Γυναικεία υπόθεση. Οι καλύτερες ταινίες από γυναίκες σκηνοθέτες για το 2022 που πρέπει να δεις

Γυναικεία υπόθεση. Οι καλύτερες ταινίες από γυναίκες σκηνοθέτες για το 2022 που πρέπει να δεις

Φτιάξαμε για εσένα τη λίστα με τα  must see films αυτής της χρονιάς με την υπογραφή των πιο ταλαντούχων γυναικών της βιομηχανίας του κινηματογράφου. Εσύ δεν έχεις παρά να τις απολαύσεις παρέα με το PULZE σου. Πάτησε το play…

To 2017 ήταν μία χρονιά-σταθμός για τον κινηματογραφικό κόσμο του Hollywood. Η εφημερίδα «The New York Times» και το περιοδικό «New Yorker» έφεραν στην επιφάνεια ένα κοινό μυστικό της βιομηχανίας του σινεμά: την σκοτεινή πτυχή του πιο διάσημου και επιφανούς παραγωγού, του Harvey Weinstein. Εκβιασμοί, σεξουαλικές παρενοχλήσεις, βιασμοί και ένα σκάνδαλο που έμελλε να δημιουργήσει το #metoo, ένα κίνημα υπέρ της γυναικείας ενδυνάμωσης και συσπείρωσης. Καμία δεν πρέπει να είναι και να νιώθει μόνη απέναντι στους «ισχυρούς» κάθε χώρου. Η θέση των γυναικών στην film industry πρέπει να αντιμετωπίζεται ισάξια με αυτή των αντρών σε ό,τι αφορά τις οικονομικές τους απολαβές, την εργασιακή τους αντιμετώπιση αλλά και την καλλιτεχνική τους παρουσία και το 2022 θα είναι μία χρονιά που έχει «πολλή από την τελευταία». Θρίλερ, animation movies, musicals, ρομαντικές κομεντί και δραματικές περιπέτειες με τη δημιουργική πινελιά και το ταλέντο πέντε ανερχόμενων γυναικών σκηνοθετών, μπήκαν ήδη στη λίστα μας για το 2022 και ανυπομονούμε να βάλουμε σε λειτουργία το PULZE μας, τη νέα συσκευή θερμαινόμενου καπνού που σχεδίασαν οι δημιουργοί των τσιγάρων Davidoff, να κάτσουμε αναπαυτικά στην πολυθρόνα μας και να τις απολαύσουμε. Στο πλαίσιο της γυναικείας ενδυνάμωσης φέτος θα στηρίξουμε όλες τις θηλυκότητες και θα περιμένουμε με μεγάλη προσμονή τα νέα του films παίρνοντας μόνο μία μικρή πρόγευση… enjoy them!

natives ws nov woman 01

#1 «Luck» από την Peggy Holmes, 18 Φεβρουαρίου 2022 (Apple TV+ only από την Paramount Pictures)

H πολυαναμενόμενη ταινία κινουμένων σχεδίων με τη φωνή της Jane Fonda εκτυλίσσεται σε ένα φανταστικό, μελλοντικό σύμπαν όπου οργανώσεις που υπερασπίζονται την καλή και την κακή τύχη των ανθρώπων, έρχονται σε σύγκρουση. Μια μάχη χιλιετιών δύο διαφορετικών οπτικών μίας κοινής πραγματικότητας με την φουτουριστική υπογραφή της Holmes που μας κάνει ήδη να μην μπορούμε να αποφασίσουμε με ποιο «στρατόπεδο να συνταχθούμε». Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με τη συσκευή θερμαινόμενου καπνού PULZE και τις δύο αποχρώσεις της, copper και silver. Τόσο ασυνήθιστα κομψές και οι δύο, ώστε είναι δύσκολο να αποφασίσεις ποια προτιμάς.

natives ws nov woman2 03 1

#2 «Εκεί που τραγουδάνε οι καραβίδες» από την Olivia Newman, 22 Ιουλίου 2022 (από την Sony Pictures Entertainment)Το βιβλίο best seller του 2019 γίνεται επιτέλους ταινία! Η Newman, γνωστή για την δραματική ταινία μικρού μήκους «First Match», αναλαμβάνει να μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη τη συναρπαστική ιστορία ενηλικίωσης και επιβίωσης της Κάια, μιας κοπέλας που ζει σε μία καλύβα στους βάλτους της Βόρειας Καρολίνας, κοντά στην μικρή πόλη Μπάρκλι Κόουβ. Στα έξι της χρόνια η μητέρα της θα φύγει από το σπίτι και σταδιακά θα φύγουν και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας. Η Κάια θα βρεθεί ολομόναχη και θα πρέπει να επιβιώσει και εμείς ανυπομονούμε να δούμε το πώς μέσα από την διεισδυτική ματιά της σκηνοθέτριας. Η ασυνήθιστη ιστορία της πρωταγωνίστριας μας κάνει να σκεφτόμαστε τις εμπειρίες που μπορεί να διαμορφώσουν την καθημερινότητα ζωή μας. Δεν είναι όλες «στενάχωρες». Κάποιες είναι ευχάριστες, σαν την καπνιστική εμπειρία που προσφέρει η νέα συσκευή θερμαινόμενου καπνού, PULZE και οι δύο λειτουργίες της: Standard και Eco. Η πρώτη ενεργοποιείται όταν απελευθερώσουμε το κουμπί εκκίνησης στην πρώτη δόνηση για μια έντονη γευστική εμπειρία, ενώ η δεύτερη ενεργοποιείται όταν αφήσουμε το κουμπί στη δεύτερη δόνηση, για μια πιο ήπια εμπειρία.

#3 «Rosaline» από την Karen Maine, 2022 (Hulu από την Twentieth Century Studios)

Aυτή η ρομαντική κομεντί θα μας κάνει να δούμε την πιο διάσημη ιστορία αγάπης όλων των εποχών κάτω από νέο πρίσμα! Το «Rosaline» είναι μια κωμική και ανανεωτική ανάγνωση της ιστορίας του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας», καθώς βλέπουμε το εμβληματικό love story μέσα από τα μάτια της ξαδέρφης της κόρης του Καπουλέτου, της Ροζαλίνας, μιας έξυπνης νεαρής γυναίκας και πρώην του Ρωμαίου. Η αρχική της προσπάθεια να ματαιώσει το διάσημο ειδύλλιο και να ξανακερδίσει τον εραστή της μετατρέπεται σε ένα ταξίδι αυτογνωσίας, καθώς βοηθά τους δύο εραστές να μείνουν για πάντα μαζί. Κι αν η στάση της Ροζαλίνας άλλαξε, δεν συμβαίνει το ίδιο με το PULZE. Η συσκευή «κλειδώνει» και έτσι είμαστε σίγουρες ότι η συσκευή δεν πρόκειται να ενεργοποιηθεί κατά λάθος όσο βρίσκεται στην τσέπη ή στην τσάντα μας.

#4 «Marry Me» από την Kat Coiro, 11 Φεβρουαρίου 2022 (από την Universal Pictures)

To musical με τους Jennifer Lopez, Owen Wilson και Maluma έχει τη σκηνοθετική ματιά της Coiro που την γνωρίσαμε πριν από περίπου δέκα χρόνια μέσα από τις ταινίες «And While We Were Here» και «A Case of You». Η υπόθεση; Αφού έμαθε ότι ο επί σκηνής σύντροφός της (Maluma) έχει σχέση πίσω από την πλάτη της, η Kat Valdez (Jennifer Lopez), μια εντυπωσιακή λατίνα ποπ σταρ, επιλέγει να παντρευτεί έναν άγνωστο, τον Charlie Gilbert (Οwen Wilson), βασισμένη σε ένα τυχαίο σημάδι που η ίδια ερμήνευσε σε μία συναυλία της ενώ τραγουδούσε το «Marry Me». Ευτυχώς για εμάς, τις ενήλικες καπνίστριες, δεν χρειάζεται να ανακαλύψουμε «κρυμμένα σημάδια» όταν απολαμβάνουμε την εμπειρία του PULZE. Γνωρίζουμε ήδη τα χαρακτηριστικά που το καθιστούν μοναδικό: προσφέρει έως 20 συνεχόμενες χρήσεις με 1 πλήρη φόρτιση, η οποία διαρκεί μόλις 90 λεπτά. Έτσι, μπορούμε να απολαμβάνουμε την αγαπημένη μας καπνιστική συνήθεια χωρίς συμβιβασμούς και δίχως να ανησυχούμε για τη διάρκεια της μπαταρίας. Επίσης, είναι ασυνήθιστα πρακτικό αφού η όλα-σε-μία συσκευή σε απαλλάσσει από το άγχος του να κουβαλάς πολλά πράγματα μαζί σου. Το PULZE φορτίζει χωρίς να απαιτείται ξεχωριστή θήκη φόρτισης.

natives ws nov man 02

#5 «Don’t Worry Darling» από την Olivia Wilde, 23 Σεπτεμβρίου 2022 (από την Warner Bros)

Η τελευταία ταινία της λίστας μας είναι αυτή της Olivia Wilde. Στη διάρκεια των γυρισμάτων μάλιστα, η σκηνοθέτρια γνώρισε και ερωτεύτηκε τον πρωταγωνιστή της, Harry Styles, και αυτό από μόνο του είναι ένα εξτρά hint που μας κάνει να ανυπομονούμε για την πρεμιέρα του φιλμ. H υπόθεση του έργου εκτυλίσσεται τη δεκαετία του ’50 στην Αμερική όπου μία φιλήσυχη νοικοκυρά (Florence Pugh) ανακαλύπτει ότι ο σύζυγός της (Harry Styles) κρύβει ένα σκοτεινό μυστικό. Η ασυνήθιστη τροπή της ταινίας αναμένεται να μας ξαφνιάσει όσο ξαφνιαστήκαμε (ξανά) από τη ασυνήθιστα πρακτική «φύση» του PULZE την πρώτη φορά που δοκιμάσαμε να καθαρίσουμε τη συσκευή με το εργαλείο γρήγορου καθαρισμού που βρίσκεται στη βάση της συσκευής. Εύκολα και γρήγορα, το PULZE ήταν ξανά έτοιμο για να μας προσφέρει νέες στιγμές απόλαυσης.

Ο κινηματογράφος προφέρει στιγμές απόλαυσης, ειδικά όταν μιλάμε για ταινίες που χαρακτηρίζονται από το γυναικείο βλέμμα πάνω στα πρόσωπα και τις καταστάσεις. Η απόλαυση αυτή εμπλουτίζεται με τη συσκευή θερμαινόμενου καπνού PULZE, ένα καινοτόμο προϊόν νέας γενιάς, που προσφέρει μια αναβαθμισμένη γευστική εμπειρία.