Η αποχή από το κρέας, δεν είναι και τόσο extreme όσο φαντάζεσαι!

Δέσποινα Καμπούρη
Η αποχή από το κρέας, δεν είναι και τόσο extreme όσο φαντάζεσαι!

Κι αυτό που λέω είναι πέρα για πέρα αλήθεια! Αρκεί να έχεις τους σωστούς συμμάχους! Τα κατάλληλα προϊόντα και πολλή φαντασία που θα απογειώσει τη Vegan & Vegetarian κουζίνα και θα την κάνει τον απόλυτο πρωταγωνιστή της καθημερινής σου διατροφής!

Είμαι vegetarian από 6 ετών. Τις περισσότερες φορές που το αναφέρω σε παρέες ή γνωστούς με κοιτούν λίγο καχύποπτα. Κάποιοι νομίζουν ότι τους κάνω πλάκα, κάποιοι νομίζουν ότι τους λέω ψέματα. Και όμως μπορεί να συμβεί ένα μικρό παιδί να επιλέξει συνειδητά να απέχει από την κρεατοφαγία. Στη δική μου περίπτωση έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο μία τραυματική βιωματική εμπειρία. Σε ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας πολλές φορές γίνεται λίγο διαφορετικά η διαδικασία της διατροφικής μετάβασης. Διαβάζουν, ενημερώνονται, μαθαίνουν και τελικά αποφασίζουν να αλλάξουν τρόπο ζωής.

Αυτό που δεν κατάφερα μέχρι σήμερα είναι να γίνω Vegan. Με λίγα λόγια μπορεί να μην τρώω κρέας όμως εξακολουθώ να τρέφομαι με προϊόντα όπως το μέλι, τα αυγά και τα γαλακτοκομικά. Ποτέ δεν ξέρεις όμως… Ίσως μια μέρα το καταφέρω και αυτό!

Πίσω στο θέμα μας όμως! Όσο φανατικός κρεατοφάγος κι αν είσαι, μπορώ να σου υποσχεθώ ότι υπάρχουν απίστευτες διατροφικές επιλογές, πλούσιες σε γεύση και θρεπτικά συστατικά, μαγειρεμένες με τον σωστό τρόπο που δεν θα σε έκαναν ούτε για 1 λεπτό να αισθανθείς την απώλεια του κρέατος από τους γευστικούς σου κάλυκες.

Εγώ έχω έναν ισχυρό σύμμαχο για να μπορέσω να υποστηρίξω την διατροφική μου επιλογή: Τα προϊόντα Fytro! Έτσι καταφέρνω να εξασφαλίζω υγεία και ευεξία, ισορροπία και αρμονία, φυσικότητα και αγνότητα στη ζωή μου.

IMG 3050

Γιατί τα προϊόντα Fytro έχουν υψηλή διατροφική αξία, είναι πλούσια σε φυτικές ίνες ευεργετικές για την υγεία, μειωμένα λιπαρά για μία υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή, και είναι πλούσια σε πρωτεΐνες για να έχω ενέργεια όλη τη μέρα! Με λίγα λόγια, είναι μία ολοκληρωμένη πρόταση ισορροπημένης διατροφής με μοναδικές γευστικές εμπειρίες που θα λατρέψουν όλοι!

Η μέρα μου ξεκινάει με ένα υπέροχο πρωινό.

2

Σε ρόφημα αμυγδάλου με ασβέστιο και βιταμίνες Fytro, προσθέτω τα δημητριακά Crunchy Muesli με βρώμη και σοκολάτα! Είναι ένα θρεπτικό πρωινό με υπέροχη γεύση σοκολάτας που σου δίνει την ενέργεια που χρειάζεσαι για τις καθημερινές σου δραστηριότητες. Επίσης είναι πηγή σιδήρου, φωσφόρου, βιταμίνης Β1 και πλούσιοα σε φυτικές ίνες.; Εσύ ήξερες ότι βιταμίνη Β1, ο φώσφορος και ο σίδηρος συμβάλλουν στην φυσιολογική λειτουργία των μεταβολικών διεργασιών που αποσκοπούν στην παραγωγή ενέργειας; Τώρα λοιπόν καταλαβαίνεις πόσα είναι τα οφέλη ενός τέτοιου θρεπτικού πρωινού!

Ένας καφές την ημέρα δεν έβλαψε ποτέ κανέναν! Εγώ στον δικό μου καφέ χρησιμοποιώ καστανή ζάχαρη για καφέ Fytro. Είναι 100% φυσικό προϊόν και πρόκειται για ακατέργαστη ζάχαρη ζαχαροκάλαμου από τον Μαυρίκιο. Η καστανή ζάχαρη για καφέ πέρα από την γλυκύτητα που προσφέρει, του δίνει άρωμα και γεύση.

Αν μέχρι τώρα έτρωγες κριθαράκι με κρέας, σου έχω νέα! Έχεις φάει ποτέ κριθαράκι με σόγια; Η σόγια είναι ένας θαυματουργός καρπός με υψηλή διατροφική αξία. Το κριθαράκι με σόγια Fytro είναι 100% φυτικό προϊόν και έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες! Αντί για κρέας συνδύασέ το με Κεμπάπ σόγιας Fytro και λαχανικά δημιουργώντας ένα πλούσιο σε φυτικές πρωτεΐνες γεύμα που συμβάλλει στην αύξηση και τη διατήρηση της μυϊκής μάζας αλλά και τη διατήρηση της φυσιολογικής κατάστασης των οστών!

3

Έχεις δαιμονοποιήσει κι εσύ τις μαρμελάδες; Τις έχεις κατατάξει στην κατηγορία με τα παχυντικά προϊόντα; Θα συμφωνήσω μαζί σου. Πάντα απέφευγα τις μαρμελάδες σκεπτόμενη ότι είναι γεμάτες ζάχαρη χωρίς να προσφέρουν τίποτα στη διατροφή μου παρά μόνο παραπανίσια κιλά. Θα σου έλεγα λοιπόν να δοκιμάσεις τη μαρμελάδα φράουλα από τη Fytro. Η μαρμελάδα, είναι χωρίς γλουτένη και περιέχει ολόκληρα κομμάτια από επιλεγμένα φρούτα. Δεν έχει συντηρητικά και έχει μόλις 50 θερμίδες ανά μερίδα. Τρελάθηκες κι εσύ ε;

1

Σαλάτα από κινόα. Έχεις φάει πιο γευστική, υγιεινή και δροσερή σαλάτα από αυτή; Το κινόα είναι 100% φυτικό προϊόν και προέρχεται από την περιοχή τον Άνδεων. Περιέχει μαγνήσιο, φώσφορο, φολικό οξύ και μαγγάνιο που συμβάλλει στην προστασία των κυττάρων από το οξειδωτικό στρες!

Το πιο απολαυστικό snack μέσα στην ημέρα είναι τα ρυζογκοφρετάκια με γιαούρτι και γεύση πορτοκάλι Fytro. Και το πιο φοβερό είναι ότι έχουν μόλις 18 θερμίδες ανά τεμάχιο!

6

Θα μπορούσα να σου γράφω για ώρες, όμως σου προτείνω να μπεις στο site της Fytro και να επιλέξεις τα προϊόντα που ταιριάζουν στα δικά σου γούστα και στις δικές σου ανάγκες! Και μη με ξεχάσεις! Περιμένω τις εντυπώσεις σου! Καλή απόλαυση και υγεία πάνω απ’ όλα.