Healthy dinner ή αλλιώς, όταν το βραδινό μενού έχει κιμά σόγιας, πλιγούρι και σόγια κεμπάπ!

Healthy dinner ή αλλιώς, όταν το βραδινό μενού έχει κιμά σόγιας, πλιγούρι και σόγια κεμπάπ!

Μπορεί πριν από μερικά χρόνια, κάθε φορά που σκεφτόμασταν να φάμε κάτι το χορταστικό, ο νους μας να πήγαινε σε γρήγορες, έτοιμες και συχνά unhealthy επιλογές όμως, τα πράγματα και οι εποχές έχουν αλλάξει. 

Πόσες φορές έχει τύχει να επιστρέψεις κουρασμένη από το γραφείο ή το γυμναστήριο στο σπίτι και να θέλεις να φας κάτι υγιεινό, αλλά την ίδια ώρα να πεινάς τόσο πολύ που να σκέφτεσαι ότι δεν υπάρχει κάτι healthy, που να μπορεί να σε χορτάσει ή να σε βοηθήσει να αντιμετωπίσεις τις λιγούρες σου;

Μπορεί πριν από μερικά χρόνια, κάθε φορά που σκεφτόμασταν να φάμε κάτι το χορταστικό, ο νους μας να πήγαινε σε γρήγορες, έτοιμες και συχνά unhealthy επιλογές όμως, τα πράγματα και οι εποχές έχουν αλλάξει. Βλέπεις, πλέον έχουμε στη διάθεσή μας περισσότερες πληροφορίες και πιο πολλά προϊόντα, που μπορούν να μας βοηθούν να ακολουθούμε μία ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή, χωρίς να στερούμαστε την απόλαυση που έχουμε ανάγκη. Και πλέον, γνωρίζουμε καλά πως μία ισορροπημένη διατροφή, μπορεί να μας κάνει να αισθανόμαστε καλύτερα κάθε μέρα.

Στην περίπτωση, λοιπόν, που την περίοδο που διανύουμε θέλεις να υιοθετήσεις ένα feel good eating plan, που βασίζεται στην υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή, σου έχουμε μερικές προτάσεις που αξίζει να ετοιμάσεις απόψε κιόλας για το βραδινό σου γεύμα, είτε είσαι vegan, είτε όχι.

FYTRO1

Ευφάνταστες υγιεινές και χορταστικές συνταγές με πλιγούρι

Οι λάτρεις του healthy eating αγαπούν και «τιμούν» συχνά το πλιγούρι και όχι άδικα. Να αναφέρουμε απλώς ότι χρησιμοποιείται στην ανατολική Μεσόγειο για περισσότερα από 4.000 χρόνια και πως είναι ένα φυσικό προϊόν, που ταιριάζει απόλυτα στη σύγχρονη διατροφή. Εμείς το προτιμούμε διότι μαγειρεύεται γρήγορα και είναι ευκολοχώνευτο, γιατί μπορεί πολύ εύκολα να αντικαταστήσει το ρύζι σε αρκετές συνταγές και κυρίως, διότι γνωρίζουμε πως τα δημητριακά βρίσκονται στη βάση της διατροφικής πυραμίδας, λόγω της θρεπτικής τους αξίας. Σκέψου απλώς ότι το πλιγούρι είναι πηγή φυτικών ινών και φωσφόρου, ενώ είναι επίσης πλούσιο σε μαγγάνιο, το οποίο συμβάλλει και στην προστασία των κυττάρων από το οξειδωτικό στρες -που όπως είναι γνωστό, συνδέεται και με την πρόωρη γήρανση.

«Και τι θα φτιάξω με πλιγούρι για το βραδινό μου;», θα με ρωτήσεις. Οι επιλογές είναι πολλές, αφού το πλιγούρι είναι ιδανικό για σαλάτες, σούπες, ριζότο, γεμιστά, κεφτεδάκια, μπιφτέκια και πολλά ακόμη πιάτα. Επειδή, βέβαια, για το βραδινό σου, θέλεις συνήθως κάτι γευστικό, χορταστικό, αλλά ανάλαφρο, σου προτείνουμε να ετοιμάσεις τις παρακάτω συνταγές με Πλιγούρι Fytro -και θα μας θυμηθείς.

Πρόκειται για τρεις δικές μας αγαπημένες συνταγές, για τις οποίες συζητάμε πολύ στο γραφείο, ειδικότερα όταν κάποια από εμάς, αποφασίζει να κάνει τη δική της παραλλαγή. Απόψε το βράδυ, λοιπόν, δοκίμασε να ετοιμάσεις ένα buddha bowl με Πλιγούρι Fytro, κοτόπουλο, πορτοκάλι και σάλτσα φέτας, ενώ βάλε στο μενού της εβδομάδας τη σαλάτα με πλιγούρι, αβοκάντο και σπανάκι, καθώς και τις πιπεριές φλωρίνης γεμιστές με πλιγούρι και ελιές!

