Θέλεις να αποκτήσεις μία πιο eco-friendly καθημερινότητα; Κάνε την αρχή με τον καφέ σου!

Θέλεις να αποκτήσεις μία πιο eco-friendly καθημερινότητα; Κάνε την αρχή με τον καφέ σου!

Η αλήθεια είναι πως αν πριν από μερικά χρόνια κάποιος μου έλεγε ότι θα πήγαινα στο γραφείο, έχοντας τον καφέ μου σε μία eco-friendly κούπα και χρησιμοποιώντας ένα καλαμάκι από σιτάρι, πιθανότατα δεν θα τον πίστευα. Ωστόσο, ο κόσμος μας αλλάζει και μαζί με αυτόν και εμείς. Πλέον, γνωρίζω πως χρειάζεται να σέβομαι το περιβάλλον και να προσπαθώ να κάνω κάθε μέρα πιο οικολογικές επιλογές, διότι ο καθένας και η καθεμιά από εμάς έχει υποχρέωση απέναντι στις επόμενες γενιές. Και όσο παράξενο και αν φαντάζει, πηγή έμπνευσης για τα πρώτα μου eco-friendly βήματα, στάθηκε ο αγαπημένος μου καφές Nescafé!

Ναι, ο καφές Nescafé αποτέλεσε τη βάση από την οποία έκανα την αρχή για ένα μέλλον με λιγότερο πλαστικό μιας χρήσης, ενώ την ίδια ώρα, στάθηκε η αφορμή να ενημερωθώ για μια σειρά από σημαντικές, eco-friendly πρωτοβουλίες στη χώρα μας. Το ποιες είναι αυτές οι δράσεις και το πώς με ενέπνευσαν, θα το ανακαλύψεις αμέσως!

nescafe2

Κάνοντας τα πρώτα βήματα προς μία πιο φιλική προς το περιβάλλον καθημερινότητα

Σε μια προσπάθεια να μας εμπνεύσει να κάνουμε στο εξής περισσότερο φιλικές προς το περιβάλλον επιλογές, ο αγαπημένος μας καφές Nescafé, αναλαμβάνει μια σειρά από σημαντικές πρωτοβουλίες, οι οποίες έχουν στόχο να μας φέρουν μερικά βήματα πιο κοντά σε ένα μέλλον με λιγότερο πλαστικό μιας χρήσης. Στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της πλαστικής ρύπανσης, ο καφές Nescafé εγκαινίασε την πρωτοβουλία «Με Σεβασμό για το Μέλλον», την οποία έχεις κάθε λόγο να γνωρίζεις, ειδικότερα αν είσαι γυναίκα με περιβαλλοντικές ανησυχίες ή θέλεις να κάνεις λίγο πιο natural και eco-friendly την καθημερινότητά σου.

Σε αυτή την άκρως σημαντική προσπάθεια, ωστόσο, ο καφές Nescafé δεν είναι μόνος αλλά συνεργάζεται με ελληνικούς οργανισμούς και επιχειρήσεις, που εργάζονται για ένα μέλλον με λιγότερο πλαστικό! Από την Aegean Rebreath που αναπτύσσει δράσεις πρόληψης, ώστε τα πλαστικά απορρίμματα να μην καταλήγουν στη θάλασσα, μέχρι την Εναλεία που δραστηριοποιείται στη συλλογή θαλάσσιων απορριμμάτων σε συνεργασία με επαγγελματίες αλιείς και τη Staramaki, μια ελληνική Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση που δημιουργεί καλαμάκια από το φυσικό στέλεχος σιταριού, αντικαθιστώντας με τον καλύτερο τρόπο τα πλαστικά καλαμάκια μιας χρήσης!

nescafe3

Οι δράσεις που μοιράζουν έμπνευση και αξίζει να ανακαλύψουμε

«Και ποιες είναι οι δράσεις και τα προγράμματα που σε ενθουσίασαν τόσο πολύ;», θα με ρωτήσεις. Να αναφέρω απλώς, λοιπόν, πως ο καφές Nescafé συνεργάστηκε με την Aegean Rebreath για τη διεξαγωγή έρευνας σε επαγγελματίες της εστίασης σχετικά με τη διαχείριση των πλαστικών μιας χρήσης στην Καλαμάτα καθώς και ότι τον Μάιο έγινε η εγκατάσταση ενός ειδικού διχτυού-φίλτρου στις εκβολές του ποταμού Νέδοντα στη Μεσσηνία για τη συγκράτηση απορριμμάτων. Δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος όμως, λαμβάνουν χώρα και στη γνωστή μας -και ομολογουμένως πανέμορφη- παραλία της Βοϊδοκοιλιάς, εκεί όπου μεταξύ άλλων, τοποθετούνται σε επιλεγμένα σημεία πινακίδες ευαισθητοποίησης σχετικά με τα πλαστικά μιας χρήσης!

Την ίδια ώρα, ο καφές Nescafé συνεργάζεται με την Εναλεία στο πλαίσιο του προγράμματος «Mediterranean Cleanup» για την απομάκρυνση θαλάσσιων πλαστικών απορριμμάτων από τον Θερμαϊκό Κόλπο. Όσο για τη Staramaki, την ελληνική εταιρεία η οποία δημιουργεί καλαμάκια από το στέλεχος του σιταριού, ο αγαπημένος μου καφές ενώνει μαζί της τις δυνάμεις του, με σκοπό να μας παρακινήσει να πούμε «αντίο» στα πλαστικά καλαμάκια μιας χρήσης!

nescafe4

Όπως μπόρεσες να διαπιστώσεις, η ρύπανση των θαλασσών ξεκινάει πρωτίστως από τη στεριά και τις συνήθειές σου! Δοκίμασε να πραγματοποιήσεις και εσύ, λοιπόν, τα πρώτα βήματα προς μία πιο eco-friendly καθημερινότητα, κάνοντας την αρχή από την αγαπημένη σου συνήθεια, δηλαδή τον καφέ σου, διότι ειλικρινά μετράει να προσπαθείς για ένα μέλλον με λιγότερο πλαστικό μιας χρήσης.

«Με Σεβασμό για το Μέλλον» και με έμπνευση από τις πολύτιμες δράσεις του καφέ Nescafé, τώρα ξέρεις από πού να κάνεις την αρχή και να συμβάλλεις και εσύ στην προσπάθεια για έναν υγιέστερο πλανήτη. Με λίγα λόγια, είτε προτιμάς τον καφέ σου κρύο, είτε ζεστό, σίγουρα μπορείς να τον απολαύσεις με περισσότερο φιλικές προς το περιβάλλον επιλογές.