Πώς θα δημιουργείς τα πιο απολαυστικά breakfast bowls με νιφάδες βρώμης

Πώς θα δημιουργείς τα πιο απολαυστικά breakfast bowls με νιφάδες βρώμης

Αναζητώντας κάποια από τα πιο χορταστικά και θρεπτικά υλικά για το πρωινό σου, θα διαπιστώσεις πως οι νιφάδες βρώμης βρίσκονται στην κορυφή της λίστας.

Λένε πως το πρωινό αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά γεύματα της ημέρας -και όχι άδικα. Σου δίνει ενέργεια έπειτα από τον ύπνο και σε κρατά χορτάτη μέχρι το μεσημεριανό ή το επόμενο σνακ. Με λίγα λόγια, είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι, για να κάνεις πράξη τη διαχρονική φράση «η καλή ημέρα από το πρωί φαίνεται».

Για να συμβούν όλα τα παραπάνω, βέβαια, είναι σημαντικό να επενδύσεις και στα κατάλληλα συστατικά για το πρωινό σου και για να είμαστε ξεκάθαρες, μία κούπα με καφέ και λίγο γάλα, δεν συνιστά πρωινό γεύμα. Αναζητώντας, λοιπόν, κάποια από τα πιο χορταστικά και θρεπτικά υλικά για το πρωινό σου, θα διαπιστώσεις πως οι νιφάδες βρώμης βρίσκονται στην κορυφή της λίστας. Και πίστεψέ μας, η βρώμη μπορεί να αποτελέσει τη βάση για κάποια από τα πιο απολαυστικά breakfast bowls που θα ετοιμάσεις, για εκείνα τα πρωινά γεύματα τα οποία θα λαχταράς και θα ονειρεύεσαι προτού ακόμη ξαπλώσεις στο κρεβάτι το προηγούμενο βράδυ.

Συνέχισε, λοιπόν, να διαβάζεις για να ανακαλύψεις γιατί οι νιφάδες βρώμης είναι must για το πρωινό σου και αποτελούν την τέλεια βάση για μία ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή, καθώς και τα βήματα για να ετοιμάσεις τις συνταγές για τα πιο πλούσια και απολαυστικά breakfast bowls, εκείνα που θα σε κάνουν να αισθάνεσαι καλά από το πρωί!

fytro4

Overnight oats για εσένα που το πρωί δεν έχεις χρόνο για χάσιμο

Ας είμαστε ειλικρινείς. Η συχνή δικαιολογία που χρησιμοποιούμε οι περισσότερες από εμάς για να παραβλέψουμε ή να αντικαταστήσουμε το πρώτο γεύμα της ημέρας με μία κούπα καφέ, είναι η έλλειψη χρόνου. Πόσο πιο απολαυστικά θα ξεκινούσε η ημέρα σου όμως, αν είχες προνοήσει ήδη από το προηγούμενο βράδυ για το πρωινό της επόμενης ημέρας; Αυτό ακριβώς μπορείς να κάνεις, εντάσσοντας στη διατροφή σου τα overnight oats, το χορταστικό και δροσερό γεύμα με νιφάδες βρώμης, που μπορείς να ετοιμάσεις πριν πέσεις για ύπνο, αν θέλεις να εμπλουτίσεις με γευστικές πινελιές το ξεκίνημα της ημέρας.

Μία πολύ απλή συνταγή με overnight oats που θα θέλεις να ετοιμάζεις ξανά και ξανά, είναι και η παρακάτω, την οποία θα φτιάξεις, εξοπλίζοντας την κουζίνα σου με Nιφάδες Bρώμης Fytro, ένα φυτικό ρόφημα της προτίμησής σου, με μέλι, σπόρους chia, ταχίνι, κανέλα, καθώς και φρούτα και ξηρούς καρπούς, όπως μπανάνες, berries, μήλα και καρύδια.

Θα βάλεις σε ένα γυάλινο βαζάκι 100 γρ. Nιφάδες Bρώμης Fytro και 400 ml (2 φλιτζ. τσαγιού) από κάποιο φυτικό ρόφημα, όπως Ρόφημα Βρώμης ή Ρόφημα Σόγιας Fytro και θα προσθέσεις μία κουταλιά μέλι και μία κουταλιά σπόρους chia. Στη συνέχεια, θα αφήσεις το βάζο στο ψυγείο όλο το βράδυ ή για τουλάχιστον τέσσερις ώρες. Το επόμενο πρωί, θα ρίξεις σε ένα μπολ μία ποσότητα από το μίγμα και θα προσθέσεις λίγο ακόμη μέλι, κομμάτια από μπανάνα ή berries, ταχίνι και ξηρούς καρπούς της προτίμησής σου. Η βρώμη θα έχει φουσκώσει και εσύ θα απολαύσεις ένα από τα πιο πλούσια και λαχταριστά breakfast bowls, ενώ δεν θα παραλείψεις να το «ανεβάσεις» και στο Instagram για να δείξεις την πρωινή wellness ιεροτελεστία σου!

Extra tip: Αν θέλεις, μπορείς να χτυπήσεις στο μπλέντερ το ρόφημα με τις μισές νιφάδες βρώμης, μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα, να προσθέσεις τις υπόλοιπες νιφάδες και να το αφήσεις στο ψυγείο. Την επόμενη μέρα και αν θες το πρωινό σου ζεστό, μπορείς να βάλεις λίγο ακόμη από το φυτικό ρόφημα, που θα έχεις ζεστάνει πρώτα.

fytro5

Το πιο feel good porridge με νιφάδες βρώμης για τα πρωινά του χειμώνα

Τι καλύτερο υπάρχει από το να απολαμβάνεις ένα γευστικό, ζεστό μπολ με βρώμη, την ώρα που έξω βρέχει ή κάνει κρύο; Σου έχουμε, λοιπόν, μία απλή, αλλά πεντανόστιμη και θρεπτική συνταγή, που αξίζει να γίνει μέρος της πρωινής σου ρουτίνας. Πρόκειται για το porridge με γάλα αμυγδάλου, νιφάδες βρώμης, μέλι, κανέλα, ταχίνι και μπανάνα.

Θα βάλεις σε ένα μπολ 50 γρ. Νιφάδες Βρώμης Fytro και θα προσθέσεις Ρόφημα Αμυγδάλου Fytro με ασβέστιο και βιταμίνες, μέχρι να σκεπάσεις τις νιφάδες. Στη συνέχεια, αν δεν θέλεις να χάνεις χρόνο και να καθαρίζεις μαγειρικά σκεύη, θα βάλεις για λίγο το μπολ στον φούρνο μικροκυμάτων, μέχρι να δεις πως το μίγμα αρχίζει να φουσκώνει. Θα βγάλεις το μπολ και θα προσθέσεις σε αυτό κομμάτια από μπανάνα, λίγη κανέλα, μία κουταλιά μέλι, λίγο ταχίνι και από εκεί και πέρα, ό,τι άλλο λαχταράς. Ακόμη και αυτά τα υλικά όμως, αρκούν για να απογειώσουν γευστικά το πρωινό σου και να σου προσφέρουν την ενέργεια και τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεσαι.

Αν επιμένεις παραδοσιακά -και δη… βρετανικά- για την προετοιμασία του porridge, τότε θα βάλεις αρχικά τις νιφάδες βρώμης και το γάλα αμυγδάλου σε ένα κατσαρολάκι και θα τα αφήσεις να βράσουν για τέσσερα με πέντε λεπτά, ανακατεύοντας συγχρόνως καλά και προσέχοντας μην κολλήσει το μίγμα στο σκεύος.

Extra tip: Οι Νιφάδες Βρώμης Fytro είναι ένα 100% φυτικό προϊόν, πλούσιο σε φυτικές ίνες, οι οποίες μπορούν να ανακουφίσουν από τη δυσλειτουργία του πεπτικού συστήματος, ενώ περιέχουν ανά μερίδα (40 γρ.) 1,5 γρ. διαλυτών φυτικών ινών Β-γλυκάνης, που συμβάλλουν στη διατήρηση των φυσιολογικών επιπέδων χοληστερόλης στο αίμα, πάντα στο πλαίσιο μιας ισορροπημένης και υγιεινής διατροφής.

fytro6

Πρωινό smoothie bowl με βατόμουρα, ακτινίδιο και νιφάδες βρώμης με super fruits

Το smoothie bowl με βατόμουρα, ακτινίδιο και νιφάδες βρώμης με super fruits είναι μία ακόμη απολαυστική συνταγή, που θα βάλει χρώμα και γεύση στα πρωινά σου. Μεταξύ άλλων δε, είναι πλούσιο σε βιταμίνες και φυτικές ίνες, χορταστικό και άκρως instagramικό.

Για να το ετοιμάσεις, λοιπόν, θα χρειαστείς τα εξής υλικά: 300 γρ. βατόμουρα κατεψυγμένα, 8 με 10 φρέσκα βατόμουρα, 1 φλιτζ. τσαγιού Νιφάδες Βρώμης ολικής άλεσης με Super Fruits Fytro, 250 ml (1¼ φλιτζ. τσαγιού) Ρόφημα Σόγιας Fytro, 2 ακτινίδια και 3 με 4 κουτ. της σούπας κολοκυθόσπορους. Η εκτέλεση της συνταγής είναι απλή. Συγκεκριμένα, θα χτυπήσεις στο μπλέντερ τα κατεψυγμένα βατόμουρα με το ρόφημα σόγιας, μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα. Στη συνέχεια, θα σερβίρεις σε τέσσερα μπολ, γαρνίροντας με κομμάτια από ακτινίδιο, Νιφάδες Βρώμης ολικής άλεσης με Super Fruits Fytro, βατόμουρα και κολοκυθόσπορους!

Extra tip: Έχει σημασία να γνωρίζεις ότι οι συγκεκριμένες νιφάδες βρώμης, συνδυάζουν τα οφέλη της βρώμης και των super fruits! Για την ακρίβεια, οι Nιφάδες Bρώμης ολικής άλεσης με Super Fruits Fytro είναι ένα προϊόν που αποτελεί πηγή σιδήρου, βιταμίνης Β1, μαγνησίου, φωσφόρου και καλίου, ενώ είναι και πλούσιο σε φυτικές ίνες.



Δικαιολογίες για να φεύγεις από το σπίτι, χωρίς να απολαμβάνεις ένα χορταστικό και γευστικό breakfast bowl, δεν έχεις. Είτε τις συνδυάσεις με το αγαπημένο σου φυτικό ρόφημα, είτε με λίγο γιαούρτι, το σίγουρο είναι πως οι νιφάδες βρώμης μπορούν να αποτελέσουν τη βάση για πολλές, ευφάνταστες, πολύχρωμες και νόστιμες συνταγές, που αξίζει να ακολουθείς στο πλαίσιο μιας υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής, που δεν σε κρατά μακριά από τις γαστρονομικές απολαύσεις της καθημερινότητας και σε κάνει να νιώθεις καλά με τον εαυτό σου! Ας είναι αυτός ο δικός σου feel good και wellness στόχος για το 2022!