Σοφία Βάγια: Από τα Εκπαιδευτήρια Δούκα πρώτη στη Νομική Αθηνών

Σοφία Βάγια: Από τα Εκπαιδευτήρια Δούκα πρώτη στη Νομική Αθηνών

Το όνειρό της από μικρή ήταν να γίνει δικηγόρος και το πραγματοποίησε ανοίγοντας πανηγυρικά πρώτη την πόρτα της Νομικής Αθηνών!

Ο λόγος για την απόφοιτο των Εκπαιδευτηρίων Δούκα, Σοφία Βάγια, η οποία είναι η «Πρώτη των Πρώτων» σημειώνοντας με τα 19.866 μόρια που συγκέντρωσε μία από τις καλύτερες βαθμολογίες όλων των εποχών στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Σε όλη την πολύχρονη σχολική της ζωή στα Εκπαιδευτήρια Δούκα, η Σοφία είχε πάντα μία σταθερή ανοδική πορεία. Κάθε χρόνο μάλιστα, λάμβανε υποτροφία από το σχολείο τόσο για τις ακαδημαϊκές της επιδόσεις όσο και για τις ποικίλες συμμετοχές της σε εξωδιδακτικές δραστηριότητες που εμπλούτισαν την προσωπικότητά της με χρήσιμες δεξιότητες για ολόκληρη τη ζωή της.

Με την επιτυχία της αυτή, απέδειξε πόσο σημαντική είναι η προσήλωση στον στόχο αλλά και η ωριμότητα με την οποία αντιμετωπίζονται τα εμπόδια, όπως αυτά που προέκυψαν τα δύο τελευταία πρωτόγνωρα χρόνια της πανδημίας.

«Ήταν μια δύσκολη χρονιά. Στην αρχή χάρηκα γιατί με την καραντίνα μπορούσα να ξεκλέβω κάποιες λίγες ώρες την ημέρα για ξεκούραση, αλλά μετά τα Χριστούγεννα ψυχολογικά ήταν πάρα πολύ δύσκολα» δηλώνει.

Η Σοφία αποτελεί τη φωτεινή απόδειξη ότι οι γνώσεις δεν είναι το μόνο απαραίτητο στοιχείο για την επιτυχία. Με έναν εξαιρετικό χαρακτήρα, απαράμιλλο ήθος και ικανότητες 21ου αιώνα, επιβεβαιώνει την πεποίθηση του Σχολείου της ότι οι δεξιότητες και οι αξίες συμπληρώνουν τις γνώσεις και οδηγούν στην επίτευξη των στόχων.