Κερατέα: Μεγάλη φωτιά σε εξέλιξη- Εκκένωση 4 οικισμών αυτή τη στιγμή

Κερατέα: Μεγάλη φωτιά σε εξέλιξη- Εκκένωση 4 οικισμών αυτή τη στιγμή

Μάχη με τη φωτιά δίνουν γι' ακόμα μια φορά οι πυροσβέστες. Μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Εύβοια, το πύρινο μέτωπο που ξέσπασε στην Κερατέα εξελίσσεται αυτή τη στιγμή με μεγάλη ταχύτητα.

Η εικόνες είναι γι΄ακόμα μια φορά αποκαρδιωτικές. Πριν από λίγη ώρα φωτια ξέσπασε στον οικισμό Μαρκάτι στην Κερατέα. Επίγειες και εναέριες δυνάμεις προσπαθούν αυτή την ώρα να κατασβήσουν την φωτιά, ενώ υπάρχουν πολλές αναφορές για κατεστραμμένα σπίτια.

Οι περιοχές Μαρκάτι, Καμάριζα, Συντερίνα και Άγιος Κωνσταντίνος έχουν εκκενωθεί από την αστυνομία, ενώ οι κάτοικοι κλήθηκαν να μεταβούν σε πιο ασφαλείς περιοχές όπως το Λαύριο και τη Φώκαια.

Στις 12.40 οι κάτοικοι της Κερατέας έλαβαν ένα sms για εκκένωση της περιοχής. Η φωτιά κινείται με μεγάλη ταχύτητα λόγω των ισχυρών ανέμων που επικρατούν στην περιοχή γι' αυτό και οι πυροσβεστικές δυνάμεις παλεύουν με την πύρινη λαίλαπα εδώ και ώρες.

Πριν λίγα λεπτά έγινε γνωστό ότι ενισχύθηκαν και οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Αυτή την ώρα επιχειρούν 71 πυροσβέστες με 25 οχήματα και 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το ΜΕΤΠΕ, 6 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα με τη συνδρομή από υδροφόρες δήμων. Οι κάτοικοι μιλούν για μια κατάφυτη περιοχή η οποία από το πρωί έχει αρχίζει να καίγεται αφήνοντας μόνο στάχτες στο πέρασμά της.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να ελέγξουν τη φωτιά καθώς θέλουν να μην προχωρήσει και να μην καταστρέψει τον Εθνικό δρυμό Σουνίου.


https://www.instagram.com/p/CSoMbK9Iqpl

Αυτη τη στιγμή το μέτωπο φτάνει τα 10-15 χιλιόμετρα όμως οι ισχυροί άνεμοι κατευθύνουν ανεξέλεγκτα τη φωτιά, ενώ υπάρχουν και νέες εστίες. Οι φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση και πεύκα ενώ ο δρόμος από Λαύριο για Ανάβυσσο είναι κλειστός.

Οι συνθήκες είναι πολύ δύσκολες αυτή τη στιγμή ενώ η φωτιά -σύμφωνα με πληροφορίες- πέρασε τον δρόμο από τη μία μεριά του Αγίου Κωσταντίνου στην άλλη, σε μια περιοχή στην οποία δεν έχουν πρόσβαση πυροσβεστικά οχήματα. Οι πυροσβέστες συνεχίζουν να επιχειρούν με επίγειες δυνάμεις ώστε να αποτρέψουν τη φωτιά να προχωρήσει προς τον δρυμό.



Η τροχαία από την πλευρά της προχώρησε σε διακοπή κυκλοφορίας προκειμένου να γίνεται ευκολότερα η κίνηση των οχημάτων της Πυροσβεστικής για την κατάσβεση της φωτιάς.