Συνεχίζονται οι υψηλές θερμοκρασίες- Φόβοι για αύξηση των μποφόρ

Συνεχίζονται οι υψηλές θερμοκρασίες- Φόβοι για αύξηση των μποφόρ

Τι δείχνει ο σταθμός της Βαρυμπόμπης.

Όγδοη ημέρα πολύ υψηλών θερμοκρασιών και του καύσωνα σε όλη τη χώρα με το επίκεντρο να είναι η Αττική.

Από το απόγευμα σήμερα, τα μποφόρ που ήταν λιγότερα από τρία, θα ενταθούν και θα φτάσουν τοπικά τα 5 με 6 στην Ανατολική Αττική.

Από την Παρασκευή θα αρχίσει να πέφτει η θερμοκρασία, θα ενισχυθούν οι βοριάδες και θα σημειωθούν καταιγίδες στη βόρεια Ελλάδα.

Σύμφωνα πάντα με τον μετεωρολογικό σταθμό της Βαρυμπόμπης, οι άνεμοι θα ενισχυθούν μέχρι αργά το απόγευμα και οι ενισχυμένοι βορειοανατολικοί άνεμοι στην ανατολική Αττική θα αυξάνουν την ανησυχία για αναζωπυρώσεις στην Αττική.


https://www.instagram.com/p/CSJWPYiqHWb/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

«Χθες ζήσαμε μια ακόμα εξαιρετικά δύσκολη νύχτα, όχι μόνο στην Αττική, αλλά και σε όλες τις πυρκαγιές που βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη, στη Λίμνη Ευβοίας, στο Βασιλίτσι Μεσσηνίας, στην Ανατολική Μάνη. Σε όλα αυτά τα μέτωπα όπου ακόμα δίνουμε τη μάχη, καθώς από χθες το βράδυ ως και τώρα έχουμε 41 νέες ενάρξεις πυρκαγιάς», επεσήμανε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κύριος Χαρδαλιάς σήμερα όσον αφορά τα πύρινα μέτωπα στη χώρα.

Ο κύριος Χαρδαλιάς τόνισε πάντως πως χάρη στη δουλειά που έγινε τη νύχτα από τα πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστική, υπάρχουν μόνο διάσπαρτες αναζωπυρώσεις και εξέφρασε την αισιοδοξία ότι μέσα στη μέρα θα υπάρξει τουλάχιστον οριοθέτηση της πυρκαγιάς.

Διάβασε όλες τις εξελίξεις για τις πυρκαγιές στη συνεχή ενημέρωση του Newsbomb.gr