Αναζωπύρωση της φωτιάς στη Βαρυμπόμπη: Φλόγες σε Εύβοια, Γρεβενά, Μεσσηνία, Ρόδο, Αρχαία Ολυμπία

Αναζωπύρωση της φωτιάς στη Βαρυμπόμπη: Φλόγες σε Εύβοια, Γρεβενά, Μεσσηνία, Ρόδο, Αρχαία Ολυμπία

Αναζωπύρωση στη Βαρυμπόμπη, Ανησυχία για τη Δροσοπήγή, συναγερμός στο Κρυονέρι.

Ο καύσωνας συνεχίζει την επέλασή του στη χώρα και οι υχηλές θερμοκρασίες σε συνδυασμό με την αύξηση των ανέμων, έχει δημιουργήσει σε δεκάδες ενεργές εστίες πυρκαγιάς σε όλη την Ελλάδα.

Αναζωπύρωση στη Βαρυμπόμπη

Ξανά σε συναγερμό η Πυροσβεστική Υπηρεσία, καθώς λίγο μετά τις δύο το μεσημέρι σημειώθηκε αναζωπύρωση στη Βαρυμπόμπη, με τις φλόγες να κατευθύνονται προς την Ιπποκράτειο Πολιτεία και τη Δροσοπηγή ενώ σε συναγερμό είναι και το Κρυονέρι.

Για το λόγο αυτό εστάλη μήνυμα από το 112 προς τους κατοίκους των δύο αυτών περιοχών, στη μεν Ιπποκράτειο Πολιτεία να απομακρυνθούν προς την Εθνική οδό και στη Δροσοπηγή προς Αφίδνες.


https://www.instagram.com/p/CSMTpR0or7r/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Δύσκολη η κατάσταση στην Εύβοια:

Δεν καλυτερεύει η κατάσταση στην Εύβοια με το χωριό Ροβιές να θυμίζει κρανίου τόπο. Το μεσημέρι δόθηκε εντολή για εκκένωση της Αγίας Άννας και της περιοχής Αχλάδι. Οι κάτοικοι καλούνται να απομακρυνθούν και να κατευθυνθούν στην Ιστιαία. Η φωτιά παραμένει ανεξέλεγκτη ενώ έχουν καεί σπίτια και αυτοκίνητα.

Μέρες από την «κόλαση» του 2007 ζουν και πάλι οι κάτοικοι της Ηλείας

Η πυρκαγιά να κατακαίει την περιοχή γύρω από την Αρχαία Ολυμπία σε τρία μέτωπα.
Το μέτωπο μαίνεται ανεξέλεγκτο, ενώ έχει δοθεί εντολή για την προληπτική εκκένωση δεκαεννέα κοινοτήτων της Ηλείας. Η πλέον πρόσφατη είναι η εντολή, στις 15:00 το μεσημέρι, για την προληπτική εκκένωση της κοινότητας Φρίξα, λόγω του πύρινου μετώπου που βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ εκκενώθηκαν και οι παιδικές κατασκηνώσεις στην περιοχή.

Δύσκολες ώρες και στη Μεσσηνία:

Δύσκολες ώρες και για τους κατοίκους της Μεσσηνίας μετά την φωτιά που εκδηλώθηκε. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, η φωτιά πλέον έχει «μπει» πλέον και στο χωριό Καρνάσι και καίει το σπίτι της προέδρου.

Αναζωπύρωση και στη Ρόδο:

Πυρκαγιά μετά από αναζωπύρωση εκδηλώθηκε λίγο μετά τις τρεις το μεσημέρι της Πέμπτης (5/8/2021) σε ένα από τα σημεία όπου είχε αναπτυχθεί η πυρκαγιά τις προηγούμενες μέρες στη Ρόδο. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά η αναζωπύρωση εκδηλώθηκε στην περιοχή «Μπεβεράνο».

Η συμβουλή της πνευμονολόγου για τις φωτιές

Φωτιά και στα Γρεβενά

Ανεξέλεγκτη καίει η φωτιά στο Καρπερό Γρεβενών, αφού πέρασε στην απέναντι πλευρά του Αλιάκμονα ποταμού. Το μέτωπο της πυρκαγιάς εκτείνεται σε μία έκταση περίπου 30 χιλιομέτρων, και όπως έγινε γνωστο αναζωπυρώθηκε μετά την ενίσχυση των ανέμων. Για τον λόγο αυτό, δόθηκε εντολή εκκένωσης για τα χωριά Νησί, Αγαλέοι, Κέντρο, Δίπορο.

Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες:

Αυτή τη στιγμή πλήθος εθελοντών τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα προστασίας κόντρα στον covid19 συνεχίζουν να συλλέγουν φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες στην Εύβοια.

Καύσωνας, φωτιές, δύσπνοια- Όλα όσα πρέπει να κάνεις αυτές τις δύσκολες ώρες

Θεριεύουν οι άνεμοι από αύριο (6/8/2021)

Προειδοποίηση Γιάννη Καλλιάνου:

«Εύχομαι οι νέες εστίες (αναζωπυρώσεις;) στη Βαρυμπόμπη και στην ευρύτερη περιοχή να τεθούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα έστω και σε μερικό έλεγχο, διότι, βλέποντας τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, αύριο θα είναι μια δύσκολη μέρα για την Αττική με βορειοδυτικούς ανέμους που οι ριπές τους μετά το μεσημέρι θα αγγίζουν τα 6-7 και πολύ τοπικά ίσως και τα 8 μποφόρ».

Πληροφορίες για τις φωτιές από το Newsbomb.gr