Healthy snacks: Πώς θα μετατρέψεις μία ρυζογκοφρέτα στη βάση της απόλαυσης

Healthy snacks: Πώς θα μετατρέψεις μία ρυζογκοφρέτα στη βάση της απόλαυσης

Οι ρυζογκοφρέτες είναι η τέλεια επιλογή για να μείνεις χορτάτη μέχρι το επόμενο γεύμα σου. Τώρα όμως μπορείς να δώσεις ένα έξτρα boost στην πλούσια γεύση τους και να τις μετατρέψεις στο απόλυτο σνακ.

Αν προσέχεις τη διατροφή σου και είσαι από εκείνες που προτιμούν τις healthy snacking επιλογές σε καθημερινή βάση, τότε πιθανότατα ένα πακέτο με ρυζογκοφρέτες βρίσκεται πάντα στην κουζίνα, τα συρτάρια του γραφείου σου ή ακόμη και το backpack σου. Διότι είναι μία ελαφριά επιλογή, που σου επιτρέπει να δημιουργείς γευστικά feel good snack στο πλαίσιο μιας ισορροπημένης και υγιεινής διατροφής.

Βλέπεις, ακόμη και αν σου αρέσει να απολαμβάνεις τις ρυζογκοφρέτες σου και σκέτες, μιας και είναι μία επιλογή που σε κρατά χορτάτη με τον πιο ανάλαφρο τρόπο μέχρι το επόμενο γεύμα, συχνά αισθάνεσαι την ανάγκη να προσθέτεις σε αυτές λίγη επιπλέον γεύση. Θέλοντας, λοιπόν, να απαντήσω σε όλες τις φίλες μου, οι οποίες δεν μπορούν ακόμη να κατανοήσουν πώς για εμένα, μία ρυζογκοφρέτα μπορεί να μετατραπεί στη βάση της απόλαυσης σε χρόνο «ντετέ», στο κείμενο που ακολουθεί παραθέτω μερικά food tips και κάποιες συνταγές που θα εκπλήξουν ευχάριστα τον ουρανίσκο σου.

Ρυζογκοφρέτα με αβοκάντο και ρίγανη για τις βραδιές binge-watching

Αν κάθε βράδυ που κάθεσαι στον καναπέ, σε πιάνει μία λιγούρα, αλλά δεν θέλεις να φας κάτι ανθυγιεινό με πολλές θερμίδες, σου έχω μία πρόταση που θα σε καλύψει και με το παραπάνω. Καθάρισε ένα αβοκάντο και λιώσε το με ένα πιρούνι, ώστε να μοιάζει με μία παχύρευστη κρέμα (εναλλακτικά μπορείς να το κόψεις σε φέτες). Στη συνέχεια, πάρε δύο Ρυζογκοφρέτες Fytro και άπλωσε πάνω στην καθεμιά από μία κουταλιά κρέμα αβοκάντο.

Πρόσθεσε μία σταγόνα ελαιόλαδο, λίγο αλάτι και ρίγανη και θα έχεις στη στιγμή ένα θρεπτικό και υγιεινό αλμυρό snack, που θα κάνει ακόμη πιο όμορφη τη βραδιά σου. Τα θρεπτικά συστατικά του αβοκάντο -είναι πλούσιο σε κάλιο και αποτελεί καλή πηγή βιταμινών C και Ε- σε συνδυασμό με τις φυτικές ίνες από τις Ρυζογκοφρέτες Fytro, δημιουργούν το απόλυτο feel good snack για τις βραδιές στο σπίτι.

fytro11

Ρυζογκοφρέτες με σολομό και τόνο για gourmet δημιουργίες της τελευταίας στιγμής

Πόσες φορές έχει τύχει να προκύψει ένα φιλικό ή ρομαντικό ραντεβού της τελευταίας στιγμής στο σπίτι, αλλά να μην έχεις χρόνο ή διάθεση να μπεις στην κουζίνα; Σου έχω καλά νέα, διότι μία ρυζογκοφρέτα μπορεί να αποτελέσει τη βάση για τις πιο γευστικές, ανάλαφρες, healthy αλλά και gourmet δημιουργίες. Σου έχω, λοιπόν, μερικές αγαπημένες μου προτάσεις, που αξίζουν μία δοκιμή και είμαι σίγουρη ότι θα αποτελέσουν τις top feel good προσθήκες στο μενού σου, σε επίπεδο snacking.