FYTRO2

Βάλε τη σόγια κιμά στη διατροφή σου και θα μας θυμηθείς

Η σόγια είναι μία από τις πιο δημοφιλείς τροφές των τελευταίων ετών, λόγω και του ότι πολλές από εμάς είμαστε πλέον vegan, flexitarians ή γενικότερα, επενδύουμε περισσότερο στη χορτοφαγική διατροφή -και όχι μόνο. Βλέπεις, περιέχει πρωτεΐνες χωρίς χοληστερόλη, ενώ συναγωνίζεται επάξια όλες τις ζωικές τροφές και ειδικά το κρέας. Μεταξύ άλλων, μάλιστα, η σόγια είναι πλούσια σε κάλιο και πηγή μαγνησίου, που συμβάλλουν στη φυσιολογική λειτουργία των μυών και του νευρικού συστήματος.

Αυτό που ενδεχομένως δεν γνώριζες όμως, είναι πως αρκεί λίγος κιμάς σόγιας, για να δημιουργήσεις τις πιο γευστικές, ανάλαφρες και healthy συνταγές για το βραδινό σου. Από μία αραβική πίτα με μπιφτεκάκια από Κιμά Σόγιας Fytro, μέχρι γεμιστά κολοκυθάκια με Σόγια Κιμά και Ρύζι με Φλοιό Fytro και ανάλαφρο σπαγγέτι στον φούρνο με σόγια κιμά. Οι επιλογές και οι συνταγές είναι πολλές και σίγουρα, είναι σημαντικό να γνωρίζεις ότι η Σόγια Κιμάς της Fytro, που επιλέγουμε εμείς, είναι 100% φυτικό προϊόν που παράγεται με σύγχρονες μεθόδους φυσικής επεξεργασίας από σόγια άριστης ποιότητας.

FYTRO3

Σόγια κεμπάπ για ανάλαφρες και χορταστικές δημιουργίες

Αν δεν είσαι fan του κιμά, αλλά θέλεις να εντάξεις τη σόγια στη διατροφή σου, δίνοντας στο dinner menu σου τη γεύση, τις πολύτιμες πρωτεΐνες και τα θρεπτικά συστατικά αυτής της τροφής, τότε είναι καλό να γνωρίζεις πως υπάρχει και η Σόγια Κεμπάπ. Στην περίπτωση, βέβαια, που δεν γνωρίζεις πώς να χρησιμοποιήσεις το συγκεκριμένο προϊόν, μπορείς να ξεκινήσεις από πιο απλές συνταγές. Για παράδειγμα, μία εύκολη και θρεπτική συνταγή με Σόγια Κεμπάπ Fytro που λατρεύουμε και επιλέγουμε συχνά για το βραδινό μας, είναι το βελουτέ σπανάκι με Ρόφημα Σόγιας και Σόγια Κεμπάπ Fytro.

Βέβαια, υπάρχουν και άλλες, ακόμη πιο χορταστικές και ταυτόχρονα υγιεινές συνταγές που επιλέγουμε συχνά, όπως ένα λαχταριστό μπολ με Σόγια Κεμπάπ Fytro και Ρύζι με Φλοιό ή για τις βραδιές που έχουμε παρέα στο σπίτι, τα σουβλάκια με λαχανικά, Σόγια Κεμπάπ Fytro και ντιπ με ταχίνι, μία λαχταριστή συνταγή που μπορεί να απογειώσει μία συνηθισμένη, παρεΐστικη βραδιά εντός, με τον πιο γευστικό και ισορροπημένο τρόπο.



Όπως μπόρεσες να διαπιστώσεις, είναι εύκολο να δώσεις μία πινελιά ευεξίας στο βραδινό σου, αρκεί να βασιστείς στα κατάλληλα συστατικά, δηλαδή σε εκείνα που σε χορταίνουν και την ίδια ώρα, σου προσφέρουν τα θρεπτικά στοιχεία που χρειάζεσαι, με τον πιο απολαυστικό και γευστικό τρόπο. Είτε είσαι vegetarian, είτε όχι, το σημαντικό είναι να είσαι «ανοιχτή» στο να δοκιμάζεις νέες γεύσεις και συστατικά, ειδικότερα όταν ταιριάζουν άψογα σε μία υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή! Όποια συνταγή και αν επιλέξεις να ετοιμάσεις απόψε, να θυμάσαι πως για να δημιουργήσεις μία πιο ωφέλιμη καθημερινότητα που ανεβάζει τη διάθεσή σου, είναι σημαντικό να αισθάνεσαι καλά με τον εαυτό σου. Και για να συμβεί αυτό, πρέπει να σε φροντίσεις από μέσα προς τα έξω, δηλαδή, να εστιάσεις στη διατροφή σου!