Η μόνη ελληνική cola που παρασκευάζεται από φυσικό, μεταλλικό νερό δεν μπορεί παρά να γίνει η έμπνευσή μας, κάθε φορά που έχουμε ανάγκη να «μηδενίσουμε τα κοντέρ» και να ξεκινήσουμε πάλι από την αρχή: Για να φτάσουμε, αυτή τη φορά, ακόμα πιο μακριά, για να εξερευνήσουμε νέους δρόμους, για να κατακτήσουμε καινούριες κορυφές στη ζωή μας, για να δοκιμάσουμε τα όριά μας και να κατανοήσουμε τον ίδιο μας τον εαυτό.

vikos3

Η Βίκος Cola Zero είναι μαζί μας σε κάθε μας στιγμή: Είναι το αναψυκτικό που απολαμβάνουμε όποτε θέλουμε, κάθε ώρα της ημέρας, με φαγητό ή σκέτο, ως το δροσιστικό ποτό που συνοδεύει μόνο τις σκέψεις μας καθώς σχεδιάζουμε το αύριο… Διότι, κάθε «μηδέν» στις ζωές μας μπορεί να γίνει το εφαλτήριο και το σύμβολο της νέας μας επανεκκίνησης. Είναι στο χέρι μας να καταλάβουμε τη δύναμή του και να μην το αφήνουμε να περάσει «ανεκμετάλλευτο». Κάθε «μηδέν» στις ζωές μας μπορεί να είναι το σύμβολο μιας νέας αρχής που μας γεμίζει ελπίδα, μπορεί να είναι το σημείο της δημιουργίας που αναζητούμε διαρκώς, για ένα καλύτερο αύριο, για κάθε μας μικρή, μεγάλη, καθημερινή ή σπουδαία στιγμή.

Μα πάνω απ’ όλα, το μηδέν, ένα «μαγικό» σημείο μηδέν, είναι το σημείο από το οποίο ξεκινά η νέα μας απόλαυση, η νέα Βίκος Cola Zero που είναι μαζί μας σε ό,τι κι αν κάνουμε – ώστε πραγματικά, κάθε «σημείο Zero» να είναι η νέα μας αρχή!