Φωτιά στην Αττική: Καίγεται η Ιπποκράτειος Πολιτεία και η Δροσοπηγή

Φωτιά στην Αττική: Καίγεται η Ιπποκράτειος Πολιτεία και η Δροσοπηγή

Η εκκένωση των οικισμών και η ανεξέλεγκτη πορεία της φωτιάς.

Αν υπήρχε μια λέξη να σχολιάσει κάποιος τις στιγμές που βιώνει η Ελλάδα από την αρχή της εβδομάδας με τις φωτιές, αυτή είναι η λέξη κόλαση. Ίσως πάλι και να μην αντικατοπτρίζει στο 100% αυτού που συμβαίνει τρεις μέρες τώρα.

Βαρυμπόμπη, Εύβοια, Αρχαία Ολυμπία, Γρεβενά, Μεσσηνία, είναι μόνο μερικές από τις περιοχές που καίγονται τα πάντα. Κι ενώ εχθές η φωτιά στη Βαρυμπόμπη μετά από ώρες τέθηκε υπό έλεγχο και εν τέλει σβήστηκε, σήμερα υπήρξε αναζωπύρωση της φωτιάς που έκαψε τα πάντα στο πέρασμά της.

Αναζωπύρωση της φωτιάς στη Βαρυμπόμπη: Φλόγες σε Εύβοια, Γρεβενά, Μεσσηνία, Ρόδο, Αρχαία Ολυμπία

Καίγεται η Ιπποκράτειος Πολιτεία και η Δροσοπηγή

Εάν έχεις πάει έστω μία φορά στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, τότε θα γνωρίζεις πως μιλάμε για τεράστια έκταση πρασίνου, που αυτή τη στιγμή έχει παραδοθεί ολοσχερώς στις φλόγες. Όπως έγινε γνωστό, η πυρκαγιά έχει ένα πολύ μεγάλο μέτωπο που εκτείνεται στο τρίγωνο από τον οικισμό Δροσοπηγή, τα πρώην βασιλικά ανάκτορα του Τατοΐου και το Κατσιμίδι, βόρεια του Κρυονερίου.

Λίγο πριν τις 7 το απόγευμα δόθηκε εντολή εκκένωσης για τις περιοχές Κρυονέρι, Αφίδνες και Κοκκινόβραχος. Ενώ λίγο αργότερα εστάλει μήνυμα από το 112 το οποίο κάλεσε τους κατοίκους της Ιπποκρατείου Πολιτείας να εκκενώσουν προς τον Ωρωπό.

Μέχρι την Εθνική οδό έχον φτάσει οι φλόγες

Άνιση είναι η μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων με την πύρινη λαίλαπα, η οποία έχει σαρώσει τα πάντα στο πέρασμά της. Λίγο πριν τις 20:00 το βράδυ οι φλόγες πλησίαζαν απειλητικά τις Αφίδνες, με το μέτωπο να κινείται προς την Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας, η οποία έκλεισε από το ύψος της Καλυφτάκη στο ρεύμα προς Λαμία και από το ύψος των Οινοφύτων στο ρεύμα προς Αθήνα.

fotiaaa

Εκκένωση διατάχθηκε και στη δομή των μεταναστών στη Μαλακάσα αφού η φωτιά πλησιάζει απειλητικά προς το κομμάτι εκείνο και καίει ακόμη και σπίτια στο πέρασμά της. Το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, σύμφωνα με οδηγίες του συντονιστικού κέντρου της Πολιτικής Προστασίας, προχωρά στην προληπτική εκκένωση ευπαθών ομάδων από τη δομή φιλοξενίας αιτούντων άσυλο της Μαλακάσας. Οι εν λόγω διαμένοντες θα μεταφερθούν σε άλλες δομές φιλοξενίας.

Συσπειρωμένο Twitter και Instagram μπροστά στον πύρινο εφιάλτη

Τόσο το Twitter με τα hashtags #πυρκαγια #φωτιες #βαρυμπομπη, όσο και το Instagram βρίσκεται σε διαρκή επαγρύπνηση κάνοντας tweets και posts για βοήθεια στους πληγέντες.

Πληροφορίες για τη φωτιά από το Newsbomb.gr