Συνεχίζει η φωτιά στην Εύβοια: Η πυρκαγιά καίει ανεξέλεγκτα - Εκκενώθηκαν τρία χωριά

Συνεχίζει η φωτιά στην Εύβοια: Η πυρκαγιά καίει ανεξέλεγκτα - Εκκενώθηκαν τρία χωριά

Φωτιά στην Εύβοια: Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στη Δάφνη.

Ακόμα μία δύσκολη νύχτα για τους κατοίκους της Εύβοιας.Παραμένει σε πλήρη εξέλιξη το πύρινο μέτωπο στη Δάφνη Ευβοίας, με την φωτιά να καίει ανεξέλεγκτα

. Αυτή την ώρα σύμφωνα με πληροφορίες έχει ζητηθεί η εκκένωση του χωριού των Κεχριών, καθώς η πυρκαγιά κατευθύνεται προς την Αγία Άννα. Ενώ κατά την διάρκεια της νύχτας εκκενώθηκαν τα χωριά Αμελάντες και Κεράμεια. Η πυρκαγιά συνεχίζει να κινείται με μεγάλη ταχύτητα.

Επιχειρούν αυτήν τη στιγμή 165 Πυροσβέστες με 57 οχήματα καθώς και πεζοπόρα τμήματα και αναμένεται να μπουν στη μάχη και τα εναέρια μέσα.

Την κήρυξη της περιοχής της δημοτικής ενότητας Ελυμνίων στην Εύβοια σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, ζήτησε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός, καθώς η φωτιά έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις και χρειάζεται να ενισχυθούν οι δυνάμεις που επιχειρούν στα πολλαπλά και διάσπαρτα μέτωπα φωτιάς.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Περιφέρειας Στερεάς, ήδη εκκενώθηκαν προληπτικά και με ασφάλεια τα χωριά και οι οικισμοί Χρόνια, Σηπιάδα, Ρετσινόλακκος, Καλαμούδι, Παλιοχώρι και Δαμιά, προκειμένου να μην κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές. Αυτή τη στιγμή επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις στα πολλαπλά μέτωπα της φωτιάς με τη συνδρομή υδροφόρων και μηχανημάτων έργων από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, αλλά και του δήμου Μαντουδίου - Λίμνης- Αγίας Άννας.

Για όλες τις εξελίξεις για τα πύρινα μέτωπα, κάνε κλικ στο Newsbomb.gr