Το τάπερ του γραφείου: Πώς θα κάνεις το lunch break σου πιο υγιεινό

Το τάπερ του γραφείου: Πώς θα κάνεις το lunch break σου πιο υγιεινό

Αυτό που χρειαζόμαστε ως βάση για τα γεύματά μας, είναι προϊόντα που είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνες.

Η επιστροφή στο γραφείο έπειτα από την περίοδο της τηλεργασίας, μας έκανε να αναθεωρήσουμε πολλά, μεταξύ των οποίων και τη διατροφή μας. Βλέπεις, έχοντας συνηθίσει να απολαμβάνουμε περισσότερο χρόνο εντός και να ετοιμάζουμε σπιτικά και πιο υγιεινά γεύματα, δεν θέλαμε να γυρίσουμε στο γραφείο, ακολουθώντας τις παλιές και συχνά ανθυγιεινές μας συνήθειες, δηλαδή το delivery ή τα γρήγορα snack από τον αυτόματο πωλητή και τις πρόχειρες λύσεις από το κυλικείο.

Έτσι, σε μία προσπάθεια να δημιουργήσουμε ένα feel good eating plan, βάλαμε το τάπερ του γραφείου στο «μικροσκόπιό» μας. Αυτό που διαπιστώσαμε, λοιπόν, είναι πως τέσσερα είναι τα βασικά ζητούμενα από το μεσημεριανό μας γεύμα. Ποια είναι αυτά; Το να μην μας στερεί την απόλαυση, το να είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, το να μας κρατάει χορτάτες για αρκετές ώρες και το να μας γεμίζει με ενέργεια, χωρίς να μας βαραίνει.

Με λίγα λόγια, αυτό που χρειαζόμαστε ως βάση για τα γεύματά μας, είναι προϊόντα όπως το λευκό κινόα και το ρύζι με φλοιό. Ιδού, λοιπόν, γιατί στα προτείνουμε και μερικές εύκολες και ανάλαφρες συνταγές για το lunch break σου.

Το λευκό κινόα που θα αποτελέσει τη βάση για τις πιο feel good δημιουργίες

Το λευκό κινόα είναι ένα προϊόν με το οποίο μπορείς να δημιουργήσεις πολλές πρωτότυπες και χορταστικές σαλάτες, ακόμη και μπιφτέκια! Πρόκειται βασικά για ένα 100% φυτικό προϊόν που δεν περιέχει γλουτένη, αλλά είναι πηγή πρωτεϊνών, έχει πολύτιμα συστατικά για την ομαλή λειτουργία του οργανισμού σου, όπως μαγνήσιο, μαγγάνιο και φώσφορο, καθώς και φολικό οξύ που συμβάλλει στη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού σου συστήματος και τη μείωση της κούρασης και της κόπωσης!

Η γευστική και υγιεινή πρότασή μας: Δοκίμασε να ετοιμάσεις μπιφτέκια με Κινόα Fytro και λαχανικά και να τα συνοδεύσεις με μία σαλάτα Κινόα Fytro με ψητά λαχανικά και θα μας θυμηθείς! Για να φτιάξεις αυτές τις συνταγές, θα χρειαστεί απλώς να έχεις στην κουζίνα σου Λευκό Κινόα Fytro και μερικά λαχανικά!

fytro7

Το ρύζι με φλοιό που θα «κερδίσει» τον ουρανίσκο σου

Εκτός από το κινόα, ένα ακόμη must συστατικό με το οποίο μπορείς να ετοιμάσεις πολλές υγιεινές συνταγές για το τάπερ του γραφείου, είναι το ρύζι με φλοιό. Στο προτείνουμε διότι πρόκειται για ένα φυτικό προϊόν, που είναι πλούσιο σε συστατικά που συμβάλλουν στη φυσιολογική λειτουργία του μεταβολισμού σου και θα σε χορτάσει, αλλά την ίδια ώρα είναι και εύπεπτο, οπότε δεν θα σε κάνει να ονειρεύεσαι το κρεβάτι ή τον καναπέ σου μετά το lunch break στο γραφείο!

Η γευστική και υγιεινή πρότασή μας: Μία αγαπημένη μας συνταγή με Ρύζι με Φλοιό Fytro, που «τιμούμε» συχνά εδώ στο Queen.gr είναι το buddha bowl με Ρύζι με Φλοιό Fytro, σολομό και σάλτσα γιαουρτιού.

fytro8

Το πλιγούρι είναι η προσθήκη που αξίζει μία θέση στα feel good γεύματά σου

Αν το ψάχνεις συνεχώς με τη διατροφή σου, να ξέρεις πως υπάρχει μία ακόμη φυτική πρόταση, που αποτελεί την ιδανική προσθήκη, για να απολαμβάνεις καθημερινά, feel good γεύματα και στο γραφείο. Ο λόγος, φυσικά, για το πλιγούρι, που είναι πηγή φυτικών ινών και φωσφόρου πλούσιο σε μαγγάνιο. Πρόκειται για ένα θρεπτικό και γευστικό υλικό, που αξιοποιείται στη μαγειρική για περισσότερα από 4.000 χρόνια, ενώ μπορείς να το χρησιμοποιείς ως γέμιση για τα γεμιστά ή τις πίτες σου ή ως βάση για τα φτιάξεις κεφτεδάκια, μπιφτέκια και γευστικές σαλάτες.

Η γευστική και υγιεινή πρότασή μας: Για να ανακαλύψεις την απόλαυση και την υψηλή θρεπτική αξία που μπορεί να σου παρέχει το πλιγούρι, μπορείς να δοκιμάσεις πιπεριές φλωρίνης γεμιστές με Πλιγούρι Fytro και ελιές ή μία χορταστική σαλάτα από Πλιγούρι Fytro με παντζάρια, σταφίδες και φέτες πορτοκάλι.

fytro9

Επενδύοντας στις αρχές του meal prepping

Για να κάνεις το lunch break σου πιο υγιεινό, μπορείς επίσης να επενδύσεις στο meal prepping. Θα αφιερώνεις μία μέρα την εβδομάδα, για να ετοιμάζεις γεύματα για τις υπόλοιπες εργάσιμες. Με αυτόν τον τρόπο και το food waste θα περιορίζεις και θα υπάρχει πάντα ένα τάπερ στο ψυγείο για το γραφείο -και έτσι, θα αποφεύγεις τις γρήγορες και συχνά ανθυγιεινές επιλογές απ’ έξω.

Χρησιμοποιώντας ως βάση σου τρόφιμα όπως το κινόα, το ρύζι με φλοιό και το πλιγούρι, με τα οποία μπορείς να κάνεις πολλές συνταγές, και αξιοποιώντας λαχανικά που βρίσκονται στο ψυγείο και τρόφιμα από την κατάψυξη, δεν θα χρειάζεται να περνάς πολύ χρόνο στην κουζίνα για να έχεις κάτι υγιεινό και νόστιμο. Απλώς αντί να ετοιμάζεις μία μερίδα, θα φτιάχνεις περισσότερες και θα τις αποθηκεύεις σε τάπερ στο ψυγείο σου.

fytro10

Όσο για το τι τρόφιμα αξίζει να περιέχει κάθε φορά το τάπερ σου, για να είναι πλήρες και να ακολουθεί τις επιταγές ενός ισορροπημένου τρόπου ζωής, είναι τα εξής:

Υδατάνθρακες: Προτίμησε για βάσεις των γευμάτων σου προϊόντα που είναι πηγή φυτικών ινών και μπορούν να σε κρατούν χορτάτη περισσότερο, όπως το κινόα, και το πλιγούρι.

Πρωτεΐνες: Εκτός από τρόφιμα με φυτικές πρωτεΐνες, αν δεν είσαι vegan βάλε στα ζυμαρικά, κινόα, κοτόπουλο, γαλοπούλα, τόνο και αβγά. Σκέψου απλώς ότι οι πρωτεΐνες συμβάλλουν στην αύξηση και τη διατήρηση της μυϊκής μάζας, όπως επίσης και στη διατήρηση της φυσιολογικής κατάστασης των οστών.

Λαχανικά: Τέλος, στη βάση που θα επιλέξεις για το γεύμα σου, μην ξεχάσεις να προσθέσεις και μερικά λαχανικά για επιπλέον φυτικές ίνες και βιταμίνες. Το σπανάκι, το μπρόκολο, το κουνουπίδι, τα πράσινα φασόλια, τα σπαράγγια, τα μανιτάρια, τα καρότα και οι κόκκινες πιπεριές, αποτελούν εξαιρετικές επιλογές.



Αφού εμείς καταφέραμε να κάνουμε πιο υγιεινό το lunch break μας, σίγουρα μπορείς και εσύ. Αρκεί να ανακαλύψεις τις εύκολες συνταγές με τα θρεπτικά συστατικά, που θα σε βοηθήσουν να δημιουργήσεις το δικό σου feel good eating plan, ένα διατροφικό πλάνο που βασίζεται κυρίως σε «ψαγμένες» φυτικές προτάσεις, που σε χορταίνουν με τον πιο γευστικό και ανάλαφρο τρόπο.