Ο Στέφανος Τσιτσιπάς γράφει ιστορία στο χώμα! Το Roland Garros που μας έκανε να ξεχάσουμε τη βροχή

Κατερίνα Ιωακείμ
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς γράφει ιστορία στο χώμα! Το Roland Garros που μας έκανε να ξεχάσουμε τη βροχή

93 χρόνια από την ημέρα που στρώθηκε χώμα στα κορτ του Stade Roland Garros των Παρισίων, Έλληνας τενίστας γράφει σήμερα ιστορία - Τα δάκρυα συγκίνησης του Στέφανου Τσιτσιπά μας έκαναν να πιστέψουμε ξανά στα θαύματα 

Σαν άνθρωπος που έχει μεγαλώσει στα γήπεδα, σαν δημοσιογράφος που έζησε από κοντά τη λαχτάρα νέων ταλαντούχων παιδιών να πατήσουν τα κορτ ενός τουρνουά του Γκραν Σλαμ (Αυστραλιανό Όπεν σε ακρυλικό τάπητα, Ρολάν Γκαρός στο χώμα, Γουίμπλεντον σε γρασίδι, US Open σε ακρυλικό τάπητα) και να ζήσουν την ενέργεια μιας κορυφαίας διοργάνωσης του τένις (για χίλιους δυο λόγους που δεν είναι της παρούσης, το όνειρο σταματούσε στη συμμετοχή, δεν υπήρχε καμία απολύτως ελπίδα για πρόκριση στους 16 του κυρίως ταμπλό), η εικόνα του Στέφανου Τσιτσιπά να δακρύζει στο παριζιάνικο χώμα με το εισιτήριο για τον τελικό του Roland Garros στα χέρια ήταν μια στιγμή έκρηξης συναισθημάτων.

Είναι εκείνη η ιδιαίτερη στιγμή που καταλαβαίνεις ότι γράφεται ιστορία, ότι συμβαίνει κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ ξανά στο παρελθόν, ότι ένας άνθρωπος μόλις έκανε τα όνειρά του πραγματικότητα.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ένας Έλληνας, μόλις έγραψε ιστορία!



Ο πρώτος των πρώτων

Χρειάστηκε να περάσουν 3,5 ώρες εξαντλητικής προσπάθειας για να γραφτεί στο ταμπλό του ημιτελικού ανδρών του Ρολάν Γκαρός το επικό Στέφανος Τσιτσιπάς (Ελλάδα) - Αλεξάντερ Ζβέρεφ (Γερμανία) 3-2 (6-3, 6-3, 4-6, 4-6, 6-3).

Ναι, είναι αλήθεια. Ο 22χρονος Στέφανος Τσιτσιπάς είναι ο πρώτος Έλληνας στην ιστορία του παγκόσμιου αθλητισμού που θα παίξει (αυτή την Κυριακή) στον μεγάλο τελικό του Roland Garros! Για την ακρίβεια είναι ο πρώτος Έλληνας που θα παίξει σε τελικό τουρνουά του Grand Slam.

Στον τελικό θα αντιμετωπίσει τον Σέρβο Novak Djokovic που απέκλεισε, στον δεύτερο ημιτελικό, τον Ισπανό Rafael Nadal έπειτα από έναν συγκλονιστικό αγώνα (3-1 σετ/ 3-6, 6-3, 7-6 (4), 6-2) .



«...Αυτή τη στιγμή, το πρώτο που σκέφτομαι είναι οι ρίζες μου, πως ξεκίνησα από ένα μικρό μέρος της Αθήνας. Ήταν όνειρό μου να παίξω κάποια στιγμή στο Ρολάν Γκαρός. Ποτέ δεν φανταζόμουν...», ήταν τα πρώτα λόγια μετά τη θρυλική νίκη. Λόγια σε μια πρόταση που από την μεγάλη ένταση δεν κατάφερε να ολοκληρώσει.

«Ήταν τόσο έντονο στο 5ο σετ το πρώτο γκέιμ. Ήταν το πιο σημαντικό γκέιμ του αγώνα, γιατί έμεινα ζωντανός. Είχα το κοινό μαζί μου, το αισθάνθηκα σήμερα. Μου έδωσε μεγάλη ώθηση και υποστήριξη. Εκείνη τη στιγμή αισθάνθηκα ότι υπήρχε ακόμη ελπίδα πως θα είχα ευκαιρίες για να ξαναμπώ στη μάχη. Είπα στον εαυτό μου "να βγεις έξω και να δώσεις τη μάχη". Αισθάνθηκα πολλές συναισθηματικές διακυμάνσεις στον αγώνα και σίγουρα αυτή είναι η πιο σημαντική στην καριέρα μου ως τώρα», είπε αργότερα γεμάτος περηφάνια για όσα κατάφερε και ευγνωμοσύνη για όσους τον πίστεψαν και τον βοήθησαν.



Όσο για το γεγονός πως έγινε ο πρώτος Έλληνας τενίστας που κέρδισε τη συμμετοχή του στον τελικό Γκραν Σλαμ; «Ήταν πολλοί άνθρωποι με ελληνικές σημαίες σήμερα στο γήπεδο. Ήταν πολύ σημαντικό να τους έχω εδώ να φωνάζουν για μένα, για να μπορέσω να κάνω τη δουλειά μου όσο καλύτερα γινόταν. Να έχω την αναγνώριση στην Ελλάδα. Η Ελλάδα είναι πλέον μέλος της τενιστικής κοινότητας. Εγώ και η Μαρία έχουμε κάνει πολύ σκληρή δουλειά για να ανεβάσουμε το άθλημα στην πατρίδα μας».


https://www.instagram.com/p/CPu9ACAH1bz/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κοίταξε την κάμερα της ΕΡΤ και η σκέψη του ταξίδεψε από τα παριζιάνικα κορτ, στα γήπεδα της Γλυφάδας όπου μεγάλωσε: «Είναι μία πολύ συγκινητική στιγμή για μένα. Μου ήρθε στο μυαλό ένα flash back από τα χωμάτινα γήπεδα της Γλυφάδας, η μόνη σκέψη που έχω είναι τα παιδικά μου χρόνια. Και η επιθυμία μου να αγωνιστώ στο Ρολάν Γκαρός και να είμαι στη θέση που βρίσκομαι τώρα. Υπάρχουν πολλές στιγμές στη ζωή μου που θα θυμάμαι, αλλά τη συγκεκριμένη, μου δημιουργεί τρομερά συναισθήματα».

Ραντεβού την Κυριακή!