Τι θα έλεγες για Ρυζογκοφρέτες Fytro με ταχίνι, τοματίνια κομμένα στη μέση, φύλλα βασιλικού και αλάτι; Μήπως θέλεις κάτι πιο δροσιστικό; Δοκίμασε να βάλεις σε μία ρυζογκοφρέτα λίγο τυρί ρικότα, μερικές λεπτές φέτες αγγουριού, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι -και θα με θυμηθείς. Δύο ακόμη συνταγές που λατρεύω, είναι οι ρυζογκοφρέτες με λίγο τυρί κρέμα, λεπτές φέτες αγγουριού, δύο φέτες καπνιστού σολομού και λίγο άνηθο.

Βέβαια, αν θέλεις να αποτελέσει η ρυζογκοφρέτα σου τη βάση για ένα πιο υγιεινό αλλά «ψαγμένο» snack, τότε δοκίμασε να απλώσεις πάνω της μία κουταλιά χούμους, λεπτές φέτες αγγουριού και μυρωδικά της επιλογής σου ή εναλλακτικά, να την εμπλουτίσεις με γιαούρτι, λίγο τόνο (κονσέρβα σε νερό), μερικά φύλλα από σπανάκι, αλάτι, πιπέρι και ξύσμα λεμονιού. Πρόκειται για απλές, αλλά απίστευτα γευστικές και healthy επιλογές για γρήγορα και εύκολα snack, που αξίζει να συμπεριλάβεις στο εβδομαδιαίο μενού σου, στο πλαίσιο μιας ισορροπημένης και υγιεινής διατροφής.

fytro12

Ρυζογκοφρέτες με μέλι, γιαούρτι, ταχίνι και berries για όταν θέλεις κάτι γλυκό

Πόσες φορές έχεις αισθανθεί την ανάγκη να φας κάτι γλυκό, αλλά σκέφτεσαι ότι δεν θέλεις να καταναλώσεις περισσότερη ζάχαρη; Υπάρχουν τρόποι να απολαμβάνεις snack που είναι γλυκά και χορταστικά και την ίδια ώρα, σε κάνουν να αισθάνεσαι καλά με τον εαυτό σου και τη διατροφή σου, χάρη στα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν. Κάποια από αυτά τα snack, λοιπόν, μπορείς να τα ετοιμάσεις πανεύκολα, έχοντας ως βάση σου μερικές Ρυζογκοφρέτες Fytro. Όσο για το πότε θα τα απολαμβάνεις, αποτελούν ιδανικές προσθήκες τόσο για το πρωινό σου γεύμα, όσο και για μετά την προπόνηση ή τα σπιτικά ραντεβού για brunch κατά τη διάρκεια των Σαββατοκύριακων.

Μία αγαπημένη μου γλυκιά healthy snacking επιλογή, είναι η ρυζογκοφρέτα με γιαούρτι, μέλι και ωμά φυστίκια Αιγίνης και η Ρυζογκοφρέτα Fytro με γιαούρτι, μέλι, λίγη γκρανόλα και σπορους chia. Για ακόμη περισσότερη γεύση και για ένα πιο χορταστικό snack, μπορείς να προσθέσεις στη ρυζογκοφρέτα σου φιστικοβούτυρο ή ταχίνι, μέλι και berries. Φυσικά, οι healthy συνδυασμοί που μπορείς να κάνεις, είναι πολλοί, οπότε εμπιστεύσου τον ουρανίσκο σου. Από ρυζογκοφρέτα με φυστικοβούτυρο, καρύδα σε νιφάδες (χωρίς ζάχαρη) και chocolate chips μέχρι ρυζογκοφρέτα με φιστικοβούτυρο ή ταχίνι, μέλι, φέτες μπανάνας και σπορους chia και ρυζογκοφρέτα με τυρί μπρι, μέλι και λεπτές φέτες από πράσινο μήλο. Φαντασία να έχεις!



Τόσο απλά μπορείς να μετατρέψεις μία ρυζογκοφρέτα στη βάση της απόλαυσης, με τον πιο υγιεινό τρόπο. Διότι εκτός από το ότι οι αγαπημένες σου ρυζογκοφρέτες είναι χωρίς γλουτένη και περιέχουν φυτικές ίνες, τα υλικά με τα οποία σου προτείνω να τις συνδυάσεις, περιέχουν μία πληθώρα θρεπτικών συστατικών, ενώ είναι πηγές πρωτεϊνών και σημαντικών βιταμινών. Και κάπως έτσι, μπορείς και εσύ να διαπιστώσεις ότι γίνεται να ακολουθείς μία ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή, χωρίς να στερείσαι την απόλαυση των αγαπημένων σου γεύσεων και κυρίως, χωρίς να περνάς πολύ χρόνο στην κουζίνα